Функция за почистване на барабана в пералня Leran

Функция за почистване на барабана в автоматична пералня LeranДомакините прибягват до ръчно пране само в краен случай, тъй като автоматичната пералня е станала достъпна за почти всеки семеен бюджет. В същото време дори най-модерните спомагателни функции на „домашните асистенти“ постепенно стават обичайни, така че вече изобщо не изненадват потребителите с присъствието си. Едно от тях е почистването на барабана в пералня Leran. Нека да проучим подробно този спомагателен режим, както и много други полезни цикли.

Стартирайте програмата за почистване

Първо, нека да разберем как да активираме тази полезна програма на оборудване Leran. Не забравяйте да разтоварите CM, преди да започнете работа. Вътре не трябва да има бельо.

 • Отворете леко вратата на люка и се уверете отново, че вътре няма чужди предмети или мръсни дрехи.
 • Добавете гореща вода към съда за прах заедно със специален почистващ препарат за домакински уреди.

По-добре е да не използвате евтини аналози, а да използвате само препарат специално за почистване на пералната машина Leran.

 • Сега активирайте програмата за обработка на барабани. Най-често може да се намери на таблото чрез специална икона, която ясно демонстрира функцията за почистване на барабана.програма за почистване на барабана
 • Натиснете бутона, за да стартирате работния цикъл и изчакайте, докато работата приключи. Често тази процедура продължава 80 минути, през които барабанът се почиства във вода, загрята до 90 градуса по Целзий, но индикаторите могат да варират в различните модели SM.
 • След като завършите режима на самопочистване, не забравяйте да отворите вратата на машината, за да позволите на барабана да се охлади и изсъхне.Ако няма време елементът да изсъхне естествено, можете да отстраните останалата влага със суха мека кърпа.

Няма нужда да безпокоите „домашния асистент“ по време на работния цикъл. Говорим преди всичко за добавяне на битова химия, която не е посочена от производителя. Така че не трябва да използвате лимонена киселина или трапезен оцет, защото те не само няма да повишат ефективността на процедурата за почистване, но и могат да повредят сложни домакински уреди.

Защо да активирате този допълнителен режим?

Домакините често не могат да разберат защо изобщо е необходима функцията за почистване на барабана, защото този детайл винаги изглежда перфектен на пръв поглед. Факт е, че именно в барабана на „домашния помощник“ често активно се развиват мухъл и различни вредни бактерии. Това се дължи на факта, че след работните цикли замърсителите могат да останат в барабана, причинявайки неприятни миризми, освен това могат да провокират алергична реакция при хората.мръсен барабан на пералнята

В същото време режимът на самопочистване е в състояние да преодолее както неприятните миризми с възможни алергени, така и бактериите с мухъл, които нямат място в барабана на пералнята, където винаги трябва да е кристално чисто. След цикъла на почистване машината ще бъде като нова, способна отново да изпере перфектно всякакви дрехи. Ето защо е важно да знаете как да включите функцията за почистване на барабана.

Набор от полезни алгоритми за машината Leran

В допълнение към незаменимия режим на самопочистване, всяка съвременна пералня Leran има десетки други полезни функции. Нека да разгледаме най-често използваните, които всички потребители на SM трябва да знаят.

 • Памук. Стандартен работен цикъл за обработка на 6,5 килограма износоустойчиво и топлоустойчиво памучно или ленено облекло.Отнема средно 160 минути, през които загрява водата до 40 градуса по Целзий.
 • Синтетика. Друг класически режим, който ви позволява да почиствате предмети от синтетични материали, например ризи и палта. Зареждането на барабана е наполовина - само 3,25 килограма. Температурата на нагряване на водата е 40 градуса. Продължителност на работата – 140 минути.

Ако планирате да обработвате плетени тъкани, не забравяйте да намалите количеството домакински химикали, за да избегнете повишено разпенване.

 • Смесени. Специална програма за пране на пране от различни видове тъкани, като памук, синтетика и текстил. Допустимо е да почиствате 6,5 килограма предмети наведнъж, които ще се обработват при температура от 40 градуса по Целзий за 73 минути.пера дрехи в машина
 • Дънки. Отделна функция за работа с деним. В сравнение с други цикли, температурата на загряване на водата тук е повишена - 60 градуса. Натоварването е стандартно 6,5 килограма, а режимът е с продължителност 105 минути.
 • спорт. Още една възможност за обработка на специфични дрехи, този път спортни. Зареждане 3,25 килограма, загряване на водата до стандартни 40 градуса, продължава 91 минути.
 • Цветни. Специална програма за обработка на артикули в студена вода, за да се запази яркостта на цветовете и да се предотврати проливането. Той разполага с капацитет на барабана с половин товар от 3,25 килограма и продължителност от само 70 минути.
 • Детска стая. Тази функция ви позволява да третирате внимателно дрехите на вашето бебе, така че да бъдат напълно почистени не само от мръсотия, но и от перилни препарати, които могат да причинят алергии. Издържа 87 минути при температура от 40 градуса по Целзий, можете да перете 6,5 килограма пране наведнъж.

Този избор е добър и за страдащите от алергии, така че може да бъде полезен дори за семейства без деца.

 • Завъртете.Режим за ситуация, в която трябва отделно да започнете да въртите с определена скорост на въртене на барабана. Отнема само 12 минути време, можете да изцедите максималното количество пране.
 • Изплакнете и центрофугирайте. Същото като предишния режим, добавя се само стъпка на изплакване, увеличавайки цикъла с още 8 минути.
 • Вълна. Щадяща функция за обработка на вълнени изделия, която ще ги предпази от загуба на форма поради дълги програмни паузи и малко време за работа - само 67 минути. Отоплението е 40 градуса, капацитетът също е минимален - на тази програма могат да се изперат само 2 килограма мръсно пране.Възможно ли е машинно сушене на вълнени дрехи?
 • Деликатен. Изборът за почистване на дрехи, изработени от най-деликатните материали като коприна, сатен, дантела, кашмир и др. Наведнъж могат да се обработват само 2 килограма дрехи, които ще се почистват 49 минути при температура от 20 градуса по Целзий.
 • Небрежен. Кратък работен цикъл, специално предназначен за почистване на 2,5 килограма леко замърсени предмети само за 45 минути при температура от 40 градуса.
 • Бърз. Всичко е същото, само че можете да почистите само 2 килограма неща в студена вода и само за 15 минути.
 • Памук 60. Стандартен цикъл на пране, който ви позволява да обработите максимум памучни или ленени дрехи за 165 минути в гореща вода, загрята до 60 градуса по Целзий.
 • Памук 40. Параметрите са същите като в предишния цикъл, само продължителността е намалена с 5 минути и температурата с 20 градуса.

Индикаторите за температура, продължителност и капацитет могат да се променят в зависимост от модела SM.

Това не са всички режими, предоставени от производителя, но това са основните опции, които потребителите редовно използват.Запомнете характеристиките на работните цикли или запазете този съвет за себе си, за да можете винаги да използвате правилно вашия „домашен помощник“ и да получите идеално чисто пране.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня