Грешка E07 в пералня Hansa

Грешка E07 в пералня HansaКогато грешка E07 в пералня Hansa ви попречи да завършите прането, не се тревожете твърде много. Като правило можете да дешифрирате кода и да отстраните проблема бързо и без участието на професионални техници. Къде да търсим източника на проблема и как да ремонтираме оборудването?

Значение на кода

Пералните машини от Hans показват грешка E07, когато системата за защита от течове, наречена „Aquastop“, е открила опасност. Но това не означава, че отпадъчната вода е влязла в тигана и оборудването е изложено на риск от късо съединение. По-често проблемът не е действителното изтичане на машината, а изместването на сензора след интензивен цикъл на центрофугиране.

Грешка E07 сигнализира, че защитата срещу теч Aquastop се е задействала.

Но в отделни случаи наистина има теч. Когато водата навлезе в съда, сензорът за поплавък започва да се издига, което задейства Aquastop и показва код E07 на екрана на уреда. За да коригирате ситуацията и да продължите да използвате пералнята, трябва да източите водата и да върнете устройството в първоначалното му положение. За да направите това, ще трябва да проверите дъното на машината и да проверите измервателния уред.

Проверка на палета

Можете сами да се справите с диагнозата, основното е внимателно да се подготвите за работа. Първо осигуряваме безплатен достъп до пералнята. Най-често уредите Hansa се вграждат и монтират под плот, мивка, шкаф или кухненски модул. Затова изключваме машината от комуникациите, преместваме я от кутията в средата на стаята и покриваме пространството около устройството със стари парцали. Ако има теч, тогава водата ще се излее от дъното и трябва да сте подготвени.сензор за поплавък в съда на машината

Не е трудно да стигнете до тигана и да го проверите за сухота.Просто трябва да развиете страничните стени или да премахнете долния преден панел на машината и след това да погледнете под дъното на машината. Когато се забележи вода вътре, ще трябва напълно да разглобите машината и да потърсите повредата, довела до теча. Ако няма следи от течове, тогава поплавъкът се е изместил и затвореният контакт дава фалшив сигнал. Можете да върнете сензора на мястото му, както следва:

 • вземете отвертка с дълъг връх;
 • поставете го в пролуката между тялото на машината и палета;
 • спуснете поплавъка на място;
 • върнете предварително отстранения преден панел или завийте страничните стени.

Но такива ремонти няма да решат проблема завинаги. Следващото интензивно завъртане лесно ще извади поплавъка от мястото му и системата отново ще покаже грешка E07. Някои хора препоръчват да се отървете от проблема, като счупите сензора, но такава маневра ще направи Aquastop безполезен в случай на реално изтичане. Не можете да поемете този риск!

Повреденият поплавък няма да може да открие истински теч и водата от машината ще се излее на пода.

Какво може да причини изтичане на машината?

Ако водата вече се е натрупала в тавата, ще трябва да спрете миенето за дълго време и да започнете да диагностицирате частите. Няколко грешки могат да доведат до теч наведнъж. По този начин възниква теч в спукана стена на резервоар, в скъсани тръби и тръби, в разхлабена помпа и спирала, както и при всяко нарушение на уплътнението на фуги. Дозаторът и всички дренажни и входящи маркучи също са изложени на риск. Трябва да проверите всеки възможен проблем. Течове възникват по няколко причини:

 • домакинските уреди са били експлоатирани неправилно, основните правила, условията в помещението, нюансите на монтажа и препоръките за грижа за машината са предписани в инструкциите;
 • при пране са използвани нискокачествени или неподходящи препарати;
 • има производствен дефект при производството на картечницата;
 • Частта на шайбата се счупи.

Ако пералнята е в гаранция, тогава е по-добре да се обадите на специалист, без да започвате сами ремонт.

За да идентифицирате основната причина, трябва да изключите устройството от комуникациите и да започнете последователна диагностика. Забранено е използването на машина с грешка E07.

   

3 читателски коментара

 1. Gravatar на Ник Ника:

  Следващото интензивно завъртане лесно ще извади поплавъка от мястото му и системата отново ще покаже грешка E07. Как да накарам машината да започне да пере?

  • Граватар Сергей Сергей:

   Развийте 2 самонарезни винта, извадете гнездото, ако има вода в тигана, след това извадете водата и леко почукайте сензора. Инсталирайте панела и сте готови.

 2. Граватар Иван Иван:

  Благодаря много за статията! Даде грешка. Отворих тигана, нямаше вода. Дълго търсих причината, докато не прочетох статия за сензора. Датчика беше изваден, поставен и проблема решен!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня