Пералня Kaiser показва грешка E07

Пералня Kaiser показва грешка E07Както всички съвременни машини, пералня Kaiser е оборудвана със система за самодиагностика. Благодарение на него оборудването може незабавно да открие повреда и да съобщи за проблема на потребителя чрез код на дисплея. Тогава всичко е ясно - комбинацията е дешифрирана, разбивката е елиминирана. Често Kaiser показва грешка E07. Ще ви кажем подробно какво казва кодът и как да го нулирате.

Повреда, която е причинила кода

Първата стъпка е да разберете какво означава комбинацията E07. Няма да има проблеми с декодирането - просто погледнете фабричните инструкции и проучете списъка с кодове за грешки. По този начин „седемте“ се появяват, когато се активира „Aquastop“ - системата за защита на корпуса на Kaiser срещу течове. Aquastop работи благодарение на три елемента:

 • вентил, монтиран на входния маркуч;
 • поплавък, поставен върху тавата за миене;
 • сензор, свързан към поплавъка.

Код E07 показва теч или проблеми с електрониката!

Принципът на действие на Aquastop е прост. Ако възникне теч, тиганът започва да се пълни с вода. Заедно с нивото на течността се покачва и поплавъкът. Веднага щом последният се изравни, сензорът отчита опасността и изпраща съответен сигнал към вентила. В отговор мембраната на клапана се затваря, захранването с вода се блокира, работният цикъл спира необичайно и машината издава код E07.теч в съда на пералня Kaiser

За да може пералната машина Kaiser да продължи да работи нормално, грешката трябва да се нулира. За да направите това, ще трябва да идентифицирате и отстраните самата неизправност. По този начин следните повреди и повреди могат да доведат до работа на Aquastop:

 • повреда на входния маркуч;
 • разхлабване на скоби на тръбите;
 • теч от резервоар;
 • запушване в контейнера за прах;
 • отделяне на оментума;
 • теч на помпата;
 • повреда на уплътнението на резервоара поради повреден маншет.

Грешка E07 също се показва, ако самата защитна система се повреди. По-често става въпрос за прекъсване на контактите и прекъсване на веригата. Понякога проблемът е високочувствителен сензор, който реагира на най-малката промяна в позицията на поплавъка. Сред причините е повреда в таблото за управление. Възможно е електронният блок да е замръзнал поради повреда, пренапрежение на тока или техническа грешка. За да определите какво се е случило, ще трябва да извършите цялостна диагностика на машината.

Действия на потребителя

Ако на дисплея се появи грешка E07, тогава не можете да се колебаете - трябва незабавно да спрете текущата програма и да източите водата от машината. Важно е машината да е напълно празна, затова се препоръчва да развиете филтъра за боклук или да използвате маркуча за аварийно източване. След това Kaiser прекъсва връзката и диагностиката започва.

Проверката започва с палета. Трябва незабавно да разберете дали е имало теч. Ако дъното е сухо, тогава се показва грешка E07 поради повреда на контролната платка или самия Aquastop. Веднага проверяваме окабеляването, свързано към сензора, и оценяваме целостта на веригата. Отвън всичко наред ли е? След това се свързваме със сервиза за диагностика на електрониката. Ако има вода, търсим теч. Ако има теч, тогава е необходимо да се провери целостта на ключовите елементи на системата за пълнене и източване на Kaiser. Инструкциите какво да направите са следните:

 • проверете входния маркуч за пукнатини;
 • проверете тръбите за течове;
 • стигнете до помпата и оценете нейната цялост;
 • палпирайте маншета за пукнатини;
 • Издърпайте дозатора и проверете за запушвания и преливане.Помпата цяла ли е?

Характерът на ремонта ще зависи от открития проблем.Спуканият маркуч и маншет се сменят с нови, тръбите се затягат със скоби, а амбулаторията се почиства от запушвания. Невъзможно е да поправите изтичаща помпа със собствените си ръце - само подмяна. Диагностиката продължава с премахване на задния панел. Развиваме стената и проверяваме задната част на резервоара. Ако се забелязват ръждиви петна, проблемът е в износено маслено уплътнение. За да коригирате ситуацията, ще трябва да разглобите Kaiser и да поправите лагерния възел.

Преди да диагностицирате и ремонтирате пералня Kaiser, трябва да изключите захранването!

Има ли ръжда? След това преминаваме по повърхността на резервоара със суха кърпа. Нашата задача е да проверим дали резервоарът тече. Ако върху пластмасата се забележат капки вода, значи е открита повреда. В този случай ремонтът „Направи си сам“ ще стане по-сложен, тъй като ще трябва да извадите контейнера и внимателно да го обработите с уплътнител. Можете сами да се справите с грешка E07, като последователно проверите всички възможни места за течове. Но ако тиганът е сух и няма проблеми със сензора, тогава е по-добре да се свържете със сервизен център за диагностика на електрониката.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня