Функция за почистване на барабана в пералня Bosch

Функция за почистване на барабана в пералня BoschПовечето домакини дори не знаят, че съвременните перални машини изискват редовно, цялостно почистване. Ако пренебрегнете този вид почистване, тогава „домашният помощник“ няма да започне да почиства любимите ви дрехи, а ще започне да ги замърсява. Стандартното почистване на барабана в пералня Bosch ще ви помогне да избегнете това. Нека разгледаме подробно тази полезна програма, която присъства в някои модели SM.

Стартиране на режим на почистване

Полезна характеристика на автоматичните перални машини на Bosch е, че те активно информират потребителя за замърсяването на домакинските уреди. Факт е, че машината отчита работните цикли и веднага щом периодът от 25 цикъла приключи, пералната машина активира специален индикатор. Въз основа на този сигнал потребителят ще разбере, че е време да активирате режима на самопочистване, така че качеството на измиване да не започне да страда. Нека научим как да го активираме.

 • Проверете барабана на пералнята - в него не трябва да има дрехи, обувки или други чужди предмети.
 • Натиснете и задръжте бутона, за да активирате функцията за почистване на барабана за 3 секунди.Панел за почистване на барабан Bosch
 • На този етап индикаторът за уведомяване на потребителя ще се изключи и програмата за почистване на SM ще бъде активирана.

След завършване на режима ще започне нов период от 25 цикъла, така че собственикът на оборудването дори не трябва да помни датата на последното почистване.

По-добре е да не го докосвате, докато машината работи и да не влияете по никакъв начин на почистването. По-специално, не трябва да се опитвате сами да увеличите ефективността на функцията, например, като използвате трапезен оцет, сода за хляб или лимонена киселина.Това се дължи на факта, че агресивните вещества могат да повредят домакинските уреди, вместо да им помогнат да премахнат мръсотията. Ето защо е по-добре просто да оставите машината сама, докато се почиства.

Ако трябва да подобрите самопочистването

В последния параграф разбрахме как да активираме почистването на „домашния асистент“ и че не трябва да добавяте импровизирани препарати към него. Това обаче не означава, че нищо не може да се добави към него, за да се подобри работният цикъл. Освен това в напреднали случаи производителят препоръчва използването на специални домакински химикали, което значително подобрява процеса на почистване.

 • Специален почистващ препарат от Германия, състоящ се от глицерин, нейонни повърхностно активни вещества, активен въглен и лимонена киселина. В магазините може да се намери както под формата на гел, така и под формата на обикновен прах. Подходящ за премахване на котлен камък, мръсотия и неприятни миризми. Ако използвате Beckmann редовно, продуктите ще осигурят антибактериален ефект и ще предпазят гумените и металните елементи на оборудването, като по този начин ще удължат експлоатационния му живот.почистване на машината с dr-beckmann
 • Обикновен домакински химикал, произвеждан в течна форма, който елиминира неприятните миризми, варовик, котлен камък и други устойчиви замърсители. Продуктът помага да се осигури чистота вътре в машината, освобождавайки нейните ключови компоненти от мръсотия с помощта на състав от лимонена киселина и нейонни повърхностноактивни вещества. Освен това, след използване на Tiret със специален аромат, оборудването започва да мирише приятно на лимон, което всяка домакиня определено ще оцени.
 • Последен в списъка, но не и като качество, е специализиран продукт на марката Bosch, който е идеален за третиране на перални машини на същата фирма.Домакинските химикали под формата на прах ефективно премахват варовик и сапунени отлагания, котлен камък, мръсотия и всякакви неприятни миризми. Ето защо, ако имате „домашен помощник“ от този производител у дома, тогава има смисъл първо да използвате такъв препарат.

Използвайте тези продукти в ситуации, когато не сте почиствали домакинските си уреди от дълго време или никога не сте стартирали режима на самопочистване.

Необходими машинни алгоритми на Bosch

Функцията за почистване на барабана е един от най-полезните режими в оборудването на Bosch, тъй като позволява на потребителите да спестят време и усилия. Тази програма обаче обикновено се използва само веднъж на няколко месеца, докато машината има режими, които са необходими всеки ден. Нека разгледаме накратко най-често срещаните от тях:

 • Памук. Основен режим за обработка на памучни изделия, които са устойчиви не само на износване, но и на високи температури на водата.
 • Синтетика. Друга стандартна програма, този път за почистване на синтетика.
 • Детска стая. Специализирана функция в помощ на майка, която трябва да почисти дрехите на бебето си. Той разполага с подобрен етап на изплакване, който ви позволява ефективно да отървете дрехите от перилни препарати.

Тази опция се препоръчва и за хора, страдащи от алергии, тъй като по време на работа машината напълно измива всички домакински химикали от влакната на тъканта.

 • Fast 45. Специален цикъл за ускорено почистване на дрехи без сериозни петна и други замърсители.
 • Смесени тъкани. Режимът е предназначен за проста обработка на предмети, изработени от различни видове тъкани.
 • Дънки. Специална програма за работа с деним, която предпазва продуктите от проливане.
 • Цветни. Друга функция, която гарантира безопасно пране без загуба на цвят, този път за дрехи с ярки цветове.
 • Бързо 15.Режимът е незаменим в ситуации, когато трябва бързо да опресните нещата, но няма време да чакате, докато завърши пълен работен цикъл.Панел за пералня Bosch
 • Деликатен. Позволява ви да почиствате деликатни дрехи от коприна, сатен, дантела, както и други предмети от деликатни тъкани.
 • Вълна. Още една нежна функция за обработка на дрехи, сега и за вълнени продукти. Предпазва нещата от загуба на цвят и форма.
 • Завъртете. Отделна функция за стартиране на цикъла на центрофугиране, която е необходима в ситуация, в която машината не може да се справи с цикъла на центрофугиране наведнъж. Преди да започне работа, SM ще източи цялата използвана вода.
 • Изплакнете и центрофугирайте. Същото като предишния цикъл, но преди центрофугиране, „домашният асистент“ допълнително ще изплакне дрехите.
 • ЕКО. Работен цикъл за почистване на памучни и ленени дрехи с ниска консумация на енергия и вода. По този начин измиването продължава по-дълго, но ви позволява да спестите сметки за комунални услуги.
 • спорт. Полезна опция за работа със спортни облекла и обувки, които изискват специално деликатно отношение.
 • Измийте и изсушете 1 час. От името на цикъла става ясно, че режимът отнема малко време, но ви позволява да измиете и изсушите. Единственото ограничение, причинено от факта, че режимът продължава толкова кратко, е, че трябва да обработвате не повече от 1 килограм неща наведнъж, тоест около 4 ризи.
 • Измийте и подсушете 5 кг. Същото нещо, само че отнема повече време, но можете да изперете цели 5 килограма мръсно пране.

Тези два цикъла присъстват само в оборудването на Bosch с режим на сушене, така че не трябва да ги търсите в обикновените перални машини.

Както можете да видите, в автоматичен SM можете да почистите почти всякакви дрехи и дори обувки, така че трябва да се отнасяте с това незаменимо устройство с такава грижа.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня