Грешка d07 в пералня Bosch

Грешка d07 в пералня BoschМного хора знаят, че когато вратата на люка не е затворена напълно или не е плътно, пералнята отказва да работи, тъй като може да възникне „злополука“. Устройството сигнализира за проблеми по различни начини, един от които е SM показва грешка d07 на пералня Bosch. Този код за грешка показва проблеми със заключващото устройство на покрива. Какво да направите в такава ситуация?

Нека да разберем как работи UBL

Преди да започнете активни опити за ремонт на UBL, трябва да разберете как е структурирана частта, на какъв принцип работи и какво може да е причинило повредата, за да коригирате правилно ситуацията. UBL е електрическо устройство, свързано е към модула за управление на машината Bosch. Той се намира под предната стена на пералнята и работи по следния начин:

 1. Към биметалната пластмаса се прилага електрически заряд.
 2. Под въздействието на тока металът се нагрява и плочата се огъва.UBL на пералнята Bosch е проста
 3. Деформираният елемент оказва натиск върху лоста.
 4. Лостът затваря вратата и „мозъкът“ на пералнята веднага получава командата да започне прането.

внимание! Ако не можете да отворите вратата веднага след приключване на цикъла на пране, това не означава, че UBL е счупен. Работещо устройство, напротив, отваря люка със закъснение, така че останалата вода от резервоара да има време да напусне.

Как да идентифицираме повреда?

Следните признаци показват реална неизправност на заключващото устройство: горният код за грешка на дисплея на Bosch, невъзможност за отваряне на вратата дори половин час след края на измиването, невъзможност за затваряне на вратата дори със силен натиск, отказ на машината да започне процеса на пране.

По правило има две основни причини UBL да не работи.Първият е, че плочите просто са се износили и вече не могат да изпълняват функциите си. Второто са механични проблеми, например изгорели контакти или някаква повреда.

Премахваме UBL

Вероятно можете да диагностицирате дефектна част само като я премахнете и проверите. За да направите това, направете следното:

 1. Изключете машината от захранването.
 2. Затворете входящия вентил, предотвратявайки навлизането на вода в резервоара.
 3. Отворете вратата на люка.

Ако вратата е блокирала затворена, това може да причини проблеми. Решение на проблема обаче има. Трябва да поставите уреда настрани, да развиете винтовете на долната стена на пералната машина и да махнете дъното. Ще видите, че можете лесно да пъхнете ръката си вътре в устройството и да бутнете резето оттам, след което вратата веднага ще се отвори.

важно! Ако не сте сигурни, че имате достатъчно сила да поставите SM настрани, можете да направите същата операция през горната част на машината. Отстранете капака, като развиете винтовете, и ще имате достъп до резето.

Сега можете да започнете да демонтирате заключващото устройство. Първо трябва да се справите с маншета на люка. Огънете ръба му, там ще видите скоба. Ако е пластмасов, просто го „откопчайте“, ако е метален, внимателно го вземете и го извадете. След това можете лесно да пъхнете маншета вътре в барабана, така че да не пречи на работата.как да премахнете UBL Bosch

Развийте двата болта в заключващата част и пъхнете ръката си в люка зад тялото. Можете лесно да усетите ключалката и да разберете, че сега само жици я държат на място. За да избегнете объркване в бъдеще, направете снимка на тяхното местоположение и след това изключете устройството от контактите.

Проверка и подмяна на части

На първо място, трябва да проверите детайла с тестер или мултицет. Не можете да правите без електронна верига за заключване. Трябва ясно да разберете как да действате.Следвай тези стъпки:

 • настройте тестера в режим на измерване на съпротивлението;
 • свържете сондите на устройството към фазовите и нулевите контакти;
 • сега погледнете дисплея на мултиметъра, ако видите там трицифрено число, тогава всичко е наред;Нека проверим UBL тестера
 • преместете сондите към общата и неутралната фаза и отново погледнете дисплея;
 • ако видите число от 0 до 1 там, това означава, че устройството работи правилно.

внимание! Неправилна брава не може да бъде ремонтирана, но смяната й не е проблем, тъй като частта не е скъпа. Основното е да изберете правилната резервна част, за да направите това, посочете марката и модела на вашата пералня в онлайн магазина или лично покажете на мениджъра премахнатата ключалка в отдела за продажби.

Поставянето на нов елемент на мястото на стария е много лесно. Достатъчно е да извършите всички операции в обратен ред. А именно, поставете ключалката в нишата и я свържете към проводниците (снимка е направена по-рано за това), след което завийте болтовете, държащи ключалката. Сега можете да огънете маншета и да го закрепите с отстранената скоба. След извършените операции можете да сте сигурни: машината на Bosch вече няма да показва код за грешка d07.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня