Грешка 4e в пералня Samsung

Грешка 4eАвтоматичните перални с електронни дисплеи вече не са нови. Информацията, която се появява на малкия екран, докато работите, може да бъде много полезна. Всъщност, в допълнение към продължителността на пране и температурата на водата, производителите на машини включват кодове за грешки в програмата. Нека се справим с една от тези грешки - грешка 4e в пералня Samsung.

Описание на грешка 4e

Грешка 4e означава, че по някаква причина пералнята не изтегля вода. Това е лесно за разбиране: в крайна сметка не можете да чуете звуците от събиране на вода и не можете да видите потока вода през стъклото на барабана. Грешка 4 e в пералня Samsung може да възникне както в самото начало на измиване, така и по време на изплакване, когато сапунената вода вече е източена, но чистата вода не тече.

В някои модели перални машини на Samsung подобна грешка се обозначава не с код 4e, а с код 4c.

причини

Възникването на такава грешка може да бъде причинено от следните причини:

 1. Липса на захранване със студена вода.
 2. В клапана за пълнене на вода е заседнал чужд предмет.
 3. При свързване към водопровода възникна грешка при свързването на топла и студена вода.
 4. Няма налягане на водата, няма налягане във водопровода.
 5. Маркучът не е свързан към контейнера за препарат.

Отстраняване на грешки

Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите крана за студена вода и да се уверите, че не е затворен.

Ако в апартамента се подава вода, но машината все още не започва да мие, показвайки грешка 4e на екрана, тогава трябва:

 1. Проверете херметичността на крана и вентила, през който се подава вода; може да има течове. Обикновено изтичащата вода е основната причина за тази грешка.
 2. Проверете налягането, при което водата се подава през маркуча.

Когато водното налягане е силно, причината може да е запушен входен филтър. Достатъчно е да го почистите или смените и да опитате да стартирате пералнята отново. Ако на екрана отново се появи грешка 4e, значи проблемът е във вътрешните части на пералнята, което налага извикването на техник.

Как да коригирате грешка 4e, когато изобщо няма налягане на водоснабдяването. В този случай е необходимо да проверите маркуча за подаване на вода към пералнята, ясно сме представили как да направите това под формата на диаграма.

грешка 4e на пералня

Ако все още не можете да разберете причината, поради която устройството показва грешка 4e, трябва да се свържете със сервизен център на Samsung. Може би причината е повреда на вътрешните части на машината, но само професионалист може да каже това.

Когато се появи грешка 4e преди да започнете цикъла на изплакване, тогава стъпките за премахването му трябва да бъдат както следва:

 1. Проверете дали в апартамента се подава студена вода.
 2. Изключете захранването на пералнята.
 3. Уверете се, че дренажният маркуч е свързан правилно.
 4. Вижте какво е налягането на водата, преминаваща през входния маркуч.
 5. Включете машината и я пуснете в режим „Изплакване и центрофуга“.
 6. Ако грешката се появи отново, ще трябва да се обадите на специалист по домакински уреди.

Грешки 4e и e4: едно и също нещо?

грешка e4 на пералняВ търсене на причините за появата на грешка 4e на пералня, някои хора въвеждат в интернет търсачката не 4e, а e4. Това не е правилно, т.к това са две напълно различни грешкипричинени от различни причини. Грешка e4 означава, че има дисбаланс в барабана на машината. Причините за това са следните:

 • твърде много пране, допустимият обем е надвишен;
 • може би има твърде малко пране;
 • прането се е натрупало и е залепнало за барабана;
 • проблеми с електронния контролер, дефекти в задвижващите части на машината.

Грешка 4e е една от най-често срещаните грешки. За да го поправите, трябва да имате някои умения, по-специално да можете да свържете маркуч за подаване на вода. Има и други кодове за грешка, които могат да показват сериозен проблем с вашата пералня. Те са описани в статията Кодове за грешки на машината Samsung. Можете също да гледате видеоклип за това как да коригирате грешка 4e:

   

8 читателски коментара

 1. Граватар Нина Нина:

  Благодаря за поясняването на разликата между E4 и 4E. Проблемът е решен.

 2. Граватар Вася Вася:

  По някаква причина грешка 4E се появява само в режим (вълна). Работи чудесно във всички други режими! Какъв е проблема?

 3. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  При мен грешката възниква само на програми за пране. Водата работи чудесно за изплакване.

  • Граватар Димитрий Димитрий:

   Странно

   • Граватар Светлана Светлана:

    Едва вчера го оправиха. От входния маркуч до тавата за зареждане на прах, той е разделен на три. Всяко отделение има собствен маркуч за вода. Този, който доставя вода по време на програми, е запушен. Тези. Машината се използва за претегляне на пране. И по време на бързо измиване веднага излива вода. Затова и не го разбрах веднага. Понякога изтрива, понякога не. Отначало пръсках половин час. И тогава тя всъщност ми написа 4e. Техникът пристигна и почисти маркуча за подаване на вода към първото отделение на тавата. 10 минути пълен ремонт.

 4. Граватар Димитрий Димитрий:

  Не се получи. Сменен кран за подаване на вода.Току-що счупих някакво пластмасово нещо наблизо, което подава вода в отделението, където се сипва омекотителя :)

 5. Джемина Граватар Джемина:

  Същата песен, само 4е излиза при пране, но при изплакване всичко е наред.

 6. Граватар Оля Оля:

  4E се появява само на програми за пране, изтрива всичко, 18 минути преди първото изплакване се появява тази грешка, пускате изплакване и центрофуга - водата пълни идеално, машината работи без грешка. Какъв е проблемът? Може би програмата се е объркала. Как да отстраните проблема?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня