Функция за почистване на барабана в пералня Indesit

Функция за почистване на барабана в пералня IndesitСложните домакински уреди изискват редовна поддръжка и профилактика, особено пералното оборудване. Ако не наблюдавате вашия „домашен асистент“, това може да повлияе негативно на нейната производителност и ефективност на измиване. Например, ако не използвате режима за самопочистване на барабана в пералня Indesit, тогава в един момент машината ще започне да замърсява дрехите, вместо да ги почиства. Следователно не е достатъчно само от време на време да избърсвате всички леснодостъпни части на пералнята – трябва внимателно да се грижите и за вътрешните компоненти на пералнята. Ще ви кажем най-лесния начин да направите това с помощта на специален работен цикъл.

Започваме процеса на самопочистване

За съжаление продуктите на марката Indesit нямат специална почистваща функция, която да се стартира с един бутон за цялостно измиване на барабана. Това обаче не е причина за разочарование, тъй като тази точка е внимателно обмислена и описана подробно в ръководството за потребителя. В помощната документация се посочва, че можете да почистите ключовите компоненти на пералнята с помощта на интензивна програма, която загрява водата до максимум 90 градуса по Целзий. Как да го активирам?

 • Активирайте пералнята.
 • Проверете барабана - в него не трябва да има дрехи или чужди предмети.
 • Затворете вратата на люка, докато щракне.пране с накисване 90 градуса SM Indesit
 • Налейте гореща вода в съда за прах заедно със специален почистващ препарат за перални машини.
 • Изберете работния цикъл с помощта на програмиста и го стартирайте.
 • Изчакайте функцията за почистване да завърши, което обикновено отнема около 80 минути.

Температурата на загряване на водата и времето за работа може да варира в зависимост от модела на машината Indesit.

Когато програмата приключи, всичко, което трябва да направите, е леко да отворите вратата на люка и да издърпате контейнера за прах, така че машината и нейните вътрешности бързо да се охладят и да изсъхнат напълно. За да се ускори процесът, е допустимо да се отстрани влагата със суха кърпа.

В същото време е по-добре потребителят да не се намесва по време на работа, тъй като самата машина се справя отлично с почистването. Например, не трябва да добавяте продукти, които не са посочени от производителя, към кюветата за домакински химикали. Това се отнася за обикновена сода, трапезен оцет, лимонена киселина и други неща, които не подобряват ефективността на почистване, но увеличават риска от повреда на оборудването.

Барабанът изглежда чист, защо да го чистя?

Често потребителите смятат, че барабанът изобщо не трябва да се почиства, защото с просто око изглежда, че е в перфектно състояние. Основният проблем е, че това устройство страда от време на време поради развитието на мухъл и различни вредни бактерии, които са доста трудни за откриване. мръсен барабан на пералнята

Това се дължи на факта, че след измиване в машината може да остане отпадъчна течност, както и различни замърсители, които не само могат да повлияят на образуването на неприятна миризма, но и да провокират развитието на алергична реакция при хората.

Необходимо е да почистите барабана поради замърсители, които се утаяват не от вътрешната страна на барабана, а отвън, които не могат да се видят без разглобяване на оборудването.

Почистващата функция помага за премахване на неприятни миризми, алергени, вредни бактерии, мухъл и всякакви други замърсители, които могат сериозно да съсипят живота на една домакиня.Просто трябва да изчакате програмата за самопочистване да завърши и „домашният асистент“ отново ще започне да ви радва с първокласни резултати, сякаш току-що е закупен и инсталиран. Ето защо не трябва да пренебрегвате такава банална процедура като месечното почистване на SM барабана, особено след като машината се почиства сама, поради което собственикът на оборудването не трябва да прави всичко ръчно.

Продукти за подобряване на почистването

Вече разбрахме, че не трябва сами да добавяте сода, оцет, лимонена киселина и други импровизирани средства в съда за прах. За цикъла на почистване е необходимо да се използват специални домакински химикали, което значително повишава ефективността на такова почистване. Нека да дефинираме най-често срещаните професионални инструменти.

 • Beckmann е продукт от Германия на базата на глицерин, нейонни повърхностно активни вещества, активен въглен и лимонена киселина. Можете да намерите такъв продукт както под формата на прах, така и в по-удобна форма на гел. Предназначен е за борба с котлен камък, мръсотия, мухъл и неприятни миризми. Поради факта, че химията работи отлично дори в труднодостъпни зони на оборудването, препоръчително е да се използва за програмата за самопочистване на автомобила. Редовната употреба на този препарат също ви позволява да удължите живота на пералнята Indesit, тъй като нейните специални компоненти предотвратяват деформирането и повредата на гумените и металните части на устройството поради корозия.почистване на машината с dr-beckmann
 • Tiret е продукт, по-познат на местните потребители и може да се намери във всеки супермаркет. Качествено елиминира всякакви чужди миризми, варовик, котлен камък и други замърсители.Продуктът почиства ефикасно всички ключови компоненти на пералнята, благодарение на състава си от нейоногенни повърхностноактивни вещества, лимонена киселина и ароматизатор, който осигурява приятен аромат на лимон след приключване на работа.
 • Bosch е продукт, създаден от самия производител на домакински уреди. Продава се под формата на прах, бори се със сапун и варовик, мръсотия, мухъл и неприятни миризми.

Това не са всички перилни препарати, които могат да бъдат намерени в магазините, но са най-лесни за закупуване, освен това имат отлично съотношение цена-качество.

Полезни режими на машината Indesit

Разбрахме как да включим програмата за самопочистване, избрахме почистващия продукт, остава само да подредим основните режими на пране, необходими всяка седмица. Условно те могат да бъдат разделени на класически и спомагателни. Първият може да се намери във всяка автоматична пералня, докато наличието или отсъствието на допълнителни функции директно зависи от цената на устройството. На първо място, ще анализираме основните режими на машината.

 • Функции за почистване на памучни продукти - често в техниката можете да намерите три цикъла за обработка на памук. Първият ви позволява да почистите максимум предмети за 171 минути, които ще преминат не само през основния етап на пране, но и предварително накисване, който е идеален за кухненски кърпи и салфетки. Вторият е лишен от предварителен етап на пране, така че продължава 155 минути, през които интензивно изпира силно замърсени предмети като покривки, кърпи и спално бельо. И накрая, последният режим за памук може ефективно да обработи цветни предмети за 147 минути, използвайки доста нежна температура на водата от само 40 градуса по Целзий.

Ако имате нужда от различен температурен режим, винаги можете сами да промените настройките за отопление с помощта на контролния панел на CM.

 • Опции за пране на синтетични материали, от които обикновено има две. Един за интензивно почистване на предмети във вода, загрята до 60 градуса и с време на работа 85 минути. Вторият е нежен, с температура 40 градуса по Целзий и продължителност 71 минути. Често максимално допустимото натоварване на барабана в тези режими е само половината от максимума, тоест около 2,5-3,5 килограма.
 • Режим за вълна. Отделен цикъл, който ви позволява внимателно да обработите вълна и кашмир за 55 минути, загрявайки водата до стандартните 40 градуса. Отличава се и с намалена скорост на центрофугиране, както и с минимално натоварване на барабана – можете да перете само 1-1,5 килограма мръсни дрехи наведнъж.
 • Цикъл за грижа за коприната. Позволява ви да почиствате завеси, бельо и различни предмети от вискоза, които трябва да се обработват много внимателно. Няма центрофуга, загряването на водата е само 30 градуса по Целзий, продължителността е 55 минути, а натоварването е същото 1-1,5 килограма.евтини перални машини Indesit

В зависимост от модела на “домашен помощник” програмите за памук могат да се наричат ​​“предпране”, “всекидневно пране”, “интензивно пране” и “деликатно пране”. В допълнение, дисплеят обикновено показва температурата, до която водата ще се загрее по време на цикъла. Популярните допълнителни функции, повечето от които са предназначени за пране на определени видове дрехи, включват следното:

 • Дънки. Специален режим за пране на дънкови дрехи при температура 40 градуса, с минимална центрофуга и зареждане до 2,5 килограма.
 • Експрес 15.Ултра бърз цикъл за тези, които трябва да освежат по-малко от 1,5 килограма дрехи за 15 минути с вода, загрята до 30 градуса по Целзий.

За да предпазите вещите си, не перете коприна, вълна или други деликатни тъкани на този цикъл.

 • Спортни обувки. Възможност за нежно третиране на маратонки, велурени кецове, обувки от плат и др. Отоплението достига само 30 градуса, продължителността е 50 минути, максималното натоварване е само два чифта.
 • спорт. Подобен деликатен режим, само за спортно облекло. Зареждане до 2,5 килограма, времетраене 78 минути, нагряване при същите 30 градуса по Целзий.Машинен панел Indesit с вертикално зареждане
 • Обикновено е необходимо допълнително и внимателно изплакване, за да се отстранят всички домакински химикали от влакната на тъканта.
 • Центрофуга, която ви позволява бързо да центрофугирате нещата отново, ако машината се повреди първия път.
 • Източването без центрофугиране е удобно в ситуация, в която просто трябва да се отървете от отпадъчната течност и след това веднага да започнете да изваждате прането от барабана.
 • Еко. Специален режим за пестене на електроенергия и вода, което значително ще намали разходите за комунални услуги. Може да се активира само за една от програмите за памук, а също и за почистване на синтетични тъкани.

На пръв поглед изглежда, че цялото това разнообразие от работни цикли е лесно да се обърка и трудно да се разбере, но след като започнете да използвате автоматичната пералня Indesit, цялата тази информация веднага ще се запечата в паметта ви.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня