Грешка E01 в пералня Kandy

Грешка E01 в пералня KandyГрешка E01 в пералнята Candy може да показва или краткотрайна повреда, или сериозна повреда. В първия случай е достатъчно да изключите устройството от захранването и да изчакате около 10 минути, след което кодът вече няма да се показва. Какво да направите, ако грешката не изчезне? Струва си да се свържете със специалист, за да определите причините за възникването му и допълнително да елиминирате повредата.

Характеристики на проявлението на шифъра

Грешка E01 в повечето случаи се издава в перални машини Kandy в самото начало на цикъла на пране. Потребителят поставя мръсно пране в барабана, затваря вратата, но след като избере желания режим и стартира устройството, люкът не се заключва. Код E01 се показва на екрана. В модели от определена линия грешката може да се покаже по различни начини: E1, Err1, Error1 и т.н.

В технологията на производителя на Candy без дисплей трябва да обърнете внимание на светлинните индикатори. Ако има грешка, светлината мига веднъж, последвана от дълга пауза (до 15 секунди) и светодиодът мига отново. Кой индикатор ще светне при възникване на грешка зависи от модела на устройството. При уредите от линията Grand пералнята показва код E01 със светодиод за режим „Интензивно пране“ и първия ляв светодиод в дисплея за изчисляване на времето за пране (в повечето случаи това е стойността „90“).

проява на грешка на пишеща машина Kandy без екран

Моделите от линията Smart се сигнализират от индикатора „Интензивно пране“ и горния светодиод, показващ системата за обратно броене. По-често това е „90“ или „Старт“. При домакинските уреди на моделите Holiday и Aquamatic светлинният индикатор за режим на пране със студена вода мига.

важно! Интензивният режим на пране е обозначен с изображение на риза, прането във вода без нагряване е обозначено със снежинка.

Значение на кода

UBL трябва да се провери и смени Грешка E01, показана на дисплея на пералната машина или на дисплея, показва проблеми със заключването на вратата. Преди всичко се препоръчва да го отворите и затворите отново. Често потребителите не затварят капака достатъчно плътно преди стартиране, така че машината показва грешка. Ако тези манипулации не са довели до нищо и кодът за грешка E01 не може да бъде нулиран, оборудването се е повредило и изисква ремонт.

Най-често LED светкавицата се появява веднага след включване на устройството и установяване на определен режим. Много по-рядко грешката се появява на други етапи и показва наличието на следните неизправности:

  • Повреда на устройството за заключване на люка. Проблемът може да бъде коригиран чрез замяна на елемента с нов.
  • Проблеми с контролния блок. Необходимо е да се извърши диагностика, за да се установи причината за неизправността. Ако повредата е сериозна, се подменя целият модул, ако не, трябва да се сменят или ремонтират отделни части.
  • Повреда на кабелите или контактите. Целият проводник се подменя или ремонтира, контактите се запояват отново.

Нарушаването на целостта на окабеляването в пералната машина е често срещан проблем сред летните жители и собствениците на частни къщи. Също така, проводниците се повредят, ако оборудването вибрира силно по време на измиване. Техникът може да възстанови окабеляването и грешка E01 вече няма да се показва.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня