Как можеш сам да преместиш пералня?

Как да преместите пералнята самаСредното тегло на една пералня е 50-60 кг, което, заедно с неудобния захват, превръща самото носене на оборудване в пълен проблем. Разбира се, по-добре е да помолите членове на семейството или приятели за помощ в този труден въпрос. Но какво да направите, ако трябва спешно да преместите машината, но няма къде да намерите помощници. Нека да разберем как да преместите пералнята сама и да не „счупите гърба си“.

Пренасяне в рамките на къща или апартамент

Не е много трудно сами да вдигнете пералнята и да я преместите в стаята. Преди да се преместите, трябва да подготвите оборудването и да се погрижите за наличието на спомагателен продукт - голямо одеяло или издръжливо одеяло. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

  • изключете захранването на оборудването;
  • изключете входните и дренажните маркучи от водопровода и канализацията;
  • прикрепете маркучите към тялото на пералната машина, така че да не пречат на процеса на носене;
  • вземете подготвеното одеяло;
  • наклонете пералнята наляво и надясно последователно, натиснете одеялото под краката. Корпусът на пералнята трябва да пасва на половината от листа;
  • Хванете свободния край на одеялото и внимателно започнете да влачите пералнята по пода. Няма да е трудно да преместите оборудването на гладък под - линолеум, ламинат, плочки.

Този метод на прехвърляне има неоспорими предимства. Когато премествате пералнята с помощта на одеяло, няма да повредите подовата настилка или да си „счупите корема“. В допълнение, машината ще „движи“ във вертикално положение, така че няма да е необходимо да източвате останалата вода от системата и да изваждате контейнера за прах.

Изнасяне на старата пишеща машина от къщата

Ако машината се повреди или е заменена с по-модерен „домашен помощник“, трябва да изнесете старата пералня извън апартамента.Влаченето на картечница навън е много по-трудно от пренасянето й в апартамент.

Преди да я преместите, е препоръчително да облекчите корпуса на старата машина и едва след това да извадите пералнята.

Какво се разбира под олекотяване на машината? Всеки модел е оборудван с противотежести, предназначени да осигурят стабилност на оборудването. Изваждането на бетонния блок от корпуса не е трудно, а като го премахнете, можете лесно да извадите около 15 кг от първоначалното тегло на пералнята. Какво трябва да се направи?отстранете противотежестта, за да олекотите шайбата

  • С помощта на отвертка Phillips развийте винтовете, държащи горния капак на кутията, свалете го и го оставете настрана;
  • намерете горната противотежест;
  • С помощта на ключ с подходящ размер извадете частта от корпуса.

Ако планирате да изхвърлите оборудването, можете да продължите разглобете пералнята, като извадих електродвигателя, както и резервоара. Плъзгането на извлечените елементи и правенето на тялото възможно най-леко ще бъде много по-лесно, отколкото да се занимавате с тежка сглобена машина.

Внасяме нова пералня

Много по-трудно е за един човек да премести пералня, току-що закупена от магазин. Машината не може да се разглобява, в противен случай гаранцията вече няма да важи за нея. Ще бъде по-лесно за потребителите, живеещи в къщи, оборудвани с асансьор. Но какво да прави човек, чийто апартамент е на 5-ия етаж на многоетажна сграда без асансьор?

За да запазите собственото си здраве, по-добре е да наемете товарачи, но ако повдигането е въпрос на принцип, закупете количка с патерица, която ще бъде полезна в бъдеще във фермата. Това ще улесни повдигането на машината на пода.

Можете дори да търкаляте универсалната количка нагоре по стълбите.

Уверете се, че дизайнът е сигурен. Поставете пералнята върху количката, закрепете я здраво с колан, наклонете пералнята към вас и внимателно я плъзнете по стъпалата до желания етаж. Дори ако изберете този метод за повдигане на оборудването, ще трябва да положите известно усилие, но натоварването върху тялото ще бъде с порядък по-малко, отколкото когато носите устройството с голи ръце.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня