Преглед на съдомиялни за вграждане Bosch 45см

вграден PMM Bosch 45смСпоред официалната статистика, която се поддържа в редица европейски страни, най-продаваната съдомиялна машина Bosch е съдомиялната машина за вграждане Bosch 45 см. Защо купувачите от Европа избират в по-голяма степен този тип оборудване? Вероятно за да разберете това, трябва да го прегледате и точно това решихме да направим сега.

Съвети за избор

За да закупите добра съдомиялна машина за вграждане Bosch 45 см, трябва да разберете защо сте избрали този тип уред. Обикновено тесните машини се купуват, за да се спести поне малко място в малка кухня. Логиката тук е проста: ако няколко сантиметра не са достатъчни, за да поберат машина в пълен размер, те купуват оборудване с корпус с по-малка ширина.

Понякога такива машини се купуват, за да спестят малко пари, тъй като моделите с ширина 45 см често са малко по-евтини от стандартните си колеги. Според нас тази икономия е съмнителна. Машината в пълен размер е много по-функционална и разликата в цената е много незначителна; с други думи, не си струва.

Разликата в цената между стандартна съдомиялна и 45 см машина не надвишава средно 7%.

Има мнение, че много купувачи избират точно такива съдомиялни машини Bosch, подчинявайки се на натиска на рекламната информация. Многобройни реклами непрозрачно намекват, че съдомиялните Bosch 45 cm са по-достъпни, технологично напреднали и ви позволяват да спестите много място. Потребителите на реклама, приемайки тези предимства като нещо абсолютно, придобиват тази технология, без дори да се замислят добре за значението на тези така наречени предимства.

Нашият съвет е прост: купувайте само това, от което наистина се нуждаете, а не това, което рекламата ви налага. Същото важи и за функциите на съдомиялните машини Bosch 45 см. Нежно сме принудени да надплащаме за оборудване, натъпкано с електроника и ненужни функции, въпреки че в някои случаи по-простите модели работят много по-добре, струват много по-малко и издържат много по-дълго. Помислете предварително какво трябва да има във вашата съдомиялна машина и какво може безопасно да се изхвърли. След това ще изберете оборудването, което е оптимално по отношение на цена и качество.

За плюсовете и минусите

Съдомиялна машина за пълно вграждане 45 cm от марката Bosch има редица обективни предимства, които не могат да бъдат пренебрегнати. Сега ще обсъдим тези предимства.

 1. Тесният корпус на съдомиялната машина Bosch разширява възможностите за нейната интеграция. В някои случаи такава машина се поставя в дълбините на стандартен шкаф. Дори не е нужно да правите специална ниша за него, махнах рафтовете от шкафа, преправих задната му стена и ето ви готово място за съдомиялна машина.PMM в интериора
 2. Спестяването на място в кухнята е относително предимство, но все пак е плюс и не можем да не го споменем.
 3. Съдомиялната за вграждане не влияе върху интериорната композиция на кухнята. Можете да променяте мебелите колкото искате, но машината ще остане същата, както е скрита зад фасадата. Не може да се каже същото за свободно стоящите модели, които винаги са в полезрението. Прочетете повече за каква е разликата между съдомиялни за вграждане и не, прочетете едноименната статия, сега няма да пишем подробно за това.
 4. Bosch произвежда много по-тесни модели, което означава, че изборът на такова оборудване е много по-богат. Може да попитате: защо това е предимство? Да, защото за потребителя е по-лесно да избере добър модел, когато има богат избор, а не обратното.

Както вече разбрахме, размерът има значение.Но машините Bosch 45 cm имат не само предимства, но и недостатъци и би било престъпление от наша страна да не ви запознаем с тях.

 1. Капацитетът на 45 см модели е много ограничен. Най-модерните модели могат да мият 10 комплекта чинии наведнъж, докато стандартните съдомиялни машини могат да поберат 12-14 комплекта.
 2. Не става въпрос само за броя на измитите чинии. Камера за миене с малка ширина не може да побере големи съдове, като огромна тенджера. Домакинята, по един или друг начин, ще трябва да я мие на ръка и е жалко, когато има работеща съдомиялна машина буквално на метър от вас.
 3. Такива машини трудно се пускат бързо в експлоатация. Не е нужно просто да свържете такава машина, трябва да я вградите правилно, да окачите фасадата и едва след това да я проверите. Представете си, ако се окаже, че е дефектен. Ще трябва да премахнете фасадата, да изключите всичко, да издърпате машината от нишата и да я занесете обратно в магазина. Независимо дали става въпрос за свободностоящи модели: просто го включете и можете да го използвате.

Вероятно вече е ясно, че всеки тип съдомиялна машина има както плюсове, така и минуси, но това не означава, че те са подходящи за всеки потребител. Някои хора дори няма да обърнат внимание на горепосочените недостатъци, но за други те наистина ще ги изплашат, всичко зависи от много индивидуални характеристики, на които трябва да се обърне внимание в процеса на избор на идеалния „домашен помощник“.

Bosch Серия 6 SPV 69T90

Това е един от най-добрите модели в своя клас. Тих, създава шум по време на работа на ниво от 44 dB. Измива съдовете безупречно чисти. Може да мие 10 комплекта чинии наведнъж. Размерите на корпуса му (Ш x Д x В) са 45 x 55 x 82 см. Кошниците са с възможност за трансформация и движение не само напред/назад, но и нагоре/надолу. Наборът от функции е достоен за най-доброто оборудване от премиум клас:

 • защита от намеса на детето;
 • камера за пране с половин товар;
 • забавяне на началото на програмата за един ден;
 • пълна защита срещу всякакви течове;
 • сензор, който следи чистотата на водата;
 • звуково известяване, че машината е приключила работа;
 • разпознаване на таблети 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1 и др.;
 • проектиране на таймер на пода;

Машината проектира таймер директно върху пода. Проектираният часовник показва колко остава до края на програмата за пране, което е много удобно.

 • вътрешно осветление на пералната камера;
 • сензор за зареждане на тава;
 • зона за интензивно измиване.

Bosch Серия 6 SPV 69T90

Списъкът е впечатляващ, но това не е всичко. Машината има 6 внимателно подбрани програми за измиване, сред които се откроява експресната програма, която ви позволява да измиете съдовете за няколко десетки минути. Едно редовно измиване продължава малко повече от 3 часа. Моделът се вгражда в мебели без проблеми, доста е икономичен: консумира 9,5 литра вода на цикъл, консумира 0,75 kWh и 25% по-малко препарат. Може би затова специалистите на компанията не препоръчват поставянето на праха в съдомиялната машина според нормата и съветват да нарежете таблетката. Като цяло моделът е много достоен, това се признава от експерти и обикновени потребители. Цена: $700.

Bosch SPV 69T70

Този модел е още по-скъп и още по-изтънчен. Bosch SPV 69T70 консумира малко повече ресурси от гореописаната машина, но е по-тиха. Според нашите данни той произвежда максимален шум от 41 dB, въпреки че в паспорта пише 43 dB. Невероятно тиха съдомиялна. Кошниците му са с капацитет 10 комплекта и „теглят” обективно. Изработени са от здрав метал и се трансформират добре. Налице са всички съвременни функции.

 1. Икономичен половин товар.
 2. Защита срещу течове и намеса от деца.
 3. Отлагане на старта на програмата до един ден.
 4. Сензор, който следи чистотата на водата.
 5. Разпознаването означава 3 в 1.
 6. Светлинна индикация под формата на лъч на пода.
 7. Красиво вътрешно осветление на пералната камера.
 8. Звуков сигнал уведомява потребителя за края на измиването.

Трябва да се отбележи, че този сигнал е изключително досаден. Ако не отворите вратата, тя ще продължи да играе с кратки паузи.

 1. Светлинна индикация на контролния панел, показваща наличието на сол/препарат за изплакване.

Bosch SPV 69T70

Машината има много малки неща и допълнения, които са толкова оценени от отделните потребители. Е, например, този модел има просто отлични държачи за очила. Те здраво задържат съдовете и осигуряват висококачествено измиване. Има шест програми за пране, те са същите като модела, описан по-горе. Bosch SPV 69T70 сега струва около $770.

Bosch Серия 6 SPV 69X10

Ако искате да видите „напълно опакована“ съдомиялна машина Bosch 45 cm, обърнете внимание на модела Bosch Serie 6 SPV 69X10. Невероятно обещаваща съдомиялна машина, която обаче струва астрономически пари - 1250 долара. В нея могат да се мият максимум 10 комплекта чинии и ще изразходва само 9 литра вода. Моделът е нискошумен и много икономичен. Той има всички функции, описани по-горе, и допълнително съдържа:

 • функция за почистване на тави (включена дюза);
 • Vario Speed ​​​​Plus;
 • Хигиена плюс.

Машината се отличава с отлична сглобка и отлично качество на компонентите. Дори повърхностен оглед показва, че оборудването е надеждно и може да работи десетилетия. Кошниците на този модел не се различават от тези на Bosch SPV 69T70, така че не е много ясно защо този модел е толкова скъп. Е, нека не говорим за това, ще го оставим на съвестта на производителя.

Bosch Серия 6 SPV 69X10

Bosch SPV 50E70

И този модел се отличава с много ниската си цена.Можем да кажем, че това е бюджетен модел, тъй като струва само $420. Изненадващо, в допълнение към стандартния набор от функции, той също така съдържа звънци и свирки, достойни за скъпи модели. Например, тази машина има допълнителна функция „греда на пода“, а допълнителните аксесоари включват държач за стъкло. Гледайки този модел, вие дори не искате да плащате повече за сложната серия Boshi 6. С какво може да се похвали Bosch SPV 50E70?

 1. Нормален капацитет – 9 комплекта съдове.
 2. Достатъчна ефективност за бюджетни модели. За един цикъл на пране изразходва 9,5 литра вода, 0,78 kW/h електроенергия и малко по-малко от стандартното количество препарати.
 3. Съвременно електронно управление, но без дисплей.
 4. Пет перфектно подбрани програми за пране.
 5. Нормално ниво на шум, което не „скача“ над 48 dB.
 6. Отлагане на старта на програмата за пране до 9 часа.

Не е ясно защо производителите не са предоставили 24-часово забавяне, тъй като това не изисква допълнителни разходи.

 1. Пълна защита срещу течове (маркучи, корпус).
 2. Наличието на специален сензор, който следи чистотата на водата.
 3. Възможност за разпознаване на продукти 3 в 1.
 4. Наличието на индикатори, показващи наличието на сол и препарат за изплакване.

Bosch SPV 50E70

Няма нужда от коментари. За $420 получаваме почти всичко, което получаваме за $1250. Логиката на производителя е откровено неразбираема. В крайна сметка качеството на изработката и частите на бюджетната съдомиялна машина Bosch SPV 50E70 не се различават много от описания по-горе модел.

Bosch SPV 43M20

Друга бюджетна съдомиялна машина, която според нас е дори малко по-добра от предишната, но струва същата - 420 долара. Bosch SPV 43M20 има всичко същото като Bosch SPV 50E70, но също така има защита за деца, дисплей и половин зареждане.По отношение на надеждността, Bosch SPV 43M20 е малко по-нисък от своя колега, но качеството на изработката все още е много прилично. Потребителите оценяват този модел доста високо, което се отразява в многобройните им прегледи.

Bosch SPV 43M20

Може би тук ще завършим нашата история. Анализът на съдомиялните машини за вграждане Bosch 45 см беше извършен задълбочено, изкушаващо е да се направят изводи, но ще се въздържим от това. Ние ви предоставихме всички необходими материали, има „храна за размисъл“ и можете да направите свои собствени заключения. Надяваме се, че този материал ще ви помогне да направите правилния избор, който напълно ще ви удовлетвори. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня