Код на грешка CL на пералня LG

CL код за грешка на LG машинаВъпреки факта, че в почти всяка статия съветваме хората да прочетат инструкциите за своята пералня, те продължават да пренебрегват този съвет, което поражда много проблеми. Един такъв проблем е грешката cl на пералнята LG. Какъв вид cl грешка е това или може би изобщо не е грешка? Какъв е този cl код, който ви пречи да работите с контролния панел, нека да го разберем.

Причини за появата на кода, какво означава това?

Кодът cl на пералня LG изобщо не е код за грешка, а така нареченият информационен код, който казва на потребителя, че режимът на заключване на контролния панел или просто „защита на деца“ е активиран. Разработчиците на автоматични перални машини с предно зареждане почти веднага се озадачиха от проблема с необходимостта от заключване, тъй като контролният панел на такива машини е разположен много ниско, в обсега на малки деца, което е много опасно.

Забележка! Кодът cl всъщност е кратко обозначение на английската дума „children“, която се превежда на руски като „деца“.

заключване за деца на автомобил LGДете лесно може не само да спре процеса на пране с натискане на няколко бутона, но и да повреди пералнята, така че ако имате малко дете в дома си, не забравяйте да използвате тази функция. И така, cl на LG машина е информационен код и ако се появи след натискане на клавишна комбинация, това е нормално. Но какво да направите, ако този код винаги се показва след включване на пералнята или дори по-лошо, той се появява внезапно по средата на прането, въпреки че никой не е натиснал нищо, но нека не изпреварваме.

Как да задам/премахна блокиране, опции за блокиране?

Почти всички съвременни модели автоматични перални машини на LG имат заключване за деца, като ключовата комбинация, която прави това заключване е една и съща. А именно супер изплакване плюс предпране. Местоположението на клавишите е различно при различните модели машини.Могат да стоят:

 • отляво на дисплея;
 • над дисплея;
 • под дисплея.заключване за деца на автомобил LG

Същността не се променя от това - натискането на два бутона за супер изплакване плюс предпране едновременно и задържането им за 3 секунди активира режима „заключване за деца“, Режимът също е изключен.

Доста трудно е да смесите бутоните. Производителят се погрижи за това, като постави символи на контролния панел. По-специално, клавишите за „заключване за деца“ са обозначени с усмихнат катинар, от който има две извити линии, сочещи конкретно към тези бутони.

заключване за деца на автомобил LGСлед задаване на режим cl остава до края на прането. В края на процеса на пране при някои модели машини LG, защитата от деца се нулира, а на някои остава дори и да се изключи машината. При някои модели перални машини на LG можете да заключите всички бутони от деца, а при някои всички бутони с изключение на вкл./изкл.

Това обърква потребителите, закупили перални с частично заключване. В края на краищата едно дете може да развали прането, като натисне бутона за включване/изключване. Тогава какъв е смисълът изобщо да го блокира, ако детето все още може да влияе на пералнята? Освен това този проблем е типичен за скъпи машини, натъпкани с различни функции и колкото по-сложна е машината, толкова по-„деликатен“ е нейният контролен модул. Внезапното му изключване по време на процеса на пране може да повреди микропроцесора и тогава определено може да възникне грешка.

важно! Ако във вашия модел LG машина, контролният панел трябва да е напълно блокиран и това е написано в инструкциите за експлоатация, но всъщност всичко с изключение на бутона за включване/изключване е блокирано, това може да означава неизправност на контролния модул.

Запушването възниква спонтанно и не се изключва

заключване за деца на автомобил LGАко устройството на LG работи правилно, тогава включването и изключването на режима „заключване за деца“ няма да е трудно.Но какво трябва да направите, ако когато включите пералнята, на дисплея свети надпис cl и не можете да отключите машината с натискане на клавишите, колкото и да натискате - това грешка ли е? По същество може да има няколко варианта на тази неизправност.

 1. Ключалката cl се активира спонтанно след включване на пералнята и не се изключва; следователно е невъзможно да се зададе програма за пране.
 2. Блокировката на часовника се активира спонтанно по време на процеса на пране (например в края на прането преди изплакване).
 3. Заключването на cl се активира от потребителя, но не се деактивира или деактивира всеки друг път.

В този случай трябва или да се свържете със сервиза за помощ, или да опитате сами да ремонтирате машината LG. За да го поправите сами, ще трябва разглобете пералнятачрез премахване на контролния модул. След това ще трябва да вземете мултиметър и да позвъните на контактите на бутоните за супер изплакване и предпране, както и бутоните за включване / изключване. Най-често причините за горните неизправности са окислени контакти на бутоните, износени проводници или дефекти в платката на контролния модул.

важно! Ако след проверка на електрическата система се убедите, че проблемът е в платката на контролния модул, свържете се със специалист. По-добре е да не ремонтирате тази част сами.

В заключение, ако дисплеят на вашата пералня LG показва cl, но контролният панел не работи, не бързайте да се паникьосвате. В този случай това не е грешка, а просто вашата машина е защитена от деца и трябва да я отключите, като едновременно натиснете бутоните за супер изплакване и предпране. Само ако блокирането не е премахнато, можем да говорим за неизправност.

   

46 читателски коментара

 1. Gravatar Era ера:

  Благодаря ти

 2. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви много помогна много!!!

 3. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря за помощта! Но защо да сочите инструкциите, защото ако са налични, тогава е естествено да ги прочетете. Хората търсят подсказка в интернет, когато инструкциите се загубят, не е ли ясно?

 4. Граватарът на Ел Еля:

  Благодаря!!!) Иначе се паникьосах! Само на моята машина трябваше веднага да натисна супер изплакване и температура!!

 5. Граватар Галина Галина:

  Благодаря много! Това помогна. Невероятно се радвам, че не се наложи да викам специалист, да губя време или дори пари.

  • Граватар Шолпан Шолпан:

   Здравейте, имам LG WD 10160NUP на заключения екран. Всичко свети по таблото, но няма вода. Като цяло не става. Как мога да го премахна?

 6. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря много!!!

 7. Граватар Андрей Андрей:

  Благодаря много!

 8. Граватар Серж Серж:

  И ще кажа благодаря, инструкциите отдавна са изчезнали. И аз искам да го измия :)

 9. Граватар Анонимен Анонимен:

  Здравейте, моля, кажете ми, не съм включил ключалката. Но съпругът ми искаше да добави панталони и спря пералнята, не отвори вратата и продължи да щрака. Аз: "Не можеш да направиш това." И той го пусна обратно. Машината е изпрана и вратата не се отваря.

 10. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ти.

 11. Колян Граватар Колян:

  Благодаря много.

 12. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ти! помогна!

 13. Граватар Галина Галина:

  Благодаря много!

 14. Gravatar Angelica Анжелика:

  Заключването се сваля с натискане на едно копче на сензора, ако е от деца.

 15. Граватар Олга Олга:

  Благодаря много, успокоихте баба ми.

 16. Граватар Андрей Андрей:

  Благодаря много.!!!

 17. Граватар Алексей Алексей:

  Моята пералня е със сензорни бутони и под един от тях има надпис “child lock”. Просто го натиснах и задържах и ключалката беше премахната.

 18. Граватар Ксения Ксения:

  Благодаря много. Мислех, че скифът на колата е пристигнал. Ура! Оказа се, всичко е наред!

 19. Граватар Ирина Ирина:

  Благодаря много. Помогнаха много!

 20. Граватар Анна Анна:

  Благодарим ви за пояснението, че трябва да задържите комбинацията от бутони за 3 секунди! Никога не сме я ползвали ключалката, явно някак си се е натиснала сама, блокирала е всички бутони и след като я извадих от контакта направи същото. Висококачествена защита! 🙂

 21. Граватар Саня Саня:

  Благодаря много! Спечелени! помогна!

 22. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ви много, но относно инструкциите грешите, новата машина има ръководство. Прочетохме всичко, но няма нищо за този код. Ти ни спаси!

 23. Gravatar Light Светлина:

  Благодаря много!!!

 24. Граватар Таня Таня:

  Благодаря ви много за съвета.

 25. Граватар Людок Людок:

  Разполагаме с модел LG F2J5QN4W със сензорен екран. По някакъв начин блокирането се включи и не мога да го изключа 🙁 Можете ли да ми кажете как да направя това?

  • Граватар Марина Марина:

   Машина LG FOJ5NN4W. Заключването за деца се включи дори преди измиване, нищо не работи. И тази ключалка, както е заключено, свети на ЕЛ дисплея (child lock). Не мога да го отключа, помогнете!

 26. Граватар Юлия Джулия:

  Здравейте. И на моя LG F1281TD защитата от деца спря да работи. Използвах го често, защото синът ми беше малък и постоянно натискаше бутони. Има ли начин да го оправя?

 27. Граватар Ира Ира:

  И ако тъчскрийна е на LG. Няма бутони. Не може да се отключи. Помогне!

  • Граватар Шокир Шокир:

   Добър ден, пералня LG. Сензорен екран, без бутони. Не мога да го отключа, какво да правя?

   • Граватар Олег Олег:

    Братле, spin е бутона за заключване на деца, задръж го натиснат и ще си щастлив :)

    • Граватар Светлана Светлана:

     Благодаря ти за завъртането, ти ме спаси :)

 28. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ти много :)

 29. Граватар Марина Марина:

  Благодаря ви за помощта с машината, не се обадих на техник.

 30. Граватар Лариса Лариса:

  Благодаря ти! Прочетох го, натиснах бутоните и всичко заработи!

 31. Граватар Жан Жан:

  Благодаря ти ! помогна

 32. Граватар Саша Саша:

  Благодаря ти!

 33. Граватар Вик Вик:

  Благодаря за статията, търсих инструкции половин час и ги намерих. Прекарах още половин час в търсене на кода на грешката. Реших да потърся решение в интернет, дойдох при вас, прочетох за защита на детето. Прекарах още половин час във всевъзможни комбинации. Уликата беше точно пред очите ви на панела.

 34. Граватар Олеся Олеся:

  Благодаря много! Всичко се получи! Нямаше нужда да викате професионалист! Благодаря за компетентната помощ!

 35. Граватар Алексей Алексей:

  Благодаря ти! Спаси ергена!

 36. Граватар Алексей Алексей:

  Благодаря ти. Много помогнаха. CL режимът се включва сам. Не знаехме как да отключим панела. Сега всичко е наред.

 37. Граватар Инна Ина:

  Машина LG F1022ND – при включване свети бутонът за предварително накисване, режимите на пране не се превключват, но панелът свети. Машината не стартира. Моля за съвет какво да правя?

 38. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря за помощта, мислех, че е счупен

 39. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря за помощта

 40. Граватар хлор хлор:

  Прочетох цялата статия като „Хлорен режим“. Ако го четете по същия начин, сложете + в коментарите.

 41. Граватар Андрей Андрей:

  Машина без такива бутони, как да махна тази ключалка?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня