Грешка E01 в пералня Hansa

Грешка E01 в пералня Hansa1Понякога всяко оборудване не работи и пералнята на Ханс не е изключение. Какво да направите, ако системата за самодиагностика покаже грешка E01? Понякога това е чисто електронен отказ и просто трябва да „рестартирате“ машината, като я изключите от контакта за 15 минути и я включите отново. Но ако наистина се е случило нещо сериозно в колата, това няма да помогне. Така че нека го разберем.

Каква е тази грешка?

Грешка E01 е отговорна за херметичността на затварянето на люка. Тоест, ако видите този код за грешка на дисплея, това означава, че нещо не е наред с UBL. И не става въпрос непременно за самото заключващо устройство. Дори ако машината е затворена перфектно, системата за управление може просто да не знае това. Защо се случва това?

Всички елементи на пералнята са свързани към контролно табло, което издава сигнали. Следователно понякога причината може да не е в самия UBL, а във факта, че неговият захранващ проводник е повреден.

  1. Също така е възможно самото устройство за заключване на люка да се повреди.
  2. Триакът, който отговаря за управлението на UBL, се повреди.

За да коригирате повредата, трябва да разберете какво е довело до нея. Горните проблеми могат да бъдат причинени както от интензивно използване на машината, в резултат на което кабелите се разтриват, така и от фабрични дефекти, когато лошо запоените проводници се разкъсват и контактът се губи.

По един или друг начин проблемът е или в UBL, или във връзката му с контролната платка. Ако сте сигурни, че можете да извършите ремонта сами или просто искате да се уверите какво не е наред, продължете с проверката.

Разглеждаме устройството за заключване на люка

За да проверите изправността на този елемент, трябва да използвате мултицет.Въпреки това, да направите това, без да извадите частта от машината, ще бъде много проблематично. В този случай резултатът или ще бъде неправилен, или изобщо няма да е възможно да се измери нищо. Затова първо отстранете UBL и го проверете.проверка на UBL с помощта на тестер

Всеки UBL е оборудван с три вида контакти: фаза, нула и общ. За да позвъните правилно на модул с мултицет, трябва да знаете със сигурност къде се намира всеки контакт. Трудността е, че всеки производител поставя контактите напълно произволно. Следователно, трябва да погледнете UBL диаграмата на вашата конкретна пералня в Интернет.

  1. На мултиметъра активирайте режима за тестване на съпротивлението.
  2. Сондите трябва да бъдат инсталирани на фазовите и нулевите контакти (всичко е наред, ако устройството показва трицифрено число).
  3. След това към неутрален и общ.
  4. Ако видите, че на дисплея на устройството се показват числата 1/0, това означава, че UBL е дефектен и трябва да бъде ремонтиран.

Случва се обаче, че мултицетът не вижда никакви грешки, т.е. на дисплея се показват трицифрени числа. По правило проблемът може да е в механичното устройство на самия UBL. В крайна сметка може да се сблъскате с производствен дефект, така че се свържете със специалист, тъй като обстоятелствата на повредата на пералната машина Hans не винаги са лесни за определяне сами. Квалифициран техник определено ще идентифицира и отстрани повредата.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня