Грешка E07 в пералня Kandy

Грешка E07 в пералня KandyАко пералнята Candy показва грешка E07, това означава, че електронният блок е повреден, UBL се е повредил или има проблем с двигателя. Не е необходимо веднага да вземете отвертка - първо е по-добре да опитате да нулирате настройките, като изключите оборудването и го включите след 10 минути. Повторното показване ще потвърди сериозността на ситуацията - ще трябва да спрете цикъла и да започнете диагностика на машината.

"Симптоми" на грешката

проява на грешка в техниката Канди Кодът за грешка "E07" се появява в самото начало на цикъла или в края му. При някои модели Candy тази грешка се показва на дисплея малко по-различно, с комбинацията „E7“, „Err7“, „Err07“ или „Error7“. Преди неизправност пералните машини "сигнализират" с други знаци:

 • по време на пране, изплакване и центрофугиране във всеки режим барабанът е неподвижен;
 • барабанът се върти само в една посока;
 • след стартиране барабанът веднага се ускорява;
 • В края на цикъла люкът не се отваря.

Грешка “E07” често се показва като “E7”, “Err 7”, “Err 07” или “Error 7”.

Възможни са и други „отклонения“ на машината от стандартното пране. В идеалния случай е необходимо да се наблюдава поведението на оборудването и да се записват на хартия всички промени в работата му. Препоръчително е да запишете в кои минути се появяват „симптомите“ и тяхната продължителност. Това улеснява определянето на местоположението на повредата и нейния характер.

Показване на кода на оборудване без дисплей

Ако Candy няма дисплей, системата ще съобщи за грешка със съответната индикация. С прости думи, някои светлини на таблото ще мигат синхронно определен брой пъти. В случай на код за грешка "E07", светодиодите ще светнат седем пъти подред.След това бутоните ще изгаснат за 6-12 секунди, след което серията мигания ще се повтори.

Кои електрически крушки ще показват повреда зависи от модела Candy:

 • на пералната машина от серията Grand ще светне светодиодът „Интензивно пране“ (изобразен като тениска с петно) и първият ляв индикатор в линията за време на пране (в повечето случаи позиция „90“);

Когато възникне грешка E07, индикацията се появява в серия от 7 пъти.

 • Оборудването на интелигентната линия сигнализира за проблем с „Интензивно измиване“ и позиция „90“ или „Старт“ в колоната с обратен таймер;
 • Моделите Kandy Holiday и Aquamatic обозначават E07 чрез мигане на светлината „Измиване в студена вода“, което се обозначава със снежинка.

проява на грешка F07 на Kandy без дисплей

По-добре е да не гадаете, а да отворите фабричните инструкции, да намерите секцията с кодове за грешки и да сравните показанията с примерите, дадени в ръководството. Също така ще бъде описано подробно какво да се прави във всеки случай и последствията от продължаване на работа без ремонт.

Защо се появи кодът?

Грешка E07 показва проблеми с UBL или проблеми с двигателя. По-рядко комбинацията се показва поради техническа повреда в модула. Във всеки случай, първо се препоръчва да проверите „сериозността“ на неизправността: изключете захранващия кабел от контакта за 10-15 минути и по този начин нулирайте системните настройки. Машината вероятно ще се рестартира и работата й ще бъде възстановена. Ако кодът се появи отново, тогава не можете да правите без ремонт и диагностика - ще трябва да тествате „болните точки“ на оборудването.

Както показва практиката, някои повреди водят до появата на "E07".

 1. Неизправност на UBL. В допълнение към грешката на дисплея се появява друг „симптом“ - вратата на люка не се отваря. Най-вероятно ще трябва да смените счупения блокер.тахогенераторът е повреден
 2. Повредено окабеляване. Блокиран люк или неподвижен барабан ще покаже това.Връзката между контролната платка и блокера или мотора се губи, сигналът прекъсва и не достига до получателя, поради което машината е “безшумна” и изписва “E07”. Повредата може да бъде коригирана чрез възстановяване на целостта на веригата, отстраняване и запояване на контактите.
 3. Проблеми с тахогенератора. В този случай барабанът изобщо не се върти или след началото на цикъла веднага се ускорява до максимални скорости. Причината е дефектен датчик на Хол, който е спрял да контролира оборотите на двигателя или е загубил комуникация с контролния модул. Устройството трябва да бъде тествано и, ако е необходимо, сменено.
 4. Износен лагерен възел. Тук грешка винаги се предвещава от силен рев, повишена вибрация и внезапно спиране на барабана. С течение на времето лагерите и масленото уплътнение постепенно се разрушават, лубрикантът се измива, валът задръства и се появява хлабина с всичко, което предполага. Често ситуацията се влошава от износен кръст на резервоара. Има само един изход - сменете всички повредени елементи.
 5. Повреда в контролния модул. Характеризира се с всички описани по-горе симптоми: от люк, който не се отваря до хаотично въртящ се барабан. Вероятно микросхемите на платката са се влошили, поради което системата е загубила връзка с ключови компоненти на оборудването. Ситуацията може да бъде коригирана само от специалисти, които използват специално оборудване за звънене на електронния блок, идентифицират изгорели елементи и ги заменят с нови. В тежки случаи панелът се променя напълно.

Самият ремонт на платката е рисковано - по-добре е незабавно да се свържете със сервизен център!

Грешка "E07" не винаги показва сериозни системни повреди. По-добре е да не гадаете, а незабавно да се обадите на специалист, особено ако машината все още е в гаранция.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня