Грешка в пералня LG

Грешка в пералнята lgСобствениците на перални машини LG често се плашат от системни грешки, генерирани от техните помощници. Обикновено след повечето грешки пералнята спира да работи и много домакини просто нямат идея какво да правят в този случай. По-специално, често показваната грешка de на пералнята lg - какво означава и как да я поправите, така че машината да започне да работи отново, ще говорим за това в тази статия.

Причини за грешка в кола LG: какво означава това?

Преди да разрешите проблема с ремонта на пералня LG, трябва да разберете причината за грешката и това може да бъде доста трудно да се направи. Във всички случаи трябва да започнете с дешифриране на кода за грешка, който производителят е включил в устройството. В нашия случай кодът за грешка de означава, че люкът на пералната машина не е заключен.

На пръв поглед изглежда, че причината за грешката е на повърхността - затворете люка на пералнята по-плътно и бъдете щастливи. В някои случаи това наистина е така; просто натиснете капака на люка по-силно, докато чуете характерно щракване, грешката ще изчезне и машината ще започне да работи. Но има ситуации, които не са толкова ясни - натискате и натискате капака на люка, капакът е затворен, но грешката остава същата.

В този случай ще трябва да вземете предвид следните причини:

 • счупени са заключващите устройства с форма на кука и люк;
 • пружината или телената скоба или заключващото устройство на люка са се преместили;
 • електронният сензор на устройството за заключване на люка е неуспешен;
 • Сензорният елемент за стартиране на пералната машина в електрическия контролер е повреден.

важно! Посочили сме типичните причини за грешката, които са най-често срещаните, но може да има и други. Ето защо е по-добре да не поемате рискове и да се свържете със специалист, който ремонтира перални машини.

Алгоритъм за намиране на източника на грешката: продължаваме стъпка по стъпка

Пералнята LG дава грешка de? В някои случаи изобщо не е необходимо да търсите източника на грешката; достатъчно е да извършите редица прости и достъпни действия, които ще доведат до отстраняване на грешката. Затова не бързайте да викате специалист или особено да разглобявате пералнята сами - направете следното.

 1. Затворете по-плътно вратата на пералнята.
 2. Изключете пералнята от контакта, отворете вратата, след това включете машината и затворете вратата отново.
 3. Изключете устройството lg от захранването, оставете го да престои 10-15 минути и след това повторете манипулациите за включване/изключване и отваряне/затваряне на капака на люка.

Ако след последователно изпълнение на горните стъпки грешката продължава, тогава ще трябва да приложите алгоритъма за отстраняване на неизправности, генериран от грешката de. Този алгоритъм е разработен от специалисти, които предлагат първо да се тества устройството за заключване на капака на люка за неизправности. Как да го направим?

 • Отваряме капака на люка и проверяваме целостта и подвижността на заключващата кука; за да направите това, трябва да го движите наляво и надясно с пръста си.
 • Ако всичко е наред с куката, издърпайте свързващата част на заключващото устройство на люка. За да направите това, трябва да развиете двата винта, които държат свързващата част вътре в тялото на машината.
 • Изваждаме заключващото устройство, оставяйки сензора свързан към електрическия контролер и включваме машината. Намираме го на тясната част на заключващото устройство, намираме контакта и го затваряме.
 • Ако след това машината не показва грешки, дори и при отворен капак на люка, и стане възможно да се зададе режим на пране, Това означава, че устройството за заключване на люка трябва да бъде сменено или ремонтирано.

Забележка! Ако имате резервно устройство за блокиране на люка, можете просто да изключите старото устройство и да свържете ново и да проверите работата на машината.

грешка на LG машинаАко сме убедени, че заключващото устройство за люка на машината lg работи правилно, това означава, че проблемът е в електрониката, а именно в елемента на електрическия контролер на пералнята. Ще трябва да го разглобите, за да сте сигурни.

 1. Първо трябва да премахнете пластмасовия капак, покриващ електрическия контролер, като внимателно отстраните няколко пластмасови скоби с отвертка.
 2. След това трябва да развиете няколко винта, държащи електронния блок.
 3. Електрическият контролер се състои от два слоя: голяма платка с дисплей и малка платка, която контролира пускането и изключването на пералнята, което е това, от което се нуждаем.
 4. Махаме големия борд и го оставяме настрана.
 5. Внимателно проверяваме малката дъска за видими повреди (прегаряне, различни повреди на пистите и др.).
 6. Ако има повреда, това означава, че причината за грешката е открита и трябва да започнем да я отстраняваме. Ако не можете да откриете повреда, трябва да се свържете със специалист.

Източникът на грешката е открит - как да го поправя?

Можете сами да ремонтирате устройството за заключване на капака на люка, Достатъчно е да включите специалист по този въпрос или изобщо да не ремонтирате устройството, а да закупите и инсталирате ново. Как сами да ремонтирате UBL? Всичко ще зависи от естеството на повредата; ако проблемът е, че контактът на UBL сензорите се задейства от време на време или не работи, можете да го почистите и проблемът ще бъде решен.

грешка на LG машинаАко проблемът е със скоби, гумени уплътнения или пружина, тогава трябва или да ги смените, или да ги инсталирате в желаната позиция. Ако след тези манипулации заключващото устройство на люка все още не работи, сменете го с ново.

Ако проблемът е в малката платка, която контролира стартирането и изключването на пералнята, тогава първо трябва да почистите и запоите правилно всички песни, на които са открити въглеродни отлагания. Нашата задача е да осигурим възможно най-добър контакт между частите на дъската. Ако след Запояването на платката все още не работи, ще трябва да бъде заменено с подобно.

важно! Малката платка е пълна със силикон и не можете просто да достигнете до контактите й. За да премахнете силикона, трябва да използвате много горещ нож.

По време на работа на пералнята lg, в допълнение към грешката de, могат да възникнат и други грешки. В статията Кодове за грешки за перални машини LG можете да прочетете подробности за тях

В заключение, грешката не означава непременно сериозен проблем. И не е задължително да търсите как да поправите грешката de в пералнята lg. Трябва внимателно да проверим всичко, като използваме алгоритмите, предоставени ни от специалисти. Ако се окаже, че грешката е причинена от специфични неизправности, само тогава трябва да предприемете сериозни мерки за ремонт на модулите на пералната машина.

   

22 читателски коментара

 1. Граватар Вадик Вадик:

  Благодаря ти

 2. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ти!

 3. Граватар Олег Олег:

  Благодаря ти. Интелигентно и разбираемо.

 4. Граватар Анатолий Анатолий:

  Благодаря много

 5. Граватар мюсюлманин мюсюлманин:

  Благодаря ви, нашата грешка се дължи на запушена помпа и тя не може да източи водата, след това не може да загрее водата поради нагревателния елемент, сега тя не затваря люка.

 6. Граватар Александър Александър:

  Благодаря ви, помогна много!!!

 7. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря много

 8. Граватар Анатол Анатол:

  Благодаря много!

 9. Граватар Игор Игор:

  Благодаря ви, причината беше разрешена чрез прекъсване на връзката с мрежата за известно време.

 10. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря ви много, че сте тук, вашите инструкции за пералнята са много полезни.Ако не бяхте вие, трябваше да се обадите на специалист, а това е допълнителен разход. Така че отидох онлайн, прочетох информацията и реших проблема сам. Благодаря ви много отново!

 11. Gravatar Hope надежда:

  Пералня LG. Филтърът пред машината течеше, филтърът беше сменен. И сега не влиза вода в пералнята. Въпреки че минава през филтъра, не попада вътре. Какъв е проблемът?

 12. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря за помощта, проблемът е решен.

 13. Граватар Антон Антон:

  Благодаря, мили човече, иначе исках да изхвърля машината. Сега го направих, всичко работи!

 14. Граватар Андрей Андрей:

  Благодаря ти, мили човече, спаси ме от купуването на нова пералня! Боцнах го веднъж с поялника и стана.

 15. Граватар Анатолий Анатолий:

  Благодаря ти

 16. Граватар Бабур Бабур:

  Промени го. Нищо не помага.

 17. Граватар Али Али:

  Какво е де?

  • Граватар Наталия Наталия:

   Вратата не е затворена. Днес имахме същия проблем. Как да го решим? И за късмет се беше натрупало много пране.

 18. Граватар Сергей Сергей:

  Бог да благослови добрия човек, който ми помогна да реша проблема!

 19. Граватар Ирина Ирина:

  Машината беше заредена с неща и започна да пере. И след известно време се чу силен трясък. Ивицата издава звуков сигнал и показва dE на екрана. Не се изтрива. Каква е причината?

 20. Граватар Хан Хан:

  Благодаря ви много, жена ми е много щастлива. Здраве и късмет на теб!

 21. Граватар Лео лъв:

  По време на пране се появи грешка dE - неизправност на сензора на вратата. Подмяната не доведе до резултати. Сензорният блок на вратата не получава напрежение за загряване на термистора. Проводниците от блока водят до контролния блок. Блокът за управление и дисплей изгорял ли е?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня