Грешка E22 в пералня Kandy

Грешка E22 в пералня KandyВашата пералня Candy има ли грешка E22? Преди да започнете да търсите причината за известието, трябва да запомните дали устройството се е държало странно преди. Може би водата е била събрана или източена след основния цикъл на пране няколко пъти един след друг, или оборудването е работило правилно в продължение на половин час, но внезапно е „замръзнало“; водата изобщо не се събира или загрява. Нека да разберем какво означава кодът E22, как устройствата от различни модели показват неизправност и какво да направите, ако бъде открита грешка.

Код на машини без екран

Ако пералнята няма дисплей, тя показва грешка чрез мигане на LED светлините. Мигат последователно, след 22 мигания има 5-13 секунди пауза и след това машината отново сигнализира за грешка. Потребителят на устройството просто трябва да преброи броя на светкавиците, преди да настъпи паузата, това ще бъде код за грешка, показващ конкретна грешка.

Някои модели перални машини Candy имат различни мигащи светлини. Например, в устройствата от линията Grand, машината показва грешка E22 със светодиода на режима „Интензивно измиване“ и първия ляв светлинен елемент в дисплея за изчисляване на времето за измиване (в повечето случаи това е стойността „90“) .

код E22 на перални без дисплей

Моделите от линията Smart се сигнализират от индикатора „Интензивно пране“ и горния светодиод, показващ системата за обратно броене. Както при моделите Grand, най-често е „90“, но се среща и „Старт“. При моделите Holiday и Aquamatic индикаторът за режим „Измиване със студена вода“ мига. Обозначава се с изображение на снежинка.

важно! За целите на отстраняването на неизправности няма значение коя лампичка мига. Ключовата роля играе броят на светкавиците, които потребителят трябва внимателно да преброи.

Какво означава E22?

E22 може да сигнализира за наличието на една от двете неизправности: грешка в превключвателя за налягане (сензор за нивото на водата), когато системата открие преливане на течност или проблем в отоплителния кръг. Опитни специалисти твърдят, че кодът д22 рядко се среща. Повечето от известните случаи се отнасят за пералня Candy. Щети, които може да срещнете:

  • Уредът не загрява водата, спира да работи и изписва грешка. Може би проблемът е възникнал поради изгорял нагревателен елемент (нагревателен елемент). За да се отстрани проблемът, частта се заменя с работеща.E22 поради проблеми с пресостата
  • Пресостат неизправности. Той неправилно уведомява потребителя за излишната вода. Този проблем е възможен, ако маркучът на пресостата е запушен, целостта на пресостата е повредена, сензорът е счупен или камерата за вземане на проби от налягане е силно замърсена. В зависимост от причината за неизправността, части се сменят, маркучът се издухва или камерата се почиства.
  • Водата непрекъснато се събира, след което се източва и се показва грешка E22. Проблемът е свързан с клапана за пълнене, навлиза излишно количество вода и машината прелива. В този случай е достатъчно да смените дефектния клапан.
  • Изгаряне на радио елементи в блока за управление. Техникът трябва да запои повторно дефектните елементи. Ако това не е възможно, контролният блок трябва да бъде напълно сменен.
  • Проблеми с окабеляването, повреда на контактите. Блокът за управление не получава информация от елементите на устройството, цикълът на пране се прекъсва и индикаторите започват да сигнализират за грешка E22.Това е възможно, когато машината вибрира силно по време на процеса на пране. В частен дом жиците могат да се дъвчат от мишки и други гризачи. Специалистите запояват контакти, възстановяват окабеляването или го променят изцяло.

Грешка E22 не винаги показва повреда, която трябва да бъде отстранена от специалист. Вероятно контролната платка е повредена, което изисква рестартиране на машината и изключване от захранването за 20 минути. Ако след всички манипулации оборудването работи както обикновено, вие сте успели да нулирате кода и не е необходимо да викате техник.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня