Преглед на съдомиялни за вграждане Bosch 60см

Вграден PMM Bosch 60Модерната кухня е комбинация от стил, удобство и гъвкавост. Дизайнерите не могат да си го представят без вградени уреди, включително съдомиялна. Съдомиялни за вграждане Bosch 60 см вече можете да намерите в почти всяка осма кухня и това съвсем не е случайно. Ще говорим за характеристиките на избора на стандартни съдомиялни машини Bosch и техните основни предимства в тази публикация. Също така ще представим на вашето внимание кратък преглед на най-добрите модели на такива машини.

Характеристики на съвременните съдомиялни машини Bosch

През последните 5-7 години напълно вградените съдомиялни машини Bosch 60 см претърпяха доста значителни технически промени. Общо се появиха повече от двеста различни малки допълнения и дузина доста значими. Да дадем примери.

 1. На много модели започнаха да се инсталират инверторни двигатели, което значително намали нивото на шума и повиши енергийната ефективност на съдомиялната машина.
 2. Автоматичните устройства за затваряне на врати са подобрени. Сега те работят много по-добре и, което е важно, се чупят по-рядко.

Новите затварящи устройства ви позволяват да фиксирате вратата не само в отворено/затворено положение, но и в междинни позиции, което от своя страна улеснява процеса на вентилация на пералната камера.

 1. Кошниците за прибори са заменени с удобни тави, спестявайки място за няколко чинии или 1 малка тенджера.
 2. Звукоизолационният слой при новите модели е леко увеличен, а кошниците за съдове са станали по-трансформируеми.
 3. Конфигурацията на спринклера отново се промени леко, освен това почти всички модели имат ярко и красиво осветление за камерата за миене.
 4. Системата за самодиагностика отново се усложни. Сега машината може по-точно да показва на потребителя определени повреди, използвайки подробна система от кодове.

Също така много експерти отбелязват, че модерните съдомиялни машини за вграждане Bosch 60 cm са станали много по-добри при миенето на съдове, като същевременно харчат по-малко ресурси. Няма да коментираме повече това твърдение, тъй като то няма сериозно потвърждение под формата на лабораторни изследвания или поне данни от анкети.

Основните предимства на тази техника

Съдомиялните машини за вграждане Bosch с ширина 60 см имат редица неоспорими предимства в сравнение с други битови съдомиялни машини и сега ще обсъдим тези предимства. Може би предимствата, които дадохме, може да изглеждат пресилени за някои читатели, но ние ще се опитаме да предоставим най-убедителните аргументи в подкрепа на нашата гледна точка. И така, плюсовете.Bosch 60см

 1. Такава съдомиялна машина никога няма да развали интериорния състав на вашата кухня, тъй като нейното присъствие е невидимо. Тя се крие в ниша зад мебелната фасада и не се разкрива, докато не отворите вратата.
 2. Тясна вградена съдомиялна машина също се крие в ниша, но няма да може да мие чинии за голямо семейство или орда гости. Стандартният „домашен помощник“ на Bosch може лесно да измие планината от съдове, които се натрупват след голямо угощение.
 3. Съдомиялната машина за вграждане Bosch 60 cm може да измие огромен тиган, тава или тава за печене. Собствениците на 45 см модели ще мият такива съдове на ръка.
 4. Стандартната съдомиялна машина има голяма камера за миене, в която можете да съхранявате мръсни съдове - огромна планина от мръсни съдове - между измиванията. Собствениците на компактни или дори тесни модели са принудени да държат мръсни съдове на видно място, някъде в мивката.

Може би няма нужда да продължавате по-нататък. И така е ясно, че стандартната съдомиялна машина за вграждане е божи дар за всяка домакиня, остава само да изберете подходящия модел. Но за да направите това, трябва да знаете какво търсите.

Как да изберем?

Ако никога не сте имали съдомиялна машина и сте запознати с такова оборудване само от слухове, трябва да помислите как да го изберете правилно. При липса на познания, хората често купуват първия модел, на който се натъкнат, или този, който продавачът препоръчва, което в общи линии е едно и също. Не вземайте прибързани решения. Изберете съдомиялна за вграждане по редица критерии.

Състав на режимите на пране. Добрата съвременна машина трябва да има поне три основни програми: стандартно измиване, експресно измиване и интензивно измиване за много замърсени съдове. Ако поне една от тези програми не е в комплекта, моделът не е подходящ.

Набор от допълнителни функции. Какво трябва да има в този комплект?PMM Bosch 60см

 • Първо, забавяне на старта, тъй като често съдовете трябва да се мият през нощта, а ставането от леглото и отиването в кухнята за това не е опция.
 • Второ, възможността за разпознаване на таблетки 3 в 1. Праховете постепенно избледняват на заден план, тъй като таблетките са много по-удобни за използване и ако машината не разпознае такива таблетки, тогава тяхното използване ще се превърне в проблем.
 • Трето, машината трябва да е безопасна и да има пълна защита срещу течове и деца.
 • Освен това машината трябва да има функция за непълно зареждане, както и мелодия, оповестяваща края на измиването на съдовете.

Списъкът с функции на съдомиялна машина може да е много по-дълъг, но не всичко от този списък ще бъде търсено по време на работа, така че е необходимо да плащате повече?

Консумация на ресурси. Една машина на Bosch не трябва да консумира повече от стандартна кофа вода за едно измиване.Разходът на електроенергия и перилни препарати също трябва да бъде разумен. Прочетете внимателно инструкциите, преди да закупите модела, който харесвате.

Наличие на дисплей и модерно електронно управление. Наличието на дисплей на съвременна машина е желателно, но не е необходимо. Електронното управление е задължително.

Bosch Серия 4 SMV 44KX00 R

Много усъвършенстван модел, който наскоро получи най-високата оценка от потребителите. Кошниците му могат да поберат 13 стандартни комплекта съдове, а качеството на измиване винаги е на най-високо ниво. Bosch Serie 4 SMV 44KX00 R се вгражда лесно в мебели и няма проблеми с поставянето на фасадата. Машината разполага с модерен информативен дисплей и усъвършенствано електронно управление.

Наведнъж машината изтегля 11,7 литра вода, като същевременно създава шум в рамките на 48 dB. На склад има 4 основни режима на пране, но за съжаление машината не може да работи в непълно зареден режим. Функционалните добавки включват:

 • сензор, който определя качеството на водата;
 • цялостна защита срещу изтичане;
 • мелодия в края на програмата;
 • индикатор под формата на лъч;
 • отложено начало на работа до 24 часа.

Bosch Серия 4 SMV 44KX00 R

Машината е с много забележителни кошници. В тях се сгъват и разгъват поставките за чинии, има и специални поставки за чаши. Самите кошници могат да се регулират на височина. Като цяло е направено всичко за максимално увеличаване на капацитета и подобряване на качеството на работа. Средната цена е 640 долара.

Bosch SMV 58L60

Този модел превъзхожда гореописания както по качество на работа, така и по технически характеристики. Bosch SMV 58L60 измива 13 стандартни комплекта съдове, като използва само 8 литра вода.Разполага с половин зареждане, 5 програми за пране, усъвършенствани електронни контроли и дисплей. Безшумната работа се осигурява от инверторен двигател и отлична звукоизолация. Може би затова машината издава шум от 46 dB.

Bosch SMV 58L60

Гамата от основни функции е впечатляваща. Има забавяне на стартирането на програмата до 24 часа на стъпки от 1 час, датчик, който определя колко чиста е водата в системата и пълна защита на корпуса и маркучите от течове. Индикаторите включват лъч на пода и светлини, показващи наличието на сол и препарат за изплакване. В края на прането се чува мелодия, която може да се изключи при необходимост. Кошниците са напълно регулируеми и включват поставки за чаши и чинии. Можете да закупите тази съдомиялна машина в онлайн магазина за $670.

Bosch Серия 2 SMV 40D20

Тази машина е разработена малко по-рано, но въпреки това, по отношение на техническите си характеристики, тя не е много по-ниска от по-късните си колеги. Bosch Serie 2 SMV 40D20 измива максимум 12 стандартни комплекта съдове, има режим на частично зареждане и 4 добре подбрани режима на измиване. Моделът е доста шумен - 52 dB, но измива добре съдовете, а някои потребители изобщо не обръщат внимание на шума.

Bosch Серия 2 SMV 40D20

Функционалният компонент е впечатляващ. Машината е напълно защитена от течове, има звуков сигнал и светлинен индикатор на пода. Разпознава продукти 3 в 1 и има сензор, който определя количеството съдове, заредени в кошниците. Като цяло добър модел на разумна цена, особено като се има предвид, че резервните части за сглобяването му се доставят от Германия. Съдомиялната струва $560.

Bosch Серия 4 SMV 50E30

Този напълно вграден модел някога беше широко обсъждан в различни технически форуми.Посетителите го оцениха доста високо, въпреки че нашите експерти не откриха нищо особено. От тяхна гледна точка това е просто качествена машина на Bosch и нищо повече. Междувременно машината побира 12 комплекта съдове в кошници, има електронно управление, но няма дисплей. Има пет програми, сред които бих искал да отбележа особено деликатния режим на пране.

Деликатният режим на измиване ви позволява безопасно да измиете дори най-крехките съдове, резултатът ще бъде зашеметяващ.

Bosch Серия 4 SMV 50E30

Bosch Serie 4 SMV 50E30 не може да се счита за най-икономичния. Машината консумира 12 литра вода и 1,05 kW/h електроенергия за 1 цикъл на пране, но цифрата не надхвърля нормата, което е страхотно. Ако камерата за пране не е напълно заредена, можете да активирате половин зареждане и да спестите още ресурси. Наборът от функции не е много впечатляващ, но всичко, от което се нуждаете, е налице: отложен старт до 9 часа, пълна защита срещу течове, индикатори за сол/препарат за изплакване, звуков сигнал в края на работа. Това "чудо на техниката" струва около $590.

Bosch Серия 6 SMV 65X00

Този модел може да се класифицира като премиум технология, макар и с участък. Тази напълно вградена „Boshka“ със стандартни размери може да побере 13 комплекта съдове, благодарение на леко преработените кошници. Има последно поколение контролен модул с дисплей. Оборудването има разширен набор от програми, сред които можем да подчертаем режима на предварително накисване. Благодарение на този режим машината може да мие супер мръсни съдове.

Bosch Серия 6 SMV 65X00

Нивото на шума по време на работа остава в рамките на 42 dB. Това е една от най-тихите машини на Bosch, продавани днес в Русия. Консумацията на вода е приблизително 10 литра за 13 комплекта. Машината се отличава и с намален разход на перилни препарати.Има режим на половин товар, система за защита от течове, греда на пода, мелодия в края на прането и отложен старт на програмата. В допълнение, Bosch Serie 6 SMV 65X00 може да разпознае капсули 3 в 1. Средната цена на модела е $880.

И така, успяхме да говорим повече или по-малко систематично за стандартни, напълно вградени съдомиялни машини Bosch. Разбрахме как да ги изберем правилно и какви предимства имат. Освен това в тази публикация направихме кратък преглед на най-достойните, от наша гледна точка, модели. Може също да искате да научите повече за най-добрите модели съдомиялни машини Bosch? Ако да, тогава прочетете статията със същото име. Надяваме се, че тази информация ще ви предостави практическа помощ при намирането на вашия нов „домашен помощник“. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня