Ревю на съдомиялни Miele за вграждане 45 и 60 см

Преглед на PMM MileСред немското оборудване за миене на съдове Miele е доста рядко да се намерят бюджетни модели; всички те са оборудване от премиум клас. Въпреки това в Русия те са склонни да го купуват и съдейки по рецензиите, доста голям брой потребители го предпочитат. Днес ще обсъдим съдомиялни за вграждане Miele с различна ширина на шкафа. Нека направим подробен преглед на тази техника и да дадем мненията на опитни потребители за нея.

Размери и спецификации на това оборудване

През своята повече от стогодишна история компанията Miele се превърна от малък производител на маслобойни в голям концерн, произвеждащ огромно количество различни домакински уреди, включително съдомиялни машини. Най-търсени са съдомиялните машини с ширина на корпуса 60 и 45 см. Моделите от шестдесет сантиметра могат да имат височина 81 и 85 cm. Последният вариант са машини с повишен капацитет. Тесните модели са с ширина от 44,8 до 45 сантиметра и височина от 80,5 до 82 см.

Тъй като това са всички модели за вграждане, има смисъл да се изчисли предварително ширината и височината на машина, която все още не е закупена, така че при поръчка на мебели да не направите грешка с размерите на нишата за нея. Такова нещо се случва постоянно, така че обърнете специално внимание на този нюанс. Сега нека разберем защо купувачите предпочитат съдомиялните машини Mila. Причината, поради която са толкова обичани, очевидно не е заради цената.

 1. Тези машини имат специална 3D тава. Той е забележителен с това, че може да бъде разширен, задълбочен или увеличен на височина по неразбираем начин. Това може да бъде много удобно, ако трябва да измиете нещо необичайно заедно със стандартни прибори за хранене: шпатула, черпак, тенджера и др.
 2. Съдомиялните Miele имат изчистен дизайн на кошницата. Тези кошници са лесни за зареждане и могат да се трансформират както никоя друга, което ви позволява да подреждате дори най-необичайните съдове.
 3. Тези машини имат програма QuickPowerWash, която ще измие планина от съдове за по-малко от 1 час с помощта на специални маркови таблетки. Закупуването на тези таблетки през цялото време е скъпо, но качеството на измиване ще бъде отлично.
 4. Някои от най-модерните модели машинки за подстригване Miele са оборудвани със системата Knock2open. Какво е? Моделите с тази система нямат дръжка на вратата. На пръв поглед дори няма да разберете как да отворите машината, защото няма за какво да се хванете. Достатъчно е да почукате два пъти на вратата и тя ще се отвори сама.

След двукратно почукване на вратата, механизмът отваря вратата на 10см.

 1. Зареждането и изваждането на съдовете може да се извършва дори при липса на кухненско осветление, тъй като машините Miele имат мощно осветяване на камерата за миене.
 2. В края на измиването самата съдомиялна Miele леко отваря вратата, за да изсуши камерата за измиване. При други машини това действие падна върху раменете на потребителя и ако той забрави да отвори вратата, съдомиялната машина излезе отвътре и започна да мирише лошо.

Машините Miele се отличават и с усъвършенствана система за самодиагностика на повреди, висока енергийна ефективност и ниска консумация на вода. Бих искал специално да отбележа, че производителят е включил впечатляващ набор от аксесоари за много модели машини, които ще бъдат много полезни за тези, които планират да използват „домашния асистент“ Mile всеки ден.

Miele G 6060 SCVi Юбилеен

Тази съдомиялна машина с право принадлежи към най-високия клас, тъй като нейните характеристики и качество на компонентите са впечатляващи. Следователно ще трябва да платите около 1754 долара за него, ще се съгласите, значителна сума. Ще трябва да платите не само за немската марка, но и за:

 • капацитет 14 стандартни комплекта съдове;
 • много ниско ниво на шум, само 44 dB;
 • клас на енергопотребление А+++, което означава 0,84 kW/h при стандартна програма за пране;
 • 6 програми и същия брой температурни режими;

Една от полезните програми в този модел е „Деликатна“, която ви позволява да миете крехко и тънко стъкло.

 • консумацията на вода е само 9,7 литра, което е много малко за пълноразмерно оборудване;
 • турбо сушилня, която ще осигури бързо изсушаване.

Miele G 6060 SCVi Юбилеен

Като цяло тази съдомиялна има с какво да се похвали. Освен това има отложен старт, функция за автоматично отваряне, индикатори и сензор за чистота на водата. Машината е изцяло вградена в мебелите. Един малък недостатък е липсата на половин товар. С такива разходи за ресурси можете да се справите без тази функция.

Miele G 6891 SCVi K2O

Тази съдомиялна машина е най-скъпата от тези, които получиха нашето внимание и бяха включени в прегледа. При първа инспекция това може да е смущаващо, тъй като струва приблизително $3684. Съдомиялната машина е просто „натъпкана“ с различни функции; инженерите са внедрили всички най-нови разработки в него. И така, този модел има:

 • дузина програми и 7 температурни режима. Стандартните режими на пране се допълват с автоматични програми;
 • турбо сушене;
 • капацитет за 14 комплекта;
 • отложен старт;
 • кошове от неръждаема стомана, регулируеми на височина;
 • половин товар.

Miele-G-6891-SCVi-K2O

Това не е всичко; при отваряне камерата се осветява от вградена подсветка. Особеността на този модел е наличието на специален сензор, който ви позволява да отворите вратата, като почукате Knock2Open. След изсушаване машината автоматично отваря вратата; трябва да признаете, че е удобно, когато съдомиялната машина прави всичко вместо вас. Такива нови опции като греда на пода, звуков сигнал, индикатори за продукта, пълна защита срещу изтичане - всичко е там. Дори нивото на шума по време на пране не надвишава 41 dB. Но все още има един малък недостатък: производителят не е инсталирал защита за деца, което е непростимо за оборудване от първокласен клас.

Miele G 4985 SCVi XXL

Този модел PMM от Mile, подобно на предишните два, е предназначен за 14 комплекта и е напълно вграден.Въпреки факта, че има само 5 програми и 3 температурни настройки. Той може да се справи с най-мръсните чинии не по-зле от останалите, изразходвайки 9,9 литра вода и 0,94 kW/h. Можете да използвате прах за пране, но таблетките не са подходящи, защото няма тава за това. Ако имате малко количество съдове, можете да заредите наполовина, вместо да чакате съдовете да се натрупат и изсъхнат.

Съдомиялната е защитена само срещу течове. Когато програмата приключи, се чува звуков сигнал. Като цяло машината е оборудвана само с основни програми и функции. Цената му не надвишава 1561 долара. Не е евтино, но немското качество и сглобка го изискват.

Miele G 4985 SCVi XXL

Miele G 4880 SCVi

Тази съдомиялна машина е тясна съдомиялна за пълно вграждане и следователно има капацитет от 9 комплекта. Наборът от функции и програми е много добър, поради което струва $2280. Какво е вградено в него?

 • 9 различни програми за голямо разнообразие от съдове за готвене, включително автоматична програма.

Тази машина дори има програма „Silent“, което не е обичайно. В същото време машината не работи шумно.

 • Табла за хапчета.
 • Пълна защита срещу изтичане на вода.
 • Кошници от неръждаема стомана с регулируема височина и поставка за чаши.
 • Таймер за отложен старт до 24 часа.
 • Индикатори за препарат за изплакване и сол.
 • Звуков сигнал за известяване на края на програмата.

Miele G 4880 SCVi

Като цяло машината е оборудвана според съвременните изисквания. Липсата на защита на детето не трябва да бъде силен аргумент срещу тази техника, ако се доверите на качеството на Мила.

Miele G 4780 SCVi

Тази съдомиялна машина Mile се отличава от предишната само с по-малък брой програми, има само 6 от тях, както и липсата на сушене с автоматично освобождаване на вратата. Във всички останали отношения пералнята не е по-различна. Харчи само 8,7 литра вода и 0,56 kW/h енергия. Максималното ниво на шум, регистрирано при стандартната програма, е 46 dB.

Въпреки капацитета от 9 комплекта, има и функция за половин товар.Можете да напълните само една кошница със съдове и да използвате половината препарат. Освен това не се притеснявайте за течове, тъй като машината е оборудвана с необходимата защита; производителите са се постарали в това отношение.

Miele G 4780 SCVi

Miele G 603 SCVi Plus

Въпреки че този модел се счита за доста стар, той вече е успял да бъде обичан от хиляди потребители по целия свят. Днес все още се купува с готовност в страните от ОНД. Това е тесен представител на семейството на съдомиялни машини Miele с миеща камера за 8 комплекта стандартни съдове. Има удобно електронно управление и модерен екран, който улеснява взаимодействието между машината и потребителя.

Консумацията на ресурси не е критична, въпреки че в този компонент машината губи от своите колеги. Консумира 11 литра вода за пълен цикъл на пране и 0,74 kW/h електроенергия. Отделно, заслужава да се отбележи, че този модел по отношение на шума не отговаря на нивото на съвременните първокласни перални машини. Произвежда максимум 51 dB, което е доста. Има достатъчно програми за пране (6 броя), всички те са подбрани много компетентно, за всеки повод.

Miele G 603 SCVi Plus

Наборът от функции е доста скромен, но това се компенсира от високото качество на работа и отличното немско сглобяване. Налични: пълна защита срещу изтичане на вода, индикатори за резервоара за сол и отделението за препарат за изплакване, сензор, който определя твърдостта на водата и като цяло това е всичко, дори няма непълно натоварване, въпреки че това не разваля машината.

Какво мислят собствениците?

Много е добре, че много потребители на съдомиялни машини Miele са активни потребители на Интернет. Те с готовност оставят своите отзиви, а ние имаме възможност да се запознаем с тях.

Владимир, Москва

Използвам съдомиялна Miele G 6060 SCVi Jubilee повече от година. Добър, побира много съдове, не се чупи. Вратата се отваря автоматично в края на прането. Издава много малко шум, въпреки турбо сушенето.Между другото турбо сушенето много ме радва. Благодарение на него съдовете изсъхват много по-бързо, а програмата приключва бързо. Препоръчвам да купите!

Ксения, Санкт Петербург

Съпругът ми ми даде Miele G 6891 SCVi K2O миналата година. Машината е луксозна и скъпа. Тя има някакъв сензор там, който реагира на почукване. Щом почукам няколко пъти на вратата, веднага се отваря. От време на време този сензор не работи, трябва да чукате отново и отново, докато се отвори. Почиства перфектно съдовете и има вградена турбо сушилня. Работи бързо и безпроблемно и не се чупи. Добра технология, макар и скъпа! Имам с какво да сравня. Използвах го преди съдомиялна Bosch SMV44KX00R, така че, ако го оцените по десетобалната система, бих дал на новата си Мила „9“, а на стария ми Бош, който работи само една година, „1“.

Юрий, Новосибирск

Преди около 6 месеца започнах да търся добра съдомиялна с куп различни функции и надеждна. Спрях се на Miele G 4985 SCVi XXL. Има ширина 60 см, по-точно 59,8 по паспорт и товар от 14 комплекта съдове. Всичко в него ме устройваше и го взех. Като цяло пералнята е страхотна. Мие чинии като магия, но не разпознава таблетките 3 в 1, така че трябваше да купя прах. В линията на Miele има и по-„пълнени“, но те също са по-скъпи. Лично аз съм напълно доволен от Miele G 4985 SCVi XXL.

Людмила, Москва

Един приятел ме посъветва да си купя съдомиялна Miele G 4780 SCVi (тя има точно същата). Скъпо, но си заслужава. Съдовете в дома ми сега винаги са идеално чисти; Никога не бих ги измила с ръце така. Не е шумен, хаби малко вода и мие сравнително бързо. Първо си помислих, че ще е малко шумно, но се оказа, че изобщо не го чувам. Давам му солидна петица и каня всички в нашия клуб на любителите на съдомиялните машини Miele!

В заключение отбелязваме, че линията на съдомиялни машини Miele с различни ширини е много дълга. Невъзможно е да опишем всички модели във формата на една публикация, но не сме си поставяли такава задача. Искахме да говорим повече за най-добрите представители на тази линия и изглежда, че успяхме. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня