Какво означава грешка 5d на пералня Samsung?

Грешка на пералня Samsung 5dОсновният производител на домакински уреди, Samsung, се грижи не само за своите продукти, но и за потребителите. И така, пералните машини на тази компания съдържат програмни кодове, които се показват на дисплея на машината, ако възникне грешка. Такива кодове предоставят достатъчно полезна информация, за да разберете причината и да разрешите проблема. Предлагаме ви да се запознаете с грешка 5d на пералня Samsung, причините за нейното възникване и превантивните мерки.

Грешка при декодиране 5d

Има много модели перални машини, произведени под марката Samsung. Повечето от тях имат едни и същи кодови имена на грешки. Има обаче кодове, които показват същата грешка. Например, кодове 5д, съд или sudS са различни имена за една и съща грешка.

Грешка 5d на пералня Samsung означава, че в барабана се е образувала твърде много пяна.

причини

грешка 5d на машина samsungПовишеното образуване на пяна в пералната машина може да бъде причинено от следните причини:

 1. Вместо прах за автоматично пране е използван прах за ръчно пране. Прахът за ръчно пране се пени много. Праховете с надпис „автоматично“ съдържат стабилизатори на пяната, които намаляват прекомерното образуване на пяна. Това е необходимо, така че пяната да не попадне върху електродвигателя и да не излезе.
 2. Използваният за пране прах “Автомат” се оказва некачествен.
 3. Превишаване на необходимото количество прах за един цикъл на пране.

Елиминиране и предпазни мерки

Грешка 5d обикновено не изисква предприемане на никакви действия. Обикновено машината автоматично премахва пяната или изчаква да се утаи. След това измиването продължава.При някои модели, за да премахнете активно пяната, трябва да натиснете бутона "Старт (Пауза)" на панела на машината.

За да предотвратите появата на такава грешка, трябва да използвате само високоефективни прахове или течни перилни препарати. В същото време върху опаковката трябва да има бележка, че продуктът е подходящ за автоматични машини.

важно! Не забравяйте да погледнете опаковката на перилния препарат, за да видите колко прах се препоръчва за един цикъл на пране.

Правилното дозиране не само ще защити машината, но и ще спести пари. Не забравяйте, че ако добавите повече прах, това не е задължително да изпере дрехите ви по-добре. Затова винаги използвайте мерителна чашка, когато сипвате прах в пералнята.

Ако направите всичко правилно, но грешката продължава да се появява, опитайте да сипете малко по-малко прах при следващото пране. Ако това не доведе до желания резултат, тогава трябва да потърсите съвет от професионалисти от сервизния център на Samsung.

Грешка 5d на дисплея на пералната машина не е критична. В повечето случаи се елиминира в рамките на няколко минути. Има по-сериозни кодове за грешки, които се появяват по време на пране, можете да ги намерите в статията: Кодове за грешки на пералня Samsung. И също гледайте видеото.

   

8 читателски коментара

 1. Граватар Алекс Алекс:

  Добавихме минимум прах, и течен, и сух, грешката все още постоянно се появява на дисплея в края на прането преди изплакване!

  • Граватар Марина Марина:

   Аз също.Мисля, че това е проблема на такива модели по принцип.

 2. Граватар Павел Пол:

  Пусках го на 95 градуса без лен и пудра (на памук). Машината работеше без грешки или проблеми, но при зареждане отново даде грешка 5d. Нагревателните елементи, помпите, дренажните системи са изрядни, ремъкът също. Какво да правя?

  • Граватар Оксана Оксана:

   Трябва да отворите малката вратичка от дясната страна, да извадите малкия маркуч, да развиете и да източите водата. Завъртете филтъра обратно на часовниковата стрелка, може да изтече много вода, почистих и прохода, където всички отпадъци отиват към филтъра. Почистете самия филтър.

 3. Граватарът на Ел Еля:

  Почистете филтъра в долната част на машината и няма да има проблеми.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Всичко е наред!

 4. Граватар Алекс Алекс:

  Грешка 5d ме хвана. Извадих филтъра с клещи и отначало не разбрах, че е едно здраво камъче. След почистване всичко работи отлично!

 5. Граватар Елена Елена:

  Тази грешка беше там от 2 дни, започнах да почиствам филтъра. Там имаше мъжки чорап. Въпрос: как е попаднал там? И може ли това да се повтори при следващо пране?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня