Грешка E05 в пералня Hansa

Грешка E05 в пералня HansaПералните машини Hans не са лишени от системи за самодиагностика, така че в повечето случаи, ако възникне повреда, собственикът ще разбере за това чрез кода за грешка на дисплея. Но не е достатъчно да видите кода на грешката; той все още трябва да бъде дешифриран правилно, за да се диагностицира проблемът и след това да се поправи. Например грешка E05 в пералнята Hans може да бъде свързана или с много малки проблеми, или със сериозни неизправности в устройството. Какво да направите в този случай?

Откъде идва тази грешка?

По правило всички проблеми, свързани с тази комбинация, са свързани с това, че резервоарът е пълен с вода. Алармата се задейства, когато водата не достигне необходимото ниво в рамките на 10 минути. Но това е само следствие, а основните причини за това поведение на шайбата са следните:

  • липса на вода в тръбите или твърде ниско налягане;
  • образуване на задръствания в маркучите за подаване на вода;
  • повреда на захранващия клапан;
  • превключвателят за налягане, отговорен за наблюдение на нивото на пълнене на резервоара, е повреден;
  • електронният контролер или неговите комуникационни контакти с други важни елементи на системата за водоснабдяване на пералната машина са повредени;
  • вентилът е заседнал в изключено положение (важи за модели със система Aqua Spray).Ханс пресостат

На първо място, разбира се, проверете наличието на вода във водопроводните тръби. Ако има вода и налягането е нормално, тогава трябва да видите дали филтърната мрежа (разположена на входа на входящия клапан) е запушена с отломки. За да направите това, изключете подаването на вода, след това развийте маркуча за пълнене и внимателно извадете цедката. Ако има запушване, отстранете всички остатъци и върнете всичко на мястото му.След това в половината от случаите кодът за грешка изчезва при рестартиране на машината.

Смукателен клапан

Ако горното не работи, върнете се към самия всмукателен клапан. За да направите това, свалете горния капак на шайбата и погледнете вътре. Лесно можете да разберете, че това е пред вас по прикрепените към него маркучи, водещи към отделението за препарат. Като начало е достатъчна визуална проверка, може би по външния му вид веднага ще разберете, че клапанът е счупен. Ако всичко е наред, нека преминем към по-подробен анализ:

  • вземете клещи и разхлабете металните скоби в основата на маркучите на клапаните;
  • след отстраняване на скобите, изключете окабеляването;
  • вземете отвертка и отстранете винтовете, които фиксират клапана към MCA.

В допълнение към мрежата на филтъра, запушвания могат да се образуват и в маркучите на клапаните, така че внимателно ги проверете за запушвания. Освен това вентилът може да не е запечатан. Това се проверява лесно. Прикрепете всмукателния маркуч върху мивка или празен съд и отворете водата. Ако се открие теч, това означава, че е необходима подмяна. Работещият уред не пропуска вода.

Има и друга опция за проверка, която изисква изключително внимание. Ако има риск да не можете да се справите, по-добре не опитвайте, в противен случай ще имате проблеми, по-лоши от грешка E05. Приложете 220 волта към намотките на устройството. Това ще гарантира, че секцията ще се отвори и ще напълни избрания от вас съд с вода.. Проблемът е, че контактът на водата и електричеството може да причини късо съединение и пожар, което се влошава още повече от близостта ви до опасни предмети. Като цяло методът е ефективен, но е доста трудно да го приложите сами без външна помощ.Нека проверим всмукателния клапан на машината на Ханс

По-добре е да не страдате и да използвате добрия стар мултицет.Приложете антените на тестера една по една към намотките на вентила в режим на измерване на съпротивлението. Само цифри 3 или 4 на дисплея показват изправността на частта. В други случаи е необходим ремонт.

важно! Ако някоя част изисква подмяна, вземете я със себе си в магазина или запишете името на модела точно до буквата. Поставете новото нещо на мястото му и сглобете устройството.

Както си спомняте, първо трябва да инсталирате вентила, да прикрепите кабелите и маркучите към него и да го закрепите към тялото на SM. Между другото, би било добра идея да снимате всички стъпки, преди да започнете демонтажа, за да не объркате нещо по-късно.

Сега остава само да върнете горния панел на място и да свържете маркуча за подаване на вода. Сега можете да тествате машината и да започнете процеса на пране.

Машината не тръгва след ремонт

Някои веднага изпадат в паника, когато разберат, че след всички опити да се коригира ситуацията, злополучният код все още се появява на дисплея. Но не се притеснявайте, наличието на грешка не означава, че сте направили нещо нередно. Просто трябва да се нулира.

Завъртете копчето за избор на произволен режим и задръжте натиснат бутона за стартиране. Щом се появи квадрат с нули, отпуснете бутона и изчакайте, докато на дисплея се появи информация за избраната програма. След това завъртете селектора в режим на изключване, изчакайте, докато всичко изгасне. Сега уредът може да се включи отново.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня