DHE грешка на пералня LG

DHE грешка на пералня LGСамо собствениците на перални машини, оборудвани със сушилня, могат да видят кода за грешка на дисплея. Какво точно може да стане неизползваемо: нагревател, температурен датчик, вентилатор? Нека да разберем какво означава грешката dhe на пералната машина и как да поправите оборудването сами.

Произход на този код

В ръководството за потребителя на пералня със сушилня ElG този код за грешка не е описан подробно. Производителят дава следното тълкуване на грешката: dhe: „проблем с температурата на сушене.“ В допълнение, ръководството описва какво да направите, за да коригирате повредата. Трябва да проверите:

 • нагревател, отговорен за сушене на нещата;
 • температурен сензор и кабели, захранващи термостата;
 • триаци на контролната платка, отговорни за работата на нагревателния елемент.

По-нататъшното развитие на ремонта ще зависи от извършената диагностика. В някои случаи ще трябва да смените нагревателния елемент или температурен сензор. Работата, свързана с електронното табло, ще бъде по-сложна. Може да се наложи или повторно инсталиране на триаците, или запояване на пистите, водещи от тях.

Опитните техници също препоръчват да проверите конектора на вентилатора на сушилното оборудване.

проверете дали конекторът е добре свързан В някои случаи тези съединители, особено на руски перални машини LG, не са напълно поставени на място. След известно време на използване на машината контактът се губи, което води до проблеми със сушенето на дрехите. Вентилаторът спира да работи. Решението на проблема може да бъде много просто и да се състои в надеждно закрепване на конекторите към седалката.

Ако вашата LG машина издава DHE код, трябва да се обърне специално внимание на проверката на температурния сензор. Съпротивлението на термостата за сушене при стайна температура от около 25 °C трябва да бъде 49 kOhm. Ако стойността, открита по време на диагностиката, се различава значително от стандартната стойност, сензорът ще трябва да бъде заменен.

Смяна на нагревателния елемент

Нагревателен елемент на пералня LGАко шайбата издаде код dhe и по време на теста нагревателният елемент е повреден, това означава, че елементът трябва спешно да бъде сменен. Как да коригираме ситуацията, дали е възможно да извършите ремонт сами, ще разберем по-нататък. И така, алгоритъмът за подмяна на нагревателя в пералня със сушилня ще бъде както следва:

 • изключете захранването на устройството;
 • свалете горния капак на тялото на машината. За да направите това, развийте двата болта, държащи панела;
 • отстранете металната лента, разположена под капака, за да получите свободен достъп до „вътрешностите“ на пералната машина;

Нагревателният елемент за сушене се намира в нагревателната камера; за да стигнете до елемента, трябва да го отворите.

 • изключете маншета на люка и всички електрически съединители от нагревателната камера, развийте винтовете, държащи горната част на частта;
 • отстранете капака на нагревателната камера, точно под него е нагревателният елемент;
 • развийте болта, задържащ нагревателния елемент;
 • монтирайте новия нагревателен елемент на първоначалното му място и го закрепете с винт;
 • уверете се, че уплътнението на камерата е поставено на място по целия периметър на частта;
 • Сглобете отново пералната машина в обратен ред.

Когато издърпвате маншета върху нагревателната камера, по-добре е първо да поставите задната част на уплътнението, а след това предната.

Ако машината показва dhe кода, има проблем със сушенето. Необходимо е да се идентифицира повреда в системата и въз основа на диагностични данни да се замени повредения елемент.Можете сами да извършите прости ремонти, ако се открие дефект на контролната платка, по-добре е да се свържете със специалист.

   

3 читателски коментара

 1. Граватар Евгений Юджийн:

  Чудя се дали разработчикът на това устройство някога ще разбере, че проблемът в сушилната камера редовно се появява поради прах от прането, който се натрупва в камерата с нагревателни елементи по време на процеса на сушене. Вентилаторът задръства, сензорът отчита прегряване и спира сушенето.

 2. Граватар Александър Александър:

  Благодаря за коментара Вдигнах капака на пералнята, развих камерата с вентилатора - имаше много прах там. Извадих всичко, което излезе и почистих датчика за температура (имаше много залепнало по него). Вентилаторът все още се въртеше лошо - извадих бучка прах от него, след което вентилаторът започна да се върти лесно. Сглобих го отново и всичко заработи.

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  След 15 мин. В режим на сушене даде dHE грешка. След разглобяването визуалната проверка показа, че камерата на вентилатора и самото колело на вентилатора са напълно запушени с прах и мръсотия от прането. Почистих всичко и в същото време звъннах на захранващата верига към нагревателния елемент. Схемата е следната: нулата идва директно към един контакт на нагревателния елемент, а фазата преминава първо през термичен предпазител (в квадратен корпус под формата на таблетка, след това през керамичен предпазител за късо съединение (разположен в термоустойчив корпус) той е свързан към втория контакт на нагревателния елемент Пръстенът на предпазителите, работещ, съпротивление Нагревателен елемент - 33 Ohm, също работи. Датчик за температура - 49 kOhm, също жив. Всичко беше сглобено и работещо.В този случай почистването на вентилаторната камера и самия вентилатор помогнаха.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня