Преглед на съдомиялни за вграждане Siemens 45 см

Преглед на PMM Siemens 45 cmНай-продаваните продукти в страните от ОНД са тесни съдомиялни за вграждане. Стандартните и компактни модели съдомиялни машини са сериозно по-ниски от тях. Вземете например вградените съдомиялни машини Siemens. Защо те продават около два пъти повече от машините на Siemens със стандартна ширина? Нека се опитаме да разберем този проблем и в същото време ще прегледаме най-популярните модели и ще разгледаме отзивите на собствениците на това оборудване. Може би ще бъде възможно да се разбере защо го купуват толкова често.

Предимства и недостатъци на тази техника

Основното предимство на всички съдомиялни с ширина 45 см е тяхната компактност. Потребителите твърдят, че тези машини са по-лесни за поставяне в малка кухня, въпреки че разликата е само 15 см. Когато става въпрос за малка стая, дори няколко сантиметра могат да бъдат решаващи, да не говорим за 15 см спестено място.

 1. Тесните вградени машини Siemens умело се крият зад фасадата на мебелите. Ако сменяте мебели, не е необходимо да избирате нова машина, която да отговаря на новия дизайн на кухнята. Сменяме мебелния фронт на вратата и това е.

Мебелната фасада може да се монтира безпроблемно със собствените си ръце.

 1. Съдомиялните машини Siemens от този тип са по-евтини от стандартните си колеги, но губят доста във функционалност.
 2. Поради значителното търсене на тесни съдомиялни машини, производителят предлага по-широка гама от модели, което означава, че купувачът има какво да избира.

Тази техника има и недостатъци и те трябва да бъдат споменати. Тези недостатъци са относителни по своята същност, така че моля, не съдете строго предварително. Тесните съдомиялни машини Siemens не са подходящи за измиване на големи съдове: големи тенджери, широки тави за печене, тави и др. Тези машини имат по-малки кошници, което означава, че са по-малко просторни и е по-трудно да се подреждат съдове в тях.Много модели имат непълен режим на зареждане, който практически не е търсен, тъй като има малко хора, които желаят да стартират машината в името на няколко плочи.

На какво да се съсредоточите при избора?

Всеки иска да купи, ако не най-добрия, то със сигурност един от най-достойните модели съдомиялни машини Siemens, но как да го направи. Компанията предлага десетки, ако не и стотици модели днес и всички те приличат един на друг. По какви критерии избирате най-добрия модел?

 1. Първо, машината трябва да бъде инсталирана без проблеми. Тук не е нужно да се притеснявате за това, тъй като всички тесни модели съдомиялни машини Siemens са лесни за инсталиране. Всичко необходимо е включено в комплекта, така че при стандартна инсталация няма да се налага да купувате нищо допълнително.
 2. Машината трябва да има достатъчен капацитет, най-малко 9, а за предпочитане 10 комплекта съдове.
 3. Тесните съдомиялни машини Siemens не трябва да губят повече от 10 литра вода по време на стандартен цикъл на измиване. Оптималната опция е 9 литра.
 4. Машината трябва да има поне стандартен набор от програми и допълнителни функции. Е, ако имате индивидуални предпочитания, добавете ги сами към списъка и отидете да пазарувате.

Тесната съдомиялна Siemens за вграждане трябва да има поне: стандартен режим, интензивна програма за силно замърсени съдове, бърз режим, режим на накисване, за специални случаи. Ако съдовете са мръсни в продължение на два дни, не можете да ги накиснете.

Наборът от допълнителни функции ще зависи от личните предпочитания, но някои трябва да са задължителни. Първо, стартирането на програмата се забавя. На второ място, пълна защита срещу изтичане на маркучите и корпуса. Трето, табла за таблети 3 в 1. Основното е, че е там, да не говорим как да използвате таблетки за съдомиялна машина ще го разбереш с времето. И накрая, четвърто, индикатори, показващи наличието на сол и препарат за изплакване. Също така се уверете, че кошът е удобно регулируем на височина и че има държач за чаши.

Siemens SR 65M081

В края на изминалата година този модел се оказа най-продаваният сред всички съдомиялни машини на марката Siemens. Разбира се, не можехме да го пренебрегнем и той зае водещо място в нашето ревю. Siemens SR 65M081 побира 10 комплекта стандартни съдове. Има интуитивно електронно управление, дисплей и защита от деца.

Моделът консумира само 9 литра вода за пълен цикъл на пране, докато нивото на шума никога не надвишава 45 dB.

Има 5 основни програми за пране, кондензационно сушене. Допълнителните опции включват: таймер за отложен старт, пълна защита, сензор, който определя качеството на водата, табла за капсули 3 в 1, индикатори и звуково известяване, че измиването е приключило.

Siemens SR 65M081

Измивната камера на машината е изработена от висококачествена неръждаема стомана. Кошниците са издръжливи, разточват се лесно и се регулират на височина. Има удобна и функционална табла за вилици/лъжици и стъклена поставка. Siemens SR 65M081 струва около $700.

Siemens iQ500 SR 64M006

Оборудването на този модел Siemens е малко по-различно, въпреки че възможностите му са приблизително същите като тези на описаната по-горе машина. Какви са техническите параметри на Siemens iQ500 SR 64M006. Размерът му е стандартен за тесен модел Ш х Д х В - 45 х 55 х 82 см. Максималното натоварване е около 9 комплекта. Подобно на предишния модел, Siemens iQ500 SR 64M006 има малък дисплей и електронно управление. Оптималната консумация на вода е 9 литра.

Машината издава малко повече шум, но все пак в рамките на 48 dB. Малкият брой програми за пране е малко тревожен, но ако се вгледате внимателно, комплектът включва всичко необходимо, дори режим на предварително накисване. Има и непълно натоварване; когато е включена, машината изразходва не повече от 5 литра вода. Гамата от допълнителни опции е много добра:

 • В допълнение към стандартните индикатори има лъч, който проектира светлинна точка върху пода.
 • Има пълна защита срещу изтичане на вода и срещу деца.
 • Има сензор с леща, който следи чистотата на водата в системата.
 • Има и отложен старт на програмата. Можете да отложите началото на програмата до един ден.
 • Има мелодично известие за края на работата.
 • Има и сензор, който определя текущото количество съдове в кошницата.

Siemens iQ500 SR 64M006

Какво да кажа, пералнята е натъпкана както трябва. Добавете към това сигурните, регулируеми кошници, държача за чаши и ултра тихия iQdrive мотор. По всичко личи, че машината е прилична. Вярно, цената не е много приятна - 820 долара. Но зависи с какво го сравняваш.

Siemens iQ100 SR 64E006

Този модел е създаден малко по-рано от Siemens iQ500 SR 64M006, но въпреки това неговите характеристики, надеждност и отлично качество на измиване ни позволиха да го включим в този преглед. Побира само 9 комплекта съдове - напълно стандартен показател. Има надеждно и просто електронно управление. Екран, на който се показва цялата необходима информация. Намира се в горния край на вратата на машината.

Някои купувачи предпочитат съдомиялни машини, които имат контролен панел с дисплей (като на пералня), разположен на предната стена, точно над вратата. Това прави много по-удобно да контролирате напредъка на програмата.

Siemens iQ100 SR 64E006

За измиване на кошници, заредени до капацитет, машината се нуждае от 2 часа 50 минути и 9 литра вода. В същото време шумът му не е критичен - 48 dB, при условие че за съвременните съдомиялни средната стойност е 49 dB. Подобно на Siemens iQ500 SR 64M006, тази машина има 4 режима. Няма непълно зареждане. Няма да описваме допълнителни функции, тъй като те са абсолютно същите, с изключение на отложен старт. В Siemens iQ100 SR 64E006 е ограничен до 9 часа. Средната цена на модела е $770.

Siemens iQ100 SR 64E003

Още един подобен модел, който на пръв поглед изглежда като клонинг на предишния.Всъщност тази машина няма дисплей, няма сензор, който следи чистотата на водата, няма iQdrive мотор и няма сензор, който определя как се зареждат кошниците. Какво има там? Има мощен проточен бойлер, 4 режима на пране, както и програма за частично зареждане на кошници.

Siemens iQ100 SR 64E003

Възможност за задаване на отложен старт на всеки режим на пране за 3,6 и 9 часа. Пълната защита срещу течове на вода прави работата на машината възможно най-безопасна. Машината разпознава таблетки 3 в 1, може да уведоми потребителя за края на програмата със звуков сигнал, а умните сензори ще ви кажат кога да добавите сол и препарат за изплакване. Кошниците са абсолютно стандартни: регулират се на височина, разгъват се свободно и издържат на голямо натоварване. Има табла за лъжици, вилици и ножове, както и поставка за чаши. Моделът струва около $680.

Siemens SR 65M091

Друг доста добър и най-важното евтин модел е Siemens SR 65M091. Какво е толкова специално за нея? На първо място, той е просторен, тъй като можете да поставите 10-11 комплекта съдове в него. Харчи 9 литра на пране и издава шум от 46 dB. Има пълна защита срещу течове на вода и детска намеса, има и програма за частично зареждане, 5 програми за пране и любимия на всички дисплей за време, който се проектира директно върху пода.

Siemens SR 65M091

Ако разгледаме по-внимателно списъка с допълнителни функции, можем да видим програма за отлагане на старта за един ден, максималното работно загряване на водата в системата е до 600C, както и сензор, който следи качеството на водата. Освен това има индикатори на кутията за сол и кюветата с препарат за изплакване, както и звуков сигнал за потребителя. Цената на тази прекрасна машина е около 705 долара.

Отзиви на собственици

След като говорихме общо за най-добрите модели тесни вградени съдомиялни машини от Siemens, не можахме да оставим настрана мненията на потребителите.Можем да кажем със сигурност, че някои оперативни нюанси на конкретен модел машина са неизвестни дори за опитни майстори, но потребителите, които използват машината от година или повече, знаят за тези нюанси от първа ръка. Освен това потребителите не се интересуват от лъжи за реалните характеристики на машината и това трябва да е особено ценно за нас, защото искаме наистина да разберем проблема.

Юлия, Томск

Когато взех напълно вградената съдомиялна машина Siemens SR 65M081, си помислих, че има непълно зареждане, но се оказа, че не е така. Няма да кажа, че бях много разстроен, но бях разтревожен от факта, че продавачите в голям супермаркет за домакински уреди толкова лесно подвеждат потребителите. Оборудването е много надеждно и се справя добре със задачата си. Не мога да кажа, че ме е разочаровала по някакъв начин. Съдовете винаги са чисти, той яде всякакви хапчета, така че успявам да спестя пари. Пет точки!

Николай, Нижни Новгород

Немският монтаж се вижда отдалеч, изобщо не съжалявах, че надплатих малко за Siemens iQ500 SR 64M006. Можех да взема Bosch и да спестя малко, но Bosch е по-лош, знам го със сигурност. Тази машина измива съдовете сравнително бързо. Преди това имах машина Bosch, така че миеше малко по-зле и отнемаше 1 час повече. Препоръчвам на всички!

Татяна, Хабаровск

Всичките ми приятели имат съдомиялни. Преди да купя моя, ги разпитах всичко. В резултат на това решихме заедно да купим Siemens iQ100 SR 64E006, но за това продавачите трябваше да изтрият всичките си нерви. Вече повече от година ми работи страхотно, почиства всичко безупречно и не хаби много вода. Идеален вариант за мен, съпруга ми и дъщеря ми!

В заключение бих искал да обърна внимание на следната идея: тесните съдомиялни машини в магазините днес са „като мръсотия“, но всички те са насочени към масовия потребител, което означава, че са направени от незнайни части и неясно как.Съдомиялните машини Siemens винаги са се отличавали с изключително качество на изработка, а частите им са изработени от най-добрите материали. От вас зависи да плащате или не надплащате за такова оборудване, но все пак ви призоваваме да помислите внимателно, да претеглите плюсовете и минусите и едва след това да изтичате до магазина. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня