Грешка E10 в пералня Midea

Грешка E10 в пералня MideaЕдно от основните предимства на съвременните перални машини е интелигентната функция за самодиагностика, благодарение на която устройството своевременно информира потребителя, ако нещо не е наред. Грешка E10 в пералнята Midea е позната на много домакини, защото сигнализира, че по някаква причина машината не може да изтегли вода. Това може да се дължи на всичко, от повреда във водоснабдяването и запушване на входящия клапан до повреда на превключвателя за налягане. В тази статия ще се справим с тази грешка, като разгледаме всички възможни опции.

Да започнем с прости грешки

Ако на дисплея се появи код за грешка E10, това не означава, че „домашният асистент“ се нуждае от сложен ремонт. На първо място, трябва да изключите баналното невнимание на собственика на оборудването и да проверите дали изобщо има вода в къщата, дали има достатъчно налягане и дали кранът за подаване на вода към SM не е затворен. Проверете вратата на люка на машината, която трябва да се затвори с трясък, за да работи устройството за заключване на люка и системата да започне да изтегля течност в барабана. Ако всичко изброено е наред, тогава трябва да започнете да проверявате домакинските уреди, което ще изисква частично разглобяване на устройството. Винаги си струва да започнете с най-простите, като постепенно преминете към труднодостъпните компоненти на устройството.

Не забравяйте да изключите вашата пералня Midea от всички комуникации, преди да започнете диагностика и ремонт.

Първо, трябва да проверите маркуча за подаване на вода, чиито проблеми се показват от нехарактерно бръмчене при опит за изтегляне на вода. Всичко, което трябва да направите със собствените си ръце, е да разхлабите скобата, да изключите маркуча от машината и внимателно да го проверите за повреди.Ако всичко е наред, изплакнете го под мощна струя гореща вода от чешмата и тествайте работата на SM. Ако причината за неизправността не е в маркуча за пълнене, тогава трябва да проверите филтърния елемент, който прилича на малка мрежа, която често се запушва с плака и мръсотия, предотвратявайки навлизането на вода в устройството. Какво трябва да направя, за да го проверя?проверете дали маркучът за подаване на вода е прегънат

 • Изключете маркуча за подаване на вода от уреда.
 • Намерете мрежата, поставена близо до вентила.
 • Закрепете изпъкналата част на филтъра с клещи.къде да търся мрежата на клапана
 • Издърпайте леко мрежата към вас, за да я премахнете.
 • Ако замърсяването е леко, изплакнете го с гореща вода, в противен случай трябва да го оставите да се накисне в разтвор на лимонена киселина за няколко часа.
 • Поставете детайла на мястото му.

Освен това си струва да проучите грубия филтър, който е монтиран във водопровода зад крана. Тази дюза е необходима за първичното филтриране на водата, така че по-голямата част от мръсотията и различни примеси остават върху нея. Можете да измиете този филтър само след като използвате един ключ, за да фиксирате съединението, и използвайте втори ключ, за да развиете гайката, държаща маховика. Не забравяйте да поставите голям съд под течността, за да не съсипе мощната водна струя пода и тавана на съседите. Не е необходимо да изплаквате мрежата, тъй като потокът вода ще премахне всички замърсители, така че всичко, което трябва да се направи след тези манипулации, е да върнете водопровода в първоначалния си вид.

Обърнете внимание на входния клапан

Кодът за грешка E10 много често показва проблеми с всмукателния клапан. Този елемент от пералнята на марката Midea не подлежи на ремонт, така че при повреда трябва да се смени с нов.Много е лесно да направите това със собствените си ръце, дори без да се обаждате на специалист - просто трябва стриктно да следвате нашите инструкции.

 • Уверете се, че машината не е свързана към водопровод или електричество.
 • Отстранете горния панел на CM, което обикновено включва премахване на задържащите болтове от задния панел и след това плъзгане на капака назад, като го повдигнете леко.свалете горния капак
 • Изключете дренажния маркуч от уреда и източете останалата отпадъчна течност от него.тръби, свързващи вентила и дозатора
 • Намерете всмукателния клапан и изключете всички кабели от него.

Не забравяйте да направите снимка на окабеляването, преди да демонтирате частта, така че по време на повторното сглобяване да имате под ръка пример за правилната връзка.

 • Разкачете всички свързани тръби и източете водата от тях.
 • Разхлабете болта, закрепващ входящия клапан.
 • Свалете клапана.
 • Поставете нов клапан на негово място и го закрепете с болт.смяна на всмукателен клапан
 • Свържете всички кабели и тръби.
 • Сменете капака на шайбата.
 • Върнете маркуча за пълнене.
 • Свържете SM към захранването и водоснабдяването.
 • Направете пробно измиване, за да проверите функционалността.

Старайте се да купувате само оригинални части Midea, за да сте сигурни, че вашите домакински уреди ще ви служат дълго време. Най-лесният начин е да вземете старата част със себе си в магазина и да я използвате като пример, но можете просто да копирате серийния номер на машината.

Да преминем към превключвателя за налягане

Какво да направите, ако сте проверили всички описани точки, но причината за неизправността не е установена? Най-вероятно проблемът е скрит в превключвателя за налягане, който също е лесен за проверка у дома, без да се обаждате на специалист от сервизен център. Всичко, което трябва да направите, е да прочетете внимателно нашите инструкции и внимателно да следвате всяка стъпка.

 • Изключете пералнята Midea от всички комуникации.
 • Отстранете горния панел на кутията, като премахнете крепежните елементи.
 • Намерете превключвателя за налягане.намираме превключвателя за налягане под капака на корпуса
 • Подгответе тръба, чийто размер ще бъде подобен на диаметъра на фитинга.
 • Изключете маркуча под налягане, поставете в него подготвената тръба и леко духайте в нея.
 • Ако превключвателят за нивото на течността е наред, ще чуете едно или три тихи щраквания.
 • Накрая огледайте елемента дали не е повреден или има запушен маркуч, който трябва да се почисти с мощна струя вода, ако е запушен.

Ако няма видима повреда на превключвателя за налягане, тогава за по-нататъшна проверка ще ви е необходим обикновен мултиметър, настроен на режим на измерване на съпротивлението. Свържете сондите на устройството към контактите на релето за ниво и оценете получената стойност. Ако индикаторът се промени след измерване, тогава контактите на превключвателя за налягане са в ред, но ако съпротивлението остане същото, тогава частта трябва да бъде сменена.

Можете да направите това сами, без да се обаждате на сервиза. Първо трябва да закупите подобен елемент, за който можете да вземете със себе си неработещо реле за ниво на течността или да запишете точното име на модела на вашия SM. След като имате устройството в ръцете си, остава само да го инсталирате според инструкциите:сменете сами превключвателя за налягане

 • отстранете всички маркучи и проводници от стария превключвател за налягане, като не забравяте да направите снимка на правилно свързаната част;
 • отстранете винтовете, които закрепват релето към тялото на машината;
 • премахнете самия сензор.

Така процедурата ще отнеме не повече от пет минути от времето ви, но ще спести семейния ви бюджет. Монтирайте новата част в обратен ред, като не забравяте да закрепите добре всички елементи и да затворите плътно горния панел на пералнята Midea. След като всички манипулации са извършени, остава само да изпълните тестов работен цикъл, за да се уверите, че водата отново се изтегля в барабана.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня