Грешка E03 в перални машини Kandy

грешка e03 в перални машини KandyАко вашата пералня Candy е спряла с пълен резервоар вода и на дисплея се появи код E03, тогава ние ще ви кажем какво да направите.

В тази статия не само ще опишем причините за тази грешка, но и ще се опитаме да представим алгоритъм за ремонт в случай на неизправност.

Обяснение и причини

На пералня Kandy грешка E03 показва липса на дренаж. В продължение на 3 минути машината се опитва да източи отпадъчната вода, но по някаква причина това не се случва, така че прането замръзва. А причините за това са следните:

 • запушена дренажна система;
 • частична или пълна повреда на помпата;
 • Неизправност на пресостата.

Най-лесният начин в тази ситуация е да проверите машината за блокиране. Първо трябва да източите водата от резервоара. Това става чрез маркуча за аварийно източване, разположен до дренажния филтър, или през самия филтър. В този случай ще ви трябва просторен нисък съд и парцали за събиране на вода. Почистването на филтъра от остатъци включва изплакването му под течаща вода.

Какво да правя с помпата

Ако причината за грешка E03 на машина Cady не е запушен филтър, продължете с проверка на дренажната помпа. Изключете оборудването от електрическата мрежа и комуникациите, поставете го на свободно място, след което се захващайте за работа:

 • с помощта на отвертка отстранете долната декоративна лента от ключалките, зад която има дренажен филтър и самата помпа;
 • развийте дренажния филтър и го издърпайте, имайте предвид, че водата може да изтече на пода;
 • развийте двата винта, които ще видите зад тази лента; помпата се държи на тях;
 • наклонете пералнята или я поставете настрани, защото помпата ще трябва да бъде достигната през дъното;
 • внимателно изключете тръбите и електричеството, запомнете местоположението на скобите;

  В същото време можете да проверите дали има остатъци в тръбите и да ги изплакнете с вода.

  смяна на помпа

 • развийте 3-те винта, които свързват спиралата и помпата;
 • потърсете косми по работното колело и отстранете всички остатъци. Може би запушването е причинило неизправността и няма да се налага да купувате нова резервна част;
 • след това проверете електрическата част на помпата с мултицет, когато сте сигурни, че е дефектна, вземете нова част за пералня Candy и я поставете на мястото на старата;
 • Сглобете отново машината в обратен ред.

Повредата на дренажната помпа в машини от тази марка е една от най-честите неизправности. Можете да прочетете за други типични повреди в статията Отстраняване на повреди на пералня бонбони.

Повреда на превключвателя за налягане

Ако превключвателят за налягане не работи, дренажът на водата също е нарушен, тъй като контролният модул не получава сигнал за нивото на водата в резервоара. В резултат на това утайката не получава команда за източване на водата. Подмяната на тази част на машина Candy може да се извърши и без участието на техник. Но не бързайте да купувате резервна част. Факт е, че причината може да не е самият превключвател за налягане, а контактите върху него. Трябва да се почистят и да се провери тяхната работа.

Сензорът за нивото на водата се намира в горната част на пералната машина, така че ще бъде достатъчно да свалите горния капак на кутията.

пресостат в пералната машинаВ допълнение, причината може да е тръбата, която преминава от превключвателя за налягане към резервоара, нарича се още тръба за налягане; тя може да отлети или да се счупи. Достатъчно е да смените тръбата или скобата и причината ще бъде отстранена. Ако тръбата и контактите са непокътнати, проверете самия превключвател за налягане с мултицет. В случай на неизправност, сменете сензора за ниво на водата с нов.

Както можете да видите, грешка E03 на перални машини Candy може да бъде елиминирана у дома.Ако знаете какво да правите, можете да се справите за около 40 минути, но ако се съмнявате в способностите си, по-добре е да се свържете с професионалист, в този случай той ще може да извърши ремонт у дома.

   

12 читателски коментара

 1. Граватар Олег Олег:

  Всичко се оказа просто огън! Изчистих гумените тръби, благодаря много!

 2. Gravatar на Zhek Жека:

  Дренажната помпа постоянно се пука, какво може да е? Пише eo3 след първия ден на ползване.

  • Граватар Николай Николай:

   Резервната помпа, ако няма нищо чуждо в нея, се напуква или от чужди предмети, или от износване на вала с работното колело. Ако намерите същия, просто го сменете. Обърнете специално внимание на това как контактите са свързани към него, има просто 2 вида: сдвоени и отделни. Късмет!

 3. Граватар Оля Оля:

  Купихме пералня. Не се получава въртене. Спира и мига на бутона срещу алергията и това е. Какво да правя?

 4. Граватар Андрей Андрей:

  Получих грешка E03 поради това, че прътът на работното колело на помпата е изстискан от скреж. Поставих го на място и всичко заработи.

 5. Граватар Елена Елена:

  Кажете ми какъв е кодът на помпата за Candy CTD 866? Или марка дренажен двигател?

 6. Граватар Игор Игор:

  Имам същия проблем (грешка E03). Направих всичко описано по-горе (смених всички части с нови), но уви. Отговорът беше на съвсем друго място - подмяна на нагревателния елемент!

  • Граватар Константин Константин:

   Имаше грешка 16, купих нов нагревател, отново грешка 16 или 03. Оказа се, че е дефектен нагревател. Проверете за нови части.

  • Граватар Антон Антон:

   Игор, прав си. Десет започва да удря тялото. Първо го извадих и просто го почистих от котления камък. Това беше достатъчно за няколко месеца. Но ето ни отново.

 7. Граватар Алексей Алексей:

  Добри инструкции. Всичко се получи!

 8. Граватар Елена Елена:

  Здравейте! Candy Smart не източва вода. „Желязото“ мига непрекъснато. Филтърът и дренажният маркуч са чисти. Какво да правя?

 9. Gravatar Добре Мил:

  Оказа се, че възвратният клапан на дренажа е запушен, всичко работи след 5 минути почистване.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня