Преглед на съдомиялни за вграждане Ariston 45 см

ПММ Аристон 45смЕ, кой не знае оборудването на марката Hotpoint Ariston? Вероятно всеки е чувал за това поне веднъж. Под тази марка се произвеждат много различни уреди, но днес погледът ни е насочен към съдомиялните за вграждане Ariston 45 см. Защо точно тези съдомиялни? Отговорът е прост, те са най-продаваните съдомиялни Ariston сред другите съдомиялни машини. Нека да видим какви са характеристиките на тези машини в сравнение с други и да направим кратък преглед на най-добрите модели, за да получите най-пълната картина на технологията.

Характеристики на тази техника

Първо, нека помислим какво отличава тесните съдомиялни машини за вграждане Hotpoint Ariston от другите съдомиялни машини? Какви характерни отличителни черти имат, които представят тези машини в по-благоприятна светлина? Да вървим по ред.

  1. От заглавието става ясно, че става дума за съдомиялни машини с ширина на тялото 45 см, което означава, че такива машини ще заемат по-малко място в кухнята от стандартните модели. Това е много важно, защото много купувачи имат малки кухни и компактните уреди са задължителни.
  2. Тази техника е изцяло вградена в мебелите, което означава, че не може да развали интериора на стаята, по-скоро обратното.

Процесът на инсталиране отнема малко време и не е необходимо да купувате специални компоненти за неговото производство.

  1. Машините Hotpoint Ariston имат увеличено натоварване на съдове - 10 комплекта. Много други тесни съдомиялни машини побират само 9 сервиза.
  2. Много машини Hotpoint Ariston 45 см имат цена, без да надхвърлят границите на средната ценова категория. Тази марка се нарича една от най-достъпните.
  3. Оборудването Hotpoint Ariston е сглобено с много високо качество и има доста положителни потребителски отзиви. Последното можете да видите сами.

Hotpoint Ariston LSTF 9M117C

Това е една от най-популярните напълно вградени съдомиялни машини сред тесните машини Ariston. Това е надежден и добре оборудван модел, който някак си по чудо попада в горната граница на бюджетната ценова категория. Средната му цена е $428. Машината побира 10 стандартни комплекта съдове, има дисплей и електронно управление.

Трябва да се отбележи, че машината консумира само 9 литра вода и 0,83 kW електроенергия на цикъл на пране, при условие че всичките й кошници са заредени до краен предел. Това е много икономично, макар и не рекордно. Стандартната програма за измиване продължава 3 часа, което е средно, въпреки че за 3 часа успява да измие много чисто съдовете. В базата данни има 9 програми за измиване; хората особено често използват режима на предварително накисване и експресната програма.

Hotpoint-Ariston LSTF 9M117C

Сред допълнителните функции си струва да се подчертае режимът на половин товар, отложен старт на работа до 12 часа, пълна защита срещу изтичане на вода, кутия за таблет 3 в 1 и мелодия, която се чува в края на програма. Машината разполага и със стандартен набор от индикатори и дисплей. Бих искал специално да отбележа нощния режим на пране. При инсталирането му не се задейства звуков сигнал, а специален светлинен индикатор, докато машината произвежда малко по-малко шум, в рамките на 47 dB. Какви отзиви оставят хората за тази машина?

Алина, Москва

Не много скъпа, но добра съдомиялна, която има всичко необходимо. Тя си върши добре работата. Вече шест месеца работи безупречно, не бълва таблетки и мие доста тихо. Бързо разбрах контролите. Мога да кажа много добри неща за програмите и сушенето е нормално. Много ми хареса този модел, съветвам всички да си го купят!

Денис, Новосибирск

Машината Hotpoint Ariston LSTF 9M117 C е удобна във всички отношения. Кошниците са просторни и същевременно удобни. В тях всички мръсни чинии от мивката могат да бъдат прибрани за секунди и най-важното е да не се счупи нищо.Съдомиялната измива чисто и внимателно; можете да й доверите всичките си ястия без страх. Жена ми трупа мръсни чинии в пералнята и след това, когато машината се напълни в края на деня, слага мивката за през нощта. На сутринта всички съдове вече са чисти и сухи и чакат закуска. Препоръчвам да купите!

Hotpoint Ariston LSTB 4B00

Една от най-простите и същевременно най-популярни съдомиялни машини. Може да измие 10 комплекта чинии наведнъж. Няма дисплей и само 4 програми за пране, но има електронно управление. Машината е сглобена с високо качество, има режим на половин товар, но оборудването е малко шумно - 51 dB. Машината струва $339.

Пералнята не може да се нарече рекордно икономична, но далеч не е харчеща. За всичките 10 комплекта съдове изразходва 10 литра вода и 0,94 kW/h електроенергия, което е нормално за съвременна съдомиялна машина. Машината има няколко допълнителни функции. Има частична защита от течове на вода, което означава, че е защитен само корпусът на машината. Има и режим на предварително накисване. Това е може би всичко. Какво ще кажат потребителите за съдомиялната машина Hotpoint Ariston LSTB 4B00?

Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Виталий, Краснодар

Тази проста и евтина машина винаги произвежда чисти съдове. Дори ако поставите сушени чинии и тенджери с каша и картофено пюре в кошниците, тя ще измие всичко без никакви проблеми. Лошото е, че няма отделение за таблетки 3 в 1, но лично аз използвам прах, така че това не е проблем за мен. Техниката не е придирчива, приема перфектно всяка пудра, дори и най-евтината. Имам Hotpoint Ariston LSTB 4B00 повече от година и половина, работи много добре, препоръчвам го!

Наталия, Санкт Петербург

Взех пералнята почти като замяна. Много се страхувах, че ще има проблеми с инсталацията, но се страхувах напразно, машината си дойде на мястото, сякаш винаги е била там.Измива и изсушава съдовете перфектно, няма какво да се оплачете. Вече една година готвя домашен препарат за съдове и мият чиниите за тях. Машината не ме разочарова, тя е проста и надеждна!

Hotpoint Ariston LSTF 9H114 CL

Този модел вече е в средната ценова категория с цена от $517. Подобно на описаните по-горе машини, той измива 10 стандартни комплекта съдове, има добър електронен дисплей и цифрово управление. Моделът се отличава с тиха работа. Дори при пълнене с вода шумът е не повече от 44 dB, което е отличен показател.

Машината пасва идеално, тя е добре сглобена от висококачествени резервни части, но ако нещо се случи, служителите на множество сервизни центрове винаги са готови да помогнат. Hotpoint-Ariston LSTF 9H114 CL може да се похвали с режим на частично зареждане, девет програми за пране, 12-часово отложено стартиране на програмата и частична защита срещу течове.

Съдомиялните машини Ariston обикновено са частично защитени от течове (само тялото), така че по отношение на безопасността тези машини са по-ниски от съдомиялните машини Bosch.

Съдомиялната машина разпознава таблетки и капсули 3 в 1, а светлинен индикатор на пода ще ви каже кога машината е приключила работа. Има и набор от индикатори за сол и препарат за изплакване. Експертите похвалиха този модел, но какво ще кажат потребителите?

Hotpoint-Ariston LSTF 9H114 CL

Жана, Санкт Петербург

В сравнение със старата ми съдомиялна, тази е чисто злато. Тя мие и суши съдове много по-добре, нейните кошници са просто най-удобни, всякакви предмети се побират без затруднения. Нямам големи тенджери или тави за печене, така че това е идеален вариант за мен. Измива планина от съдове наведнъж, почти като пълноразмерна съдомиялна машина и спестява място. Давам му пет точки!

Олга, Москва

Тази съдомиялна разполага с набор от програми за всички поводи. Вече се научих как да избирам програми в зависимост от вида на съдовете и мръсотията. Мисля, че тази машина сега е най-необходимото оборудване в къщата след пералнята и хладилника.За 8 месеца употреба никога не съм срещал неизмити или мокри съдове и това е най-добрата препоръка за мен!

Hotpoint Ariston LST 216 A

Друг добър и в същото време бюджетен модел на съдомиялни машини Ariston. Трябва да се отбележи, че тази машина е безупречно сглобена и има турбо сушилня в своя „арсенал“. Това е специална система с вентилатор, който издухва горещ въздух върху съдовете, като ги изсушава за броени минути. Това увеличава консумацията на енергия, но ускорява процеса на пране. Моделът също има тесен корпус, измива 10 комплекта чинии, всички процеси вътре в машината се управляват от модерен електронен модул, без механика.

Машината има 6 режима на измиване, включително известния режим на предварително накисване, пълна защита срещу изтичане на вода (което е рядкост за Aristons) и отличен държач за стъкло, който няма да позволи дори на най-скъпите съдове да се счупят. Моделът не е от най-тихите - 49 dB, но на стандартна програма ще измие всички съдове за 2,5 часа, спестявайки ви цели 30 минути. Нека да видим какво казват хората за Hotpoint Ariston LST 216 A.

Hotpoint-Ariston LST 216 A

Андрей, Волгоград

Не харесвам много съдомиялни 45 см, но нямах избор, тъй като мястото в кухнята е малко. В нашето семейство имаме доста големи тигани и тенджери, така че трябва да си поиграем с тях, преди да можем задоволително да ги напъхаме в кошниците на съдомиялната машина. Като го натъпча машината изпира всичко 5 пункта. Турбо сушилнята работи страхотно, съдовете изсъхват за няколко минути. Ако ме помолят да избера съдомиялна за втори път, вероятно бих избрал тази. Не съжалявам нито за минута за избора си!

Яна, Толиати

Невероятна съдомиялна машина, използвам я вече една година и изпитвам само удоволствие. Съдовете са чисти, никога не бих могла да ги измия с ръце така. Вечерта наистина имах малко свободно време, за което трябва да благодаря на Hotpoint Ariston LST 216 A и съпруга ми, които настояха да купя съдомиялна машина.Ако все още не сте си купили съдомиялна, вземете този модел, определено няма да съжалявате!

Hotpoint Ariston LST 1147

Търсите обикновена съдомиялна? Може би не може да се намери модерна машина по-проста от Hotpoint Ariston LST 1147. Тя няма дисплей, но има електронно управление. Може да измие цяла планина от съдове (10 комплекта). Пералнята е умерено икономична и доста шумна - 53 dB. Има 4 вградени програми за пране и няма допълнителни опции, освен може би частична защита от течове. Оборудването ефективно мие, суши и не прави нищо друго. Нека проучим мненията на хората за това.

Hotpoint-Ariston LST 1147

Александър, Уляновск

Една от най-простите съдомиялни, занесох я на баба ми, за да я овладее бързо. В него няма абсолютно нищо, но е евтино и си изпълнява функцията нормално. По принцип съдомиялна не е нужна за нищо друго!

Дмитрий, Стари Оскол

Машината се грижи добре за вашите съдове. Удобен. В него няма „неща“, така че не е нужно да плащате повече за нищо. Ако не беше толкова шумна, можех да нарека тази машина най-добрата в своя клас, но ще й дам четири!

В заключение бих искал да обърна внимание на факта, че както експертите, така и потребителите отбелязват високото качество на съдомиялните машини Ariston. Няма значение дали е бюджетен модел или модел от среден клас, винаги можете да разчитате на отлично сглобяване и нормални части и много потребители наистина оценяват това. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня