Грешка E03 в пералня Hansa

Грешка E03 в пералня HansaОсновните модели перални машини Hansa са оборудвани с доста ясна и прозрачна система за самодиагностика, така че разбирането не е трудно. Основното е да подходите внимателно към процеса и да не объркате случайно кодовете за грешки. Например грешка E03 в пералня Hansa показва или че машината не е добре поддържана, или че има наистина сериозна повреда. Как да разбера какво е какво?

За какво е този код?

Буквално всяка функция на пералнята има свой код за грешка, който идентифицира проблем в устройството на тази функция. Що се отнася до горната грешка E03, тя ни казва за проблеми с дренажа. Има два варианта как да се случи всичко това:

  • самата дренажна помпа беше повредена и водата всъщност остана в машината след измиване;
  • Сензорът за нивото на водата се повреди, тоест всъщност водата напусна резервоара, но пералнята не разбра това, тъй като сензорът не даде сигнал.

В последния случай машината просто замръзва, тъй като програмата за пране официално приключва едва след като в резервоара не остане вода. Поради счупен пресостат, това е невъзможно, така че ценната комбинация от букви и цифри се показва на дисплея.

Също така понякога се случва дренажният маркуч или други елементи на дренажната система просто да се запушат, предотвратявайки преминаването на водата. В този случай е достатъчно да ги почистите и това ще премахне проблема.

Проверяваме ли всичко наред?

Тъй като запушването е най-лесно отстранимата причина, трябва да започнете от там. На първо място, проверяваме дренажния филтър. Намира се в долната част на машината, за него има специална ниша, затворена с малка вратичка.След като го отворите, ще видите малък кръгъл капак, който трябва да завъртите обратно на часовниковата стрелка и да го дръпнете леко към себе си. Това е филтърът и току-що го премахнахте!

внимание! Когато извадите филтъра, водата неизбежно ще се излее от него, така че първо поставете нещо като кърпа или голяма салфетка.

Не е лесно да разберете на око дали има запушване на филтъра или не. Така че го изплакнете с чешмяна вода и вижте колко е мръсно. Ако водата е относително чиста, това означава, че няма запушване на филтъра.отстранете запушванията от филтъра на машината

Следващият по ред е дренажният маркуч, който също може да се задръсти с различни отпадъци. Този елемент свързва устройството за миене към канализационната тръба. Чистя:

  • разхлабете скобата, която закрепва маркуча към канализацията;
  • Подгответе голям съд (леген или кофа), в който ще се източва отпадъчната вода.

Веднага след това поставете маркуча в кофа и източете останалата вода. Сега се отървете от дренажния филтър, ако още не сте го направили. Изключете помпата от корпуса, а именно развийте винта, който я държи. Обърнете машината настрани, така че да можете да стигнете до дъното, и започнете проверката:

  • извадете дренажната помпа от дъното;
  • разхлабете закрепването на маркуча;
  • извадете го и изплакнете обилно под течаща вода.

След тези стъпки можете да монтирате шайбата обратно и да проверите дали усилията ви са били напразни. Какво да направите, ако все пак се откриете?Да проверим пресостата за Ханс

Във всеки случай, най-трудното свърши. Дори ако след включване на тестовия режим досадната грешка не изчезне и програмата за пране все още не стартира, не се отчайвайте. Опитайте се да проверите превключвателя за налягане. Стигането до него е много по-лесно - трябва само да развиете два винта на горния капак и да го махнете. Отстрани ще видите кръгъл предмет, от който се простират маркуч и жици - това е сензорът за контрол на водата.

По правило окабеляването, маркучите и други елементи в превключвателя за налягане могат да се повредят. Ето защо не бързайте да смените самата част. Ако след диагностика не откриете никакви видими проблеми, тогава най-вероятно проблемът е в електронния модул. В този случай извършването на ремонт сами е много проблематично, но ако имате време и много желание, със сигурност е възможно. И все пак, в някои случаи, с внимателен и отговорен подход, дори потребители без никакви специални умения могат сами да коригират грешка E03, така че не се паникьосвайте!

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Юра Юра:

    Благодаря ви, помогна много

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня