ddC грешка в пералня Samsung

ddC грешка в пералня SamsungСъвременната технология за пране осигурява голямо разнообразие от грешки в случай на проблем. Грешката ddC в пералня Samsung се счита за една от най-често срещаните, така че е много лесно да се сблъскате. Този код информира потребителя, че вратата на люка не е заключена и следователно работният цикъл не може да бъде стартиран. Няма нищо лошо, ако потребителят просто е забравил да затръшне вратата, докато щракне, но какво да направите в ситуация, в която вратата е счупена? Нека да разгледаме тази трудна ситуация и как да я поправим у дома.

Механизмът вътре във вратата е виновен

Ако повредата е възникнала поради механичен проблем с вратата, тогава няма да можете да я затръшнете, докато не щракне. В тази ситуация люкът или няма да бъде фиксиран в предвидените жлебове, или просто ще бъде избутан от тялото на „домашния асистент“. Ако възникне такава неизправност, ще има усещане, че ключалката се намесва от някакъв чужд предмет, блокиращ фиксирането на механизма. Във всеки случай резултатът е един и същ - когато вратата е затворена, няма да се чуе характерно щракване, поради което прането ще остане недостъпно.

Обикновено повредата на вратата е свързана с високо натоварване, което не е предвидено от производителя на домакинския уред. Този списък включва твърде силно затръшване на люка, опити за закачане на мокри дрехи върху него и игра с малки членове на семейството, които се опитаха да се качат на вратата. Всичко по-горе може да причини редица повреди, които ще изискват ремонт на оборудването.

 • Деформация на вратата. Пантите на вратите могат да се увиснат по време на работа, ако активно използвате машината в продължение на много години.Въпреки това, механизмът ще се развали още по-бързо, ако окачите тежки предмети на люка или го ударите плътно. Можете да опитате да възстановите баланса със собствените си ръце, като първо регулирате позицията на люка и след това затегнете крепежните елементи. Ако крепежните елементи са счупени, те трябва да бъдат отстранени и на тяхно място да се монтират нови части.

Опитайте се да закупите оригинални резервни части - те не само ще паснат идеално на устройството, но и ще издържат много по-дълго от евтините аналози.

 • Изместване на езика. Говорим за малка кука вътре в заключващия механизъм, която държи вратата в затворено положение с помощта на малък метален прът. Може да възникне въпросът какво да направите в ситуация, когато този прът падне от мястото си, което води до изместване на цялата тапа. Не е трудно да се отстрани такъв проблем, но ще трябва частично да разглобите вратата, да отворите заключващия механизъм и да върнете металния прът в първоначалното му положение.отвори вратата на люка
 • Повреда на дръжката. Също така може да се наложи възстановяване на дръжката на вратата, която също може да се провали поради силното затръшване на вратата. За съжаление тук ремонтът е невъзможен, така че ще бъде възможно да се възстанови нормалната адхезия на вратата към корпуса на SM само след подмяна на елемента.
 • Ръководството е дефектно. Пластмасовата направляваща плоча е необходима за огъване и фиксиране на куката в жлеба, когато ключалката е активирана. Ако табелата е износена или счупена, езикът на заключващия механизъм няма да може да заключи и съответно да заключи вратата.

Невъзможно е да се определи причината за повредата с просто око. За да направите това, ще трябва внимателно да проучите всеки от тези елементи на свой ред, следвайки нашите инструкции.

 • Изключете домакинските уреди от контакта.
 • Отворете вратата на люка.
 • Разгледайте замъка.
 • С помощта на звездообразна отвертка развийте крепежните елементи, които държат вратата към корпуса на шайбата.необходимо е да премахнете и разглобите вратата на люка
 • Повдигнете вратата и я махнете.
 • Оценете целостта на пантите, сменете ги, ако е необходимо, или просто ги затегнете по-здраво.
 • Разхлабете винтовете, закрепващи двете половини на вратата, за да я отворите и да получите лесен достъп до заключващия механизъм.счупена дръжка на вратата
 • Разгледайте внимателно възела.

Не използвайте прекалено много сила по време на процеса на ремонт, за да не повредите случайно други крехки части на пералнята.

Поради факта, че е изключително трудно да намерите оригинални компоненти за дръжка или заключващ механизъм, ще трябва да търсите изцяло нови елементи. Ще бъде по-скъпо, но ще получите напълно нова работеща единица, която ще издържи много години. Без да купувате нова резервна част, можете да поправите само такава малка неизправност като изместването на пръта, езика или пантите.

Механизмът UBL е „заглушаване“

И накрая, ще разгледаме неприятна неизправност, когато вратата се затваря, докато щракне, но работният цикъл все още не може да бъде стартиран. В този случай вината е устройството за блокиране на люка, което работи автоматично веднага след активирането на измиването. Това обикновено се прави, за да се осигури на потребителя допълнителна защита срещу случайно отваряне на люка по време на работа. Ако UBL се повреди, тогава няма да има допълнителна фиксация, която ще бъде открита от контролната платка на Samsung, което няма да позволи стартирането на работния цикъл. Заключващото устройство на покрива може да спре да функционира правилно поради следните проблеми:

 • блокиране;
 • повреда на устройството;
 • производствени дефекти;
 • повреда на таблото за управление.Деактивиране на пералня UBL

Ако в устройството са попаднали чужди предмети или мръсотия, можете лесно да ги елиминирате със собствените си ръце.Просто трябва да премахнете UBL, да го разглобите и да го почистите старателно от всякакви запушвания. В случай, че биметалната плоча е неуспешна или е възникнало късо съединение, елементът ще трябва да бъде заменен.

Ако електрониката на вратата не се включи преди измиване, тогава е виновен дефектен UBL или контролна платка.

И накрая, последната и най-неприятна опция е повреда на контролната платка. Ако възникне софтуерна повреда, микросхеми, песни или контакти изгорят, тогава блокиращото устройство просто няма да получи съобщение за необходимостта от блок. Това може да се случи поради внезапни пренапрежения в мрежата, еднократна повреда или хаотично натискане на бутони на контролния панел на SM. Във всеки случай само квалифициран техник с необходимите познания и оборудване трябва да извършва диагностика и ремонт, така че е по-добре да не се опитвате да премахнете и ремонтирате платката сами, за да не я повредите случайно още повече.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня