Грешка E33 в пералня Electrolux

Грешка E33 в пералня ElectroluxГрешка E33 може да се появи на машина Electrolux на всеки етап от прането. Оборудването ще спре да работи, освен това изобщо няма да реагира на външни команди. За да спасите ситуацията, първо ще трябва да разрешите кода, който се появява и да коригирате проблема в машината. Подробни инструкции и полезни съвети ще бъдат разгледани по-долу.

Защо се появи кодът?

Кодовете не се появяват просто. Ако Electrolux покаже грешка E33, това означава, че машината има проблеми с превключвателя за налягане. По-точно, информацията, подавана от сензора за ниво на водата, не отговаря на зададената от системата норма. Може да има доста причини за такова отклонение.

 1. Няма сигнал за нивото на събраната вода. Сензорът не може да се калибрира и системата спира цикъла от съображения за безопасност и за избягване на течове.
 2. Нивото на водата е надвишило максималната граница. Случва се рядко, но може да има сериозни последствия. Но по-често се оказва „фалшиво повикване“, тъй като машината реагира с подобна грешка на запушена тръба или камера на превключвателя за налягане.
 3. Мрежовото напрежение е нестабилно.
 4. Възникна техническа грешка. Не са необходими ремонти, просто включете и изключете машината няколко пъти.

Грешка E33 често показва проблеми с превключвателя за налягане или сензора за ниво на водата.

Изключително рядко, но се случва грешка E33 да показва изтичане на ток от нагревателния елемент към тялото на пералната машина. Но, като правило, тази неудобство след рестартиране на системата създава други криптирани комбинации. Ето защо е по-добре да не мислите за най-лошото и първо да се уверите, че превключвателят за налягане работи правилно.

Проверяваме и тестваме превключвателя за налягане

Решаването на проблема започва с намирането на превключвател за налягане.За да направите това, свалете горния капак на машината и потърсете малка кръгла пластмасова част със свързано окабеляване и тръба, водеща към барабана. При машините Electrolux сензорът за ниво е прикрепен към корпуса в горната част на дясната страна на уреда.

Превключвателят за налягане е много чувствителен сензор към външни влияния, така че е необходимо да се действа изключително внимателно.

Проверката и ремонтът на сензора за ниво е лесен, ако следвате следните инструкции:

 • изключете машината от захранването и водоснабдяването;
 • развийте болтовете, държащи водомера, и освободете окабеляването;
 • изваждаме превключвателя за налягане от корпуса;
 • почистваме винтовете, използвани за затягане или разхлабване на контактите на сензора от следи от стар уплътнител;
 • почистваме тръбата и камерата на превключвателя за налягане.имаше проблеми с превключвателя за налягане

Можете да опитате да настроите устройството у дома, но без специално устройство няма да е лесно. Трудността е, че ще трябва да направите перфектно затваряне на контактите „на случаен принцип“.

 • Завъртете първия болт на половин оборот, върнете превключвателя за налягане на мястото му в пералната машина и, като включите машината, започнете прането.
 • Оценяваме резултата. Ако преди това устройството е отказвало да изтегли достатъчно количество вода, но сега процесът върви по-добре, тогава тактиката е правилна. Спираме работата на устройството, затягаме винта по-силно и фиксираме резултата със слой уплътнител.
 • Ако се получи обратен ефект, тактиката трябва да се промени: завъртете болта в другата посока и веднага 1-2 оборота.
 • Обработваме крепежните елементи с уплътнител.

Чрез самостоятелно регулиране на водомера, коригирането на ситуацията с приема на вода е доста трудно, но е възможно. Основното нещо е да изберете оптималните работни параметри на превключвателя за налягане, като осигурите пълно „отчитане“ на нивото и обема на водата, постъпваща в резервоара. Но не забравяйте риска от последващо изтичане и ако ви липсва опит и самочувствие, обърнете се към професионалисти. Но е по-добре да не експериментирате със сензора, а незабавно да замените дефектното ниво с ново. Подмяната ще бъде евтина и ще ви спести загуба на време и нерви.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня