Грешка E20 в пералня Kandy

Грешка E20 в пералня KandyВсяка грешка, която се появява на дисплея на пералната машина или се показва с помощта на индикация, е придружена от определени „симптоми“. Например, преди да покажат известие с код E20, собствениците най-често откриват, че устройството не изтегля или източва вода или и двата процеса започват да се случват едновременно. При някои модели се показва грешката „E20“, в други изглежда като „Err20“ или „Error20“. Нека да разгледаме причините, поради които пералната машина Candy дава грешка E20, и нека се опитаме да разберем какво да правим.

Машината няма дисплей

Ако няма екран, устройствата на Candy не показват код за грешка, а сигнализират за проблема чрез мигащи LED светлини. Броят последователни мигания на светодиода е серийният номер на грешката. След това има дълга пауза, след която индикаторите отново мигат.

При някои модели мигат различни крушки. Например, в устройства от серия Grand, машината показва грешка E20 със светодиода за режим „Интензивно измиване“ и първия ляв светлинен елемент в дисплея за изчисляване на времето за измиване (в повечето случаи тази стойност е „90“).

грешка на пералня Kandy без екран

Моделите от линията Smart се сигнализират от индикатора „Интензивно пране“ и горния светодиод на индикатора за време. По-често това е „90“ или „Старт“. При моделите Holiday и Aquamatic индикаторът за режим „Студена вода“ мига. Индикаторът за пране без топлина се обозначава със снежинка.

Значението на кода и неговото проявление

Грешка E20 в техниката Kandy показва неправилна работа на сензора за вода (пресостат). Най-често дава неправилни команди за обема на течността в резервоара. Понякога този код се появява, когато дренажната система е запушена.В някои случаи проблемите могат да бъдат отстранени от собственика без участието на професионален ремонт.

  1. Дренажният филтър е запушен. Трябва да го развиете и да премахнете натрупаните отпадъци, след което да го изплакнете под чешмата. С процедурата можете Филтърът на машината Kandy е запушенМоля, вижте инструкциите за конкретното устройство. Ако нямате ръководство под ръка, можете да намерите общи препоръки в интернет.
  2. Запушване на канализацията. Необходимо е да отделите дренажния маркуч от канализационния отвор, след което да спуснете края му в тоалетната, мивката или ваната. След това трябва да започнете цикъла на пране. След като машината се напълни с вода, трябва да включите режима на източване. Ако водата изтече напълно и грешка E20 изчезне на екрана, това означава, че проблемът е в запушена канализация.
  3. Дренажният маркуч е прегънат или притиснат. Трябва да го разгледате внимателно. Ако има завои или е притиснат, струва си да освободите частта.
  4. Неизправност на контролния модул. Понякога оборудването просто „замръзва“ и показва грешка неправилно. В този случай се препоръчва да спрете машината и да изчакате около 15 минути. Контролният модул ще се рестартира и ще започне да работи нормално.

важно! Не разглобявайте машината, без да прочетете инструкциите. В противен случай можете да счупите обслужваеми компоненти и да платите скъпо за ремонт.

Всички изброени по-горе проблеми не са сериозни и могат да бъдат отстранени сами. Ако след всички манипулации грешката не може да бъде нулирана, най-вероятно проблемът се дължи на повреда. В този случай не можете да правите без специалист, който ще ви помогне да коригирате ситуацията.

Чести повреди с грешка E20

Тъй като устройствата Candy са много популярни, специалистите често ги ремонтират.Повредите често са свързани с дренажната система, а именно с нейното запушване. Дупката се запушва с мъх от дрехи, прах, малки отпадъци и остатъци от перилни препарати. Всичко това постепенно се натрупва и образува "запушалка", която не позволява на водата да се оттича и машината показва грешка E20.

помпата има нужда от почистване

Техникът трябва да намери зоната на запушването. Когато това място бъде открито, достатъчно е да почистите канала. Запушването може да бъде локализирано в тръбата, маркуча, помпата и други структурни елементи.

Ако оборудването уведоми за повреда веднага след началото на цикъла на пране в някой от избраните режими и водата не се събира или източва, това може да означава повреда на превключвателя за налягане. Блокът за управление получава грешна информация и спира работата на машината, като сигнализира с код E20. Вероятно причината се крие в запушването на тръбата на превключвателя за налягане, нейното движение, загуба на целостта или повреда на самия сензор за ниво на водата. Превключвателят за налягане може да се нуждае от ремонт или пълна подмяна.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня