Грешка E29 в пералня Bosch

Грешка E29 в пералня BoschЧесто можете да видите различни кодове за грешки на дисплеите на перални машини. По правило това означава, че е възникнал проблем в устройството и докато не бъде отстранен, устройството едва ли ще може да работи както обикновено. Грешка E29 на пералня Bosch може да означава, че причината за проблема е във входящия клапан. Какво да направите в такава ситуация?

Какво да проверите първо?

Като цяло грешка E29 показва, че сензорът не открива пълненето на устройството с вода или това се случва твърде бавно. Ето защо е необходимо да започнете с проверка на точно онези части, които отговарят за изтеглянето на вода.

Проверете дали всичко е наред с маркуча за подаване на вода. Може би се е образувала гънка или огъване, което блокира навлизането на водата в резервоара. Също така се уверете, че маркучът е разположен на височина най-малко 50 см от пода (точно на тази височина се намира резервоарът SM).може да няма вода в крана

Проблемът може да се крие и в липсата на достатъчно налягане. За да проверите това, откачете маркуча и го спуснете във ваната или мивката. Ако нивото на налягането е наистина ниско, завъртете входящия вентил. Ако няма промени, свържете се с техника.

Кодът за грешка E29 не винаги е свързан с вода. Възможно е вратата на люка да не щракне напълно, ключалката да не влезе в нишата или да се движи, да се счупи и т.н. Ако заключващото устройство се повреди, се случва същото.

Забележка! Машината е програмирана да започне прането само когато барабанът е напълно запечатан. В противен случай издава код за грешка. Също така проверете пантите и маншета, опитайте отново да отворите и затворите вратата. UBL се проверява с тестер.

Понякога налягането на водата се затруднява от мръсен филтър, който представлява тънка мрежа между входящия вентил и маркуча под налягане. Когато се натрупат отломки и нечистотии, се образува запушване, което не позволява на водата да премине. За да почистите филтъра, отстранете маркуча и отстранете мрежата с клещи и изплакнете. Понякога това е решението на проблема. След приключване на всички операции, опитайте да стартирате измиването отново.

Откриваме и отстраняваме проблема

Ако всички горепосочени методи за отстраняване на грешката не дадоха резултати, тогава с голяма вероятност вашата машина Bosch ще се нуждае от ремонт или подмяна на някои части. Следните елементи са изложени на риск:

  • смукателен клапан;
  • клапан за налягане;
  • сензор за контрол на водата.

Първият заподозрян е всмукателният клапан. За да го намерите, трябва да премахнете горния панел на пералнята. Лесно е да проверите дали даден елемент работи или не. Вземете тестер и измерете съпротивлението на бобината. Ако е дефектен, купете нов и го сменете, но експертите съветват да смените напълно целия клапан, за да избегнете допълнителни проблеми с тази част.трябва да проверите превключвателя за налягане

Ако превключвателят за налягане се счупи, за съжаление не може да бъде поправен; не може да бъде поправен. Ще трябва да си купите нов и да повикате техник, за да го инсталира. Въпреки това, не бързайте да се отчайвате, може би превключвателят за налягане също е просто запушен. Няма нужда да разглобявате нищо допълнително, частта също се намира в горната част на машината на Bosch. Изключете тръбата от превключвателя за налягане и изплакнете обилно с течаща вода. Върнете го на място и вижте дали е изчезнал код на грешка. Ако не, значи имате работа с повреда.

внимание! Когато проверявате сами пералнята, не забравяйте за предпазните мерки, изключете уреда от захранването, преди да започнете работа.

Друга вероятна причина е повреда в системата на електронния модул, а именно в сензора за подаване на вода. Ако възникне повреда, сензорът просто не разбира, че резервоарът е пълен и не дава съответния сигнал на машината, за да започне измиването. Струва си да се каже веднага, че проблемите в „мозъците“ на машината са доста трудни за отстраняване, особено сами. Би било по-лесно и може би дори по-евтино да закупите нова единица, но това всеки решава сам. За да проверите електронния модул, тествайте всички части с мултицет, който показва напрежение. Ако повредата не е свързана с окончателната повреда на елемента, опитен техник е напълно в състояние да ви помогне.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня