Преглед на съдомиялни с горно зареждане

машина с горно зарежданеСъдомиялната машина за вграждане с горно зареждане е много добро техническо решение за малка кухня. И наистина, вградих подобна съдомиялна в плота, отварям капака, слагам съдовете и работата е готова. Но проблемът е, че идеята е добра, но отидете и намерете такова оборудване по рафтовете на магазините. Или може би все още можем да го намерим, просто не сме търсили правилно?

Съдомиялна с горно зареждане: мит или реалност?

Обикновено, когато ни хрумне да оборудваме кухнята си с необичайна съдомиялна машина с горно зареждане, отиваме в интернет и правим заявка в търсачката. И какъв е резултатът? И в резултат на това бързо се убеждаваме, че всички известни производители не произвеждат такива съдомиялни машини или във всеки случай не ги доставят на нашия пазар. Наистина ли е моментът да се откажете и да спрете безплодното търсене?

Съдомиялните с горно зареждане понякога имат много неочакван дизайн и дизайн.

Наистина, в момента съдомиялната машина с горно зареждане е рядкост на световния пазар. Известен брой от тях се произвеждат в азиатски и европейски страни за вътрешна консумация. Цената им е баснословна, но ако наистина искате, можете да намерите и закупите такова оборудване от националните онлайн магазини. Сега няма да се спираме на описанието на моделите, ще говорим за това малко по-късно. Сега нека поговорим за плюсовете и минусите на съдомиялната машина с горно зареждане.

Плюсове и минуси на тези машини

Какви са предимствата и недостатъците на съдомиялната машина с горно зареждане? Може би е толкова лошо, че не си струва и е трудно да го намерите. Защо да хвърляте много пари за нещо, което не си струва? Това е наистина сериозен въпрос, но ви предлагаме да „не се захващате“, а първо да проучите плюсовете и минусите на такива необичайни „домашни помощници“ и едва след това да правите конструктивни заключения въз основа на конкретни данни. Да започнем с предимствата.

  • Възможност за поставяне на хоризонтална повърхност в близост до мивката. Това е много удобно, защото капакът на съдомиялната машина ще бъде част от плота и няма да пречи на никого и да заема много място в кухнята.
  • Удобно съхранение на съдове. За да заредите съдове в съдомиялна машина с предно зареждане, ще трябва да се наведете и да поставите мръсни чинии в кошницата. Всичко е по-лесно в съдомиялна машина с горно зареждане. Отворете капака, застанете и поставете съдовете в бункера. За хора с радикулит и други подобни заболявания това е идеален вариант.
  • Вертикалната съдомиялна машина може да бъде напълно невидима. Въпросът е, че обичайното съдомиялна за вграждане се крие зад красива мебелна фасада, но все още се вижда. Вертикалът може буквално да се слее с повърхността на плота, така че дори професионалистът да не го намери веднага. Ако се замислите, това е идеално интериорно решение.

Е, разбира се, такава техника не е лишена от своите недостатъци, които също трябва да бъдат споменати. Първо, тези съдомиялни имат много ограничен капацитет. По правило не надвишава 6-8 комплекта ястия. Второ, вертикалните фурни имат някои проблеми с миенето и сушенето на съдове, така че качеството на тяхната работа оставя много да се желае.Трето, такива съдомиялни машини не са много чести, което означава, че в случай на повреда ще бъде трудно да се намери специалист, който да извърши ремонт, да не говорим за резервни части.

Съдомиялната машина с горно зареждане практически не се обслужва от производителя, така че в случай на повреда ще трябва да разчитате само на собствените си сили.

Преглед на съдомиялни с горно зареждане

Нека се съсредоточим върху вертикалните съдомиялни машини, особено след като няма толкова много от тях.

Briva In-Sink е по-скоро мивка, комбинирана със съдомиялна машина. Удобно техническо решение, защото можете първо да изплакнете съдовете и веднага да ги поставите в машината. Тази съдомиялна машина върши работата много бързо, като използва наполовина по-малко енергия и вода.

машина с горно зареждане

Машина L е една от най-странните съдомиялни. Той не само измива, но включва и осветително тяло. Особеността му е, че напълнената вода се използва няколко пъти, минавайки през почистващата система, поради което не разполага с дренажни маркучи.

машина Л

Съдомиялна с мивка. За да превърнете мивката в съдомиялна, трябва само да спуснете купола (капака). Можете да измиете няколко комплекта чинии, но не повече, така че тази притурка не е за масово разпространение.

Машина Briva In-Sink 2

Както можете да видите, съдомиялната машина с горно зареждане е по-скоро джаджа, чудо на съвременната технология, въплъщение на дизайнерска идея. Трудно е да се нарече това високопроизводително техническо устройство. Вероятно не е технически рационално да се създава съдомиялна машина с горно зареждане, поради което битовите машини с предно зареждане са толкова широко разпространени.

   

1 читателски коментар

  1. Gravatar на Zhek Жека:

    И от къде мога да си купя?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня