Грешка E26 в пералня Bosch

Грешка E26 в пералня BoschСъвременните перални машини са оборудвани със система за самодиагностика за неизправности, която ви позволява бързо да откривате проблеми при работа и да уведомявате потребителите за тях. Грешка E26 на машина на Bosch е доста рядка; много техници в сервизните центрове признават, че никога не са срещали такъв код. Нека да разберем как да поправим машината, какви действия да предприемем, за да коригираме повредата.

Първо, нека дешифрираме

Сложната грешка E26 е причинена от неочевидна повреда. Кодът може да се задейства от проблеми с главния електронен модул, повреден всмукателен клапан, счупен превключвател за налягане или повредена помпа. По-често, E26 на автоматични перални машини Bosch съобщава за проблеми със сензора за ниво на водата. Ето защо се препоръчва да започнете ремонта чрез диагностициране на този елемент.

Печеливш вариант е да вземете работещ превключвател за налягане, да го инсталирате вместо съществуващия в машината и да наблюдавате работата на машината. Ако кодът за грешка вече не се появява, причината за грешката е идентифицирана. Можете да опитате да регулирате сензора за ниво или просто да изхвърлите стария и да инсталирате нова част.превключвателят за налягане ще трябва да се регулира

Проверка на превключвателя за налягане

Разбрахме какво да направим първо, за да премахнем грешка E26 - проверете превключвателя за налягане. Къде се намира сензора, как да стигна до него? Всъщност е много лесно да го намерите в пералня Bosch.

Превключвателят за налягане се намира под горния капак на машината, по-близо до дясната стена, и представлява кръгъл елемент, към който са свързани проводници и маркуч за налягане.

За да проверите сензора за ниво на водата, трябва да получите достъп до частта. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

 • изключете захранването на пералнята Bosch;
 • изключете крана за подаване на вода;
 • Развийте болтовете, закрепващи горния панел на устройството. Внимателно дръпнете капака обратно от предната част на пералнята, свалете го и го оставете настрана;
 • намерете сензора за ниво.За повечето машини той е прикрепен отгоре, на дясната стена на кутията.

След като стигнете до превключвателя за налягане, изключете го от маркуча. За да направите това, разхлабете скобата (с помощта на клещи). За да диагностицирате сензора за ниво, ще трябва да намерите и подготвите малка тръба с диаметър, съответстващ на отстранения маркуч.проверете бобината на сензора за ниво

Тръбата трябва да се постави върху фитинга на превключвателя за налягане, след което леко да се духне в нея. Ако сензорът работи правилно, неговите контакти, под напрежение, трябва да работят и ще се чуят щраквания. Броят на „сигналите“ зависи от това колко водни нива са предвидени във вашия модел на Bosch за извършване на различни програми за измиване.

Не забравяйте да проверите тръбата, за да се уверите, че няма дефекти по повърхността. Ако се открият пукнатини или други повреди, маркучът трябва да се смени. Също така проверете контактите на релето на пресостата. Ако са замърсени, ще трябва да почистите елемента. Ако контактите залепнат, най-доброто решение е да смените сензора.

Ако външната проверка не разкрие никакви повреди, струва си да проверите превключвателя за налягане със специално устройство - мултицет. Трябва да включите тестера, да го превключите в режим на измерване на съпротивлението и да поставите сондите срещу контактите на релето за ниво. Ако превключвателят за налягане работи правилно, стойността на съпротивлението на дисплея на устройството трябва да се промени. В противен случай сензорът ще трябва да бъде сменен.

Подмяна на части

В повечето случаи, за да отстраните проблема, ще трябва да инсталирате нов пресостат. Дори начинаещ може да смени сензора за ниво на водата; не е необходимо да викате специалист за ремонт. Първо трябва да закупите работен елемент. Частта трябва да пасва конкретно на вашата пералня Bosch.смяна на превключвателя за налягане

За да избегнете объркване, можете да премахнете сензора и да отидете до магазина с него. Друг вариант е да съобщите на консултанта модела и серийния номер на пералнята. След като закупите превключвателя за налягане, можете да започнете да го сменяте. Алгоритъмът на действията е както следва:

 • стигнете до сензора, като премахнете горния капак на машината;
 • изключете проводниците и маркучите, отиващи към елемента;

Препоръчително е да направите снимка на схемата за свързване на кабелите и тръбите, за да не правите грешки по време на по-нататъшното сглобяване.

 • Развийте винтовете, които закрепват превключвателя за налягане към тялото;
 • извадете частта от машината;
 • поставете новия сензор за ниво на място, закрепете го с болтове;
 • свържете предварително отстранените контакти, закрепете маркуча под налягане със скоба.

По този начин подмяната на превключвателя за нивото на течността е доста проста. След като всички контакти и тръби са свързани към сензора, остава само да поставите горния покрив на пералната машина Bosch на място. След това можете да стартирате пробно измиване и да проверите дали кодът за грешка изчезва. Ако не можете да нулирате E26, ще трябва да поканите техник за по-задълбочена диагностика на оборудването и проверка на главния контролен модул.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня