Грешка на вратата в пералня Атлант

Грешка на вратата в пералня АтлантКогато съобщението за грешка на вратата се появи в пералната машина Atlant, най-вероятно вратата на люка не е напълно обезопасена. Електронно управляваният блок уведомява за неизправност чрез специален монитор. Хибридните модели без дисплей разпознават неточностите по появата на светлина в областта на 1, 3, 4 индикатора. Нека се опитаме да разберем какъв е проблемът и да се опитаме да разберем как да го поправим сами.

Първоначални действия

Стана ясно за какво говори Грешка на вратата в пералнята. Вратата на люка не се заключва плътно поради повреда на електронния блок или механиката. Действаме на етапи:

 • проверяваме как е фиксиран люкът;
 • натиснете плътно люка;
 • оценете състоянието на затварящото устройство;
 • изясняваме състоянието на фиксацията на люка;
 • проверете състоянието на окабеляването;
 • Ние оценяваме пълнотата на функциониране на контролния механизъм.

Преди да извършим ремонт, се опитваме да рестартираме пералнята Atlant няколко пъти. Можете да решите какво да направите правилно, като първо изключите устройството от контакта за 20 минути и след това го включите няколко пъти. Ако надписът изчезна, тогава проблемът е системна повреда и ако нищо не се е променило, трябва да продължите да търсите изход.

Ремонт на заключващ механизъм

UBL се развали на AtlantПералнята е оборудвана не само с класическа брава, но и с по-надеждно резе на вратата с електрическо пълнене. Ключалката UBL е отговорна за процеса на заключване на вратата, който може да се наложи да бъде коригиран.

Експертите твърдят, че причината е именно в UBL, ако люкът е плътно затворен, но процесът не започва.Устройството за миене няма да започне да мие, докато люкът не бъде заключен в съответствие с всички правила; често дисплеят показва посочения код.

Заключващият елемент работи от електрически импулси, под въздействието на които плочите започват постепенно да се увеличават, натискайки лоста. Може да се случи плочите да се повредят и ключалката да трябва да се смени. Като начало се препоръчва:

 • проверете заключващия механизъм с мултицет;
 • проверете дали има запушвания в отвора.

Често причината се крие в запушени отломки, които пречат на ключалката да се заключи. Почистването е възможно само след разглобяване UBL механизъм. Ако проблемът с грешката на дисплея не е разрешен, струва си да проверите проводниците, разположени между заключващата ключалка и контролния модул. Често при подробна проверка могат да се открият дребни дефекти, които трябва да бъдат коригирани чрез изолация. Накрая проверяваме модула, измервайки съпротивлението на платката с помощта на мултицет. Ако бъде открита повреда, тя ще трябва да бъде ремонтирана или закупена нова.

Механика на вратите

панти на врата SMНе сме посочили целия списък с причини, които могат да причинят злощастна грешка. Различни елементи трябва да бъдат проверени за изправност, включително:

 • местоположението на пантите е отстрани, тъй като вратата може да се изкриви при непрофесионален монтаж или при продължителна употреба, така че ключалката да не влезе в отвора на ключа. Можете бързо да разрешите проблема, като затегнете пантите или настроите люка в желаната позиция;

Не забравяйте да проверите дали работната повърхност под пералната машина Atlant е идеално равна.

 • дръжка, която може да се счупи, така че след пълното демонтиране на вратата на люка, тя ще трябва да бъде заменена с нова;
 • фиксатор с форма на език, който има тенденция да се движи и освобождава задържащия щифт. Неизправността може да бъде отстранена само чрез пълно разглобяване на заключващия механизъм.

Водачите, изработени от пластмаса, също могат да се износят значително. Ако при използване на пералната машина по предназначение няма характерно щракване при затваряне на люка, тогава водачът трябва да се провери и смени.

Смяна на заключващия механизъм на вратата

Ако ви стане ясно, че модулът генерира грешка на вратата поради механични повреди, тогава дръжката или отделните й части трябва да бъдат сменени. За да разрешите проблема, трябва внимателно да демонтирате вратата от SMA, като премахнете няколко закрепващи болта. След това люкът се поставя върху гладка маса, болтовете, закрепващи двойката части на вратата, се развиват.

Ако трябва да върнете заключващия език в първоначалното му положение, трябва да повдигнете или спуснете фиксиращия щифт. Ако напълно разглобите елемента, можете да инсталирате закупената дръжка:

 • отстранете пружината;
 • монтирайте фиксиращ елемент;
 • внимателно завийте щифта;
 • фиксирайте дръжката нагоре.

Сега стана съвсем ясно какво да правите, когато пералнята покаже кода на вратата на монитора. Собственикът може сам да се справи с повредата, ако се опита да поправи механизма според горните инструкции. Добро утро!

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Руслан Руслан:

  Гледах вашето видео за грешката на вратата. Имам същия проблем, само че освен изгорелите писти и триак, изгоря и ключа.След смяна на всички компоненти и бравата пак пише Врата. Променихме фърмуера - проблемът остана. Окабеляването е непокътнато. Бих искал да разговарям лично с вас по телефона, ако е възможно. Може би сме пропуснали нещо?

  • Граватар Артьом Артем:

   Артем, имам същата каша като Руслан.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня