Пералня Kaiser показва грешка E01

Пералня Kaiser показва грешка E01Автоматичната машина може да покаже грешка E01 на всеки етап от цикъла на пране. Цикълът или изобщо няма да започне, или ще спре в средата или към края. Пералните машини, оборудвани с цифров дисплей, ще покажат съответния код на дисплея; моделите без екран ще ви уведомят за повреда чрез мигащи светодиоди. Нека да разберем какво означава кодът E01, показан от пералната машина Kaiser. Ще ви кажем как можете да нулирате грешката.

Какво стана с машината?

Ако автоматична пералня издаде код E01, цикълът незабавно се прекъсва. За да разберете как да поправите „домашния асистент“, трябва да разберете за какъв вид повреда говорим.

Грешка E01 сигнализира, че вратата на люка не е плътно затворена.

Този код не винаги означава, че вратата е отворена и системата тече. Понякога няма оплаквания относно механичната част на ключалката, но проблемът е точно в електричеството. Има няколко причини, които могат да доведат до показване на грешка E01:

 • увреждане на UBL;
 • изкривени панти, на които е окачена вратата;проблем с механизма на вратата
 • повреда на ключалката;
 • повреда на триака на контролната платка, която управлява ключалката на вратата.

Какво да направите, когато пералнята даде код? Първо се уверете, че UBL работи правилно. Преди да стартирате програмата за пране (дори преди да се появи грешка E01), натиснете силно люка с коляно. Ако ключалката работи, тогава причината за неизправността е или в механиката на ключалката, или в пантите, или в контролния модул.

Често пералната машина Kaiser показва грешка E01 поради изкривени панти на вратата. Проверете ги - дори и да не се виждат дефекти, все още използвайте гаечен ключ, за да затегнете болтовете, закрепващи „сенниците“. Ако това не помогне, развийте винтовете и свалете вратата.След това се опитайте да го окачите равномерно обратно на пантите. В определени ситуации демонтирането на люка и повторното му инсталиране помага за решаването на проблема.

Вътрешен механизъм на вратата

Ако регулирането на пантите не помогне, трябва да проверите самия заключващ механизъм. Проблемът може да е, че има прорези на „езика“, влизащи в дупката. Много е лесно да коригирате ситуацията - просто отстранете дефектите в лоста с файл.Механизмът вътре във вратата е счупен

Вижте дали резето се отделя на вашата пералня Kaiser. Ако не, ще трябва да работите с масивна врата. След заточване с пила, лостът трябва да се третира с графитна смазка. Съставът върху „езика“ трябва да се попие със салфетка, в противен случай по време на следващото пране веществото ще попадне върху прането и ще оцвети тъканта. Понякога грешка E01 се причинява от повреда на пружината или куката на заключващия механизъм. В този случай ще е необходима подмяна на компоненти.

Тестване на електрическа брава

Когато автоматичната машина на Kaiser издаде код E01 и всичко е наред с механиката на ключалката, струва си да се диагностицира UBL. Можете да тествате елемента с мултицет. За да получите достъп до UBL, трябва:

 • изключете захранването на пералната машина Kaiser;
 • отворете люка;
 • Развийте двата винта, закрепващи механизма;проверка на машини UBL Kaiser
 • огънете уплътнителната яка отстрани, в зоната, където се намира блокерът;
 • пъхнете ръката си вътре и извадете UBL;
 • извадете окабеляването от блокера.

Мултиметърът трябва да бъде превключен в режим на омметър. Свържете една сонда на тестер към нулевия контакт, а другата към фазата. Ако на дисплея на устройството се появи трицифрено число, UBL е нормално. Диагнозата не свършва дотук. Сондите на тестера трябва да се поставят срещу нулевия и общия контакт. Една или нула на екрана на мултиметъра ще покаже неизправност на устройството за заключване на люка.

За да извършите ремонта сами, трябва да закупите нов UBL, подходящ за конкретна пералня Kaiser, и да го инсталирате на мястото на стария. След това грешката E01 ще бъде нулирана и „домашният асистент“ ще започне да работи нормално. Ако по време на проверката не са открити грешки, ще трябва да проверите таблото за управление. По-добре е да поверите ремонта на електронния модул на специалисти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня