AE грешка на пералня LG

AE грешка на пералня LGСистемата за самодиагностика на пералните машини LG като правило работи без прекъсване, показвайки определени кодове за грешка на дисплея. Но за да коригирате ситуацията (или поне да се опитате да го направите), трябва да знаете коя комбинация какво означава. Например код за грешка AE или AOE. Не винаги е възможно сами да отстраните проблемите, свързани с него, но си струва да опитате.

Какъв е този код?

И така, пералнята LG показва грешка AE, напълно възможно е това да се случи точно по време на работа на устройството. По принцип този код показва проблеми с SM с автоматично изключване или сигнал от сензор за поплавък (следи нивото на водата в системата Aquastop). Ако това наистина е проблемът, той може лесно да бъде решен, но ако възникнат проблеми в електронния модул, тогава само специалист може да определи причината. Диагностиката от специалист струва от 5 до 1500$, като тук дори не влизат евентуалните ремонти, ако се наложи ремонт на пералнята.

Разбира се, ако сте маниак на електрониката, можете да опитате да проверите модула. Но не забравяйте, че в случай на случайна повреда ремонтът ще бъде доста скъп.

Aquastop може да е свършил работа

Първоначални действия

Във всеки случай няма място за паника, когато видите грешката AE на дисплея. Електронните устройства също са склонни към фалшиви повреди, които можете да проверите веднага, без да се обаждате в сервизен център или да се обаждате на техник.. Просто изключете пералнята от захранването (със сухи ръце, разбира се) за 15-20 минути. Ако проблемът е нормална повреда, след включване CM ще работи в същия режим.

Трябва също така да проверите тавата на пералната машина, в случай че грешката се показва от сигнала Аквастоп. Проверете дали в тигана има вода, която причинява проблема. Ако отговорът е не, коригирайте всички проводници и скоби, които може да са се деформирали по време на монтажа.В някои случаи подобни действия наистина са решение на проблема.

Типични повреди и техните симптоми

Грешка AE понякога сигнализира за наистина фундаментални проблеми в работата на машината. Трудно е да ги диагностицирате сами, но е напълно възможно, ако знаете някои характеристики и характерни признаци:Вероятно проблем с таблото за управление

  1. Работата на SM спира директно по време на измиване или теглене на вода със съответния код на екрана. Най-вероятно проблемът е изгорял елемент на контролната платка или повреда на процесора. В първия случай ремонтът е лесен: просто запоете повторно елементите; във втория ще трябва да смените процесора.
  2. Системата Aquastop издава код без причина и водата се натрупва в тигана без видима причина. В повечето от тези случаи всичко се дължи на детайлите, които осигуряват притока на вода в колата: маншетът на люка е спукан, тръбата е протрита, резервоарът има дупка. За да разберете със сигурност, трябва да разглобите пералнята и да смените дефектните части.

важно! Само професионалната диагностика може точно да посочи на собственика причините за появата на грешката AE на дисплея на неговата пералня. По същия начин самостоятелният ремонт никога няма да замени ремонта, който ще направи майстор.

  1. Aquastop работи без вода в резервоара. Със сигурност самият сензор Aquastop или един от неговите контакти или проводници не е успял. Използвайте мултиметър, за да преминете през елементите на устройството и, в зависимост от индикаторите, решете какво да направите: заменете отделни елементи на системата или сменете напълно контролния модул.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня