Грешка E34 в пералня Electrolux

Грешка E34 в пералня ElectroluxДосадно е, когато в навечерието на следващото пране автоматична машина с марка Electrolux показва на дисплея код за грешка E34. Оборудването, разбира се, спира да функционира и не отговаря на никакви потребителски команди. Нека да разберем какво да правим, ако се появи грешка E34 на перална машина Electrolux, колко труден ще бъде предстоящият ремонт и как да отстраним проблема.

Причини за грешката?

Не случайно пералнята дава грешка. Системата за самодиагностика, след идентифициране на недостатъци в работата на устройството, незабавно информира потребителя за това. Код за грешка E34 може да показва проблеми с превключвателя за налягане, пренапрежение на тока, както и изтичане на ток от нагревателния елемент към тялото на машината.

Проблемите със сензора за ниво могат да се състоят от неправилно предаден сигнал, който надхвърля стандартните работни параметри. Машината също така показва код, ако превключвателят за налягане не може да калибрира нивото на водата в резервоара. Този символ може да се види и на дисплея, ако в системата има прекомерно количество вода, в който случай има несъответствие между сигналите на аналоговия и защитния сензор за ниво. Причината може да е съвсем тривиална - запушена тръба на превключвателя за налягане, но във всеки случай частта ще трябва да се провери много внимателно.

Често неизправността на E34 се провокира от пренапрежения в мрежата, лека повреда на електрониката, която се елиминира чрез рестартиране на оборудването. Много рядко кодът се появява при изтичане на ток от нагревателя.Проблемите с нагревателния елемент обаче обикновено се показват от други грешки, така че не е необходимо първо да проверявате елемента; препоръчително е да започнете с превключвателя за налягане.

Тестване на сензора за ниво на водата

Какво да направите, ако забележите грешка E34? Проверете превключвателя за налягане. Сензорът се намира точно под горния капак на корпуса на устройството. Това е кръгла част, към която е свързана тръба и захранващо окабеляване. Решението на проблема може да бъде просто почистване или регулиране на превключвателя за налягане. Трябва да извършвате действията внимателно, като следвате следните инструкции:

 • изключете захранването на пералнята;
 • изключете оборудването от комуникациите;
 • свалете горния капак на кутията, намерете сензора;
 • извадете превключвателя за налягане, като развиете винтовете, които го държат, и разкачете окабеляването;
 • намерете предоставените винтове за затягане и разхлабване на вътрешните контакти на сензора;
 • отстранете силиконовия уплътнител от винтовете;
 • почистете тръбата, водеща до устройството, както и неговата камера.ще трябва да регулирате превключвателя за налягане

След като почистите сензора за ниво, опитайте да стартирате отново машината. Ако ситуацията не може да бъде коригирана, проверете устройството с мултиметър. Можете да опитате да настроите сензора сами. Ще трябва да уловите момента на приближаване и отваряне на контактите. Ще трябва да търсите произволно момента на затваряне: опитвайки и проверявайки отново. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

 • завъртете първия винт на 180 градуса, монтирайте превключвателя за налягане на място и стартирайте автоматичната машина;
 • в ситуация, в която първоначално имаше малко вода, но сега има повече, пътят за ремонт беше избран правилно. Развийте болта в същата посока и обработете мястото с уплътнител;
 • ако се постигне обратен ефект, отстранете сензора и завъртете винта в другата посока с 1 или 1,5 оборота.

Основната цел при настройка на устройството е да изберете оптималните стойности, при които превключвателят за налягане ще работи правилно, с необходимото количество вода в резервоара.

Важно е да не забравяте да обработите болтовете, след като ги превъртите до работно положение с уплътнител. Това ще предотврати разхлабването на крепежните елементи по време на по-нататъшна работа на оборудването. Ако фиксирайте превключвателя за налягане Пералнята Electrolux не работи, опитайте да инсталирате нов, работещ сензор, вместо да се притеснявате за ремонт на старото устройство.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня