Грешка E02 в пералня Candy

грешка E02 в КандиКодовете на перални машини Kandy започват с буквата E, има общо 9 такива кода. Характерни са за машини от серията Activia Smart. Нека разгледаме по-отблизо една от тези грешки - грешка E02. Ще разберем причините за появата му и как сами да извършите ремонта.

Обяснение и причини

Ако пералнята Kandy не започне прането и след известно време на дисплея се появи код E02, тогава знайте, че водата не тече в резервоара. В този случай може да има няколко причини:

 • Най-често срещаният е липсата на вода в чешмата. Може да има вода, но не достатъчно налягане;
 • проверете дали кранът за подаване на вода не е затворен;
 • Мръсен мрежест филтър пред клапана за пълнене може да попречи на потока вода;
 • друга причина се крие в повредата на самия клапан за пълнене;
 • Най-често такава грешка води до счупване на контролната платка.

За ваша информация! Грешка E02 се появява на дисплея приблизително 3,5 минути след началото на прането. Това е времето, което е заложено в програмата за събиране на вода и ако то липсва, машината генерира грешка.

Неизправности на клапаните

Клапанът за пълнене в пералня Kandy не се различава много от клапаните в машини на други марки. Какво може да се случи с този важен детайл?клапан за пълнене

 • Първо, мрежата, която е поставена между вентила и маркуча за подаване на вода, може да се запуши. Лесно се отвива и измива под течаща вода.
 • Второ, намотката на вентила може да изгори; или се пренавива, или частта се смени напълно.
 • Трето, плочите могат да изпаднат от фитинга на клапана за пълнене, ограничавайки налягането на водния поток. В резултат на това в резервоара попада твърде много вода, клапанът не работи, което означава, че трябва да се смени.

Тази част се заменя, както следва:

 1. Изключете оборудването от захранването и водоснабдяването.
 2. Отворете горния капак на машината, като развиете два винта. При машини с горно зареждане трябва да отворите страничната стена, тъй като клапанът за пълнене се намира в долната част на тялото.
 3. Изключете маркучите и електрическите проводници с клеми от частта.

  важно! Маркучите са прикрепени към скоби, които не се използват повторно, така че купете нови предварително.

 4. Използвайте мултицет, за да проверите работоспособността на проводниците на клапаните.
 5. Развийте болтовете, които държат клапана на място, или отстранете задържащите ключалки. Издърпайте вентила и проверете неговата работоспособност.
 6. Инсталирайте нова част и свържете комуникациите.
 7. Сглобете пералнята.

Повреда на превключвателя за налягане или модула

Ако датчикът за нивото на водата не работи, пералнята Candy може също да замръзне, без да започне да пере. Какво да правим в тази ситуация?пресостат в Канди

 1. След като се уверите, че причината за грешката не е в пълнителния клапан, намерете превключвателя за налягане в предната част на машината, отгоре.
 2. Проверете тръбата за налягане на сензора и проверете плътността на връзката му. Ако има скъсване на тръбата, сменете я.
 3. След това с помощта на тестер проверете контактите на сензора и електрическите проводници, преминаващи от него към модула.
 4. Ако горните стъпки не помогнаха да се установи причината за повредата, тогава най-вероятно самият сензор е повреден и ще трябва да бъде заменен.
 5. Вземете нова оригинална част и я поставете на мястото на счупената.
 6. Проверете работата на пералнята.

Е, и накрая, най-редкият случай е неизправност на контролната платка. Той съдържа елементи, които отговарят за клапана за пълнене и превключвателя за налягане, това са триаци. Това са тези, които първо трябва да бъдат проверени. Но намирането на тези елементи на дъската, ако не знаете къде да търсите, не е лесно. Ето защо препоръчваме да не поемате рискове, а да поверите работата на майстор. Както се казва, всеки да си гледа работата.

Пералня Candy има различен контролен модул в зависимост от модела.Един от тези модули има повече радио елементи, другият има по-малко, това се отразява на броя на функциите в пералнята. Но това не е за това сега. По-долу на снимката виждате пример за модул от пералня от тази марка. На него елементите TC6, TC7 и TC8 отговарят за клапана за пълнене; те трябва да бъдат проверени и, ако е необходимо, сменени.

Контролно табло Kandy

Внимателно проверете дъската преди работа; понякога можете визуално да забележите изгорели елементи.

В заключение още веднъж отбелязваме, че не във всички случаи, когато се появи грешка E02, си струва да се предприемат независими ремонти. Понякога е по-добре да се свържете със специалист, за да не губите време, нерви и пари. Е, ако сте начинаещ с любознателен ум, тогава давайте, всичко е във вашите ръце. За другите Кодове на пералня Kandy прочетете статията на нашия уебсайт.

   

9 читателски коментара

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Пералня Candy GVS4137TWC1/2-07. Грешка E22. Водата тече и изтича, но след 2 минути работа пералната машина показва тази грешка.

 2. Граватар Леша Леша:

  В целия интернет препечатват информация за E02 и никъде не пишат, че причината може да е просто паднал дренажен маркуч. Трябва да е на височина 65 см от пода, ако лежи на пода - машината просто циркулира вода в кръг (събира се отгоре, източва се отдолу) - това е физика. На изхода е E02. Всичко, което трябваше да направите, беше да вдигнете маркуча и той проработи.

  • Граватар София София:

   Ти си гений! Благодаря много за съвета! Дори не забелязах, че маркуча е паднал!

  • Gravatar Drain Изцедете:

   Така ми се случи. Свързан неправилно. Водата веднага изтече.

  • Граватар Нил Нил:

   Благодаря ви, помогна, иначе се страхувах, че ще трябва да поправя нещо сложно.

 3. Граватар Олег Олег:

  Candy Holiday 1000. Пълнене с вода. Изтрива. Дава грешка E02 по време на последното изплакване.

 4. Граватар Олга Олга:

  Благодаря много! Истинският проблем беше в маркуча. Благодаря на цялото семейство :)

 5. Граватар Мария Мария:

  Благодаря за съвета, иначе съпругът ми почти разглоби цялата машина :)

 6. Граватар Игор Игор:

  Добър ден, имам същия проблем като Олег, появява се, когато добавя вода за последното изплакване. Кажете ми как да го поправя или какво да търся?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня