Грешка D07 в пералня Brandt

Грешка D07 в пералня BrandtПо неизвестни причини системата за самодиагностика на пералните машини Brandt оставя много да се желае. По-специално, кодовете за грешки всъщност не съвпадат с проблемите, посочени в инструкциите, и в действителност те показват напълно различни повреди. Например грешка D07 в пералня Brandt уж показва проблем с вратата или UBL, но опитни потребители вече са забелязали, че въпросът е съвсем различен. И какво да направите в този случай?

Къде да търся правилното декодиране?

Както бе споменато по-горе, търсенето на описание на кода за грешка в инструкциите или ръководството за потребителя е почти безполезно. Информацията може да бъде вярна или напълно невярна. Но не се обаждайте на техник всеки път, когато не можете сами да определите причината за повреда, като използвате кода. Тогава на помощ идват форумите в интернет, където хората споделят своите наблюдения. Ако говорим за код за грешка D07, тогава първо трябва да проверите не люка и всичко свързано с него, както е посочено в инструкциите, а проверете четките на двигателя.

Защо? Работата е там, че конкретно в машините на Brandt качеството на изработката на двигателя и качеството на самите четки страдат. Често след 6-7 месеца те стават неизползваеми. Ако те наистина са проблемът, купете нови и ги сменете. И ако не, започнете да диагностицирате вратата.

Описание на хода на работата

Не забравяйте, че двигателят работи на електричество, така че преди да го демонтирате, изключете SM от захранването. След това трябва много внимателно да изключите двигателя от резервоара; за да направите това, премахнете всички жични контакти.

важно! Запомнете какво правите стъпка по стъпка, или дори по-добре, запишете го по всеки удобен начин. Това ще помогне в бъдеще да сглобите пералнята правилно, да не смесвате частите и да не пропускате нищо.

Смяна на маркови четки Преди да започнете да сменяте четките, уверете се, че имат нужда от това. Вижте пръчките. Основният проблем е, че прътите се износват и износват неравномерно. Четката трябва да се смени, когато дължината на дръжката стане 1,5-2 сантиметра. Ако някои елементи са почти непокътнати, не ги докосвайте, сменете само онези, които наистина не работят. Бъдете готови за факта, че може да се наложи да ремонтирате двигателя по-често от веднъж на всеки шест месеца.

Също така направете снимка или скицирайте как четките се вкарват в жлебовете, а именно: дълбочина на поставяне, посока на скосяване и т.н. Това е важно, тъй като при неправилно сглобяване двигателят може да искри след свързване към мрежата.

Тъй като все пак демонтирате двигателя, за да смените четките, проверете и вътрешния комутатор. Случва се там да се утаи мръсотия или да се появят малки драскотини. Тези дефекти трябва да бъдат отстранени. Вземете парцал или суха четка и изчеткайте праха; драскотините могат лесно да се отстранят с парче шкурка.

Сега можете да започнете да инсталирате нови части. Четките са прикрепени към самонарезни винтове. Още веднъж внимателно проверете дали всичко е инсталирано правилно. Ако всичко е наред, продължете да сглобявате отново вашия домашен асистент, като използвате предварително записаните данни. Не забравяйте да върнете кабелите на мястото им и да прикрепите двигателя към резервоара за миене. Сега е време да тествате работата си по един от следните начини:

  • задайте цикъла на пране на празен ход, като включите цикъла на центрофугиране;
  • пуснете няколко бързи цикъла на пране.

Забележка! За първите 10-12 пранета се опитайте да не поставяте тежки, обемисти предмети в барабана, тъй като първо четките трябва да свикнат една с друга, да „свикнат“ с мястото и едва след това можете да използвате вашата пералня Brandt на максимум.

Не забравяйте периодично да проверявате състоянието на вашия двигател, да го почиствате и смазвате, ако е необходимо, както и да извършвате сами дребни ремонти. В края на краищата е по-лесно да предотвратите повреда, отколкото да я поправите и тогава грешка D07 определено няма да ви безпокои повече.

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Дмитрий Дмитрий:

    Здравейте! Можете ли да ми дадете съвет как да стигна до четките? Успях да развия единия, но вторият няма достъп до винта - блокиран е от елемента за закрепване на двигателя. Исках да сваля двигателя, но не можах да стигна до всички монтажни болтове.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня