Преглед на първокласни съдомиялни машини

луксозни съдомиялни машиниСтатистиката показва, че има много хора, които не искат да се задоволят със съдомиялни машини от икономична класа. Продажбите на първокласни съдомиялни машини, въпреки че не са нараснали, не са паднали много, и това въпреки значителното увеличение на обменния курс на долара и икономическата криза. Решихме да изберем най-добрите премиум модели съдомиялни машини и да ги включим в нашия кратък преглед, за да ги представим на нашите читатели. Ето какво имаме.

Miele G 6891 SCVi K2O

Най-скъпата съдомиялна машина в нашия преглед е Miele G 6891 SCVi K2O от известен немски производител. Това е напълно вграден модел. Текущата му пазарна стойност е около $3680 и можете да закупите употребявана пералня. Съдейки само по цената, това наистина е първокласна съдомиялна машина, но какво да кажем за нейните характеристики?

 1. Капацитетът му е повече от 14 комплекта съдове. Въпреки че производителят посочи капацитет от 14 комплекта, потребителите твърдят, че машината може да измие до 16 комплекта наведнъж.
 2. Оборудването разполага с модерен цветен дисплей и електронно управление.
 3. По време на един цикъл на пране машината изразходва по-малко от 10 литра вода.
 4. Miele G 6891 SCVi K2O работи много тихо. При максимална скорост произвежда 41 dB.
 5. Известният „немски“ има 10 програми за измиване в своя арсенал, освен това можете да зададете до 7 температурни режима.
 6. Има ограничен режим на зареждане, въпреки че при толкова ниска консумация на вода е малко вероятно да бъде търсен.
 7. Можете да зададете програма и да отложите стартирането й до един ден на стъпки от един час.

Машината има много звънци и свирки. В допълнение към обичайния „лъч на пода“, има отлично вътрешно осветление, възможност за използване на продукти 3 в 1, 7 в 1 и т.н., защита срещу всякакви течове на вода, както и необичайни технологии като отваряне на вратата чрез почукване.

Miele G 6891 SCVi K2O

Моделът разполага с полезна функция AutoOpen.След края на програмата, машината автоматично се отваря, така че можете да получите сухи и чисти съдове, когато пожелаете.

Прави впечатление липсата на функция за защита на детето. За такова скъпо оборудване това е недостатък. Иначе модела е много приличен и мие много добре чинии. В професионалните оценки машината отбеляза 9,8 точки от 10, което е отличен резултат.

Kuppersbusch IGVE 6610.2

Много по-скромна по отношение на разходите, машината Kuppersbusch IGVE 6610.2 ще бъде достойна декорация за елитна кухня. За него ще трябва да платите около 2326 щатски долара. Сглобява се от най-качествени материали и се проверява ръчно. Техническите му характеристики са сравнително скромни. Кошницата може да побере приблизително 13 сервиза. Има изненадващо стандартно електронно управление и съвсем обикновен дисплей. Съдейки на пръв поглед, машината не си струва парите, но всъщност оборудването на Kuppersbusch е много надеждно и може да работи тихо няколко десетилетия без ремонт.

Kuppersbusch IGVE 6610.2

Kuppersbusch IGVE 6610.2 е доста икономичен, защото консумира само 9,5 литра вода на програма. Има малко режими на пране, само 5, но те са добре подбрани. Машината има стандартен набор от допълнителни функции, сред които се откроява „Интензивна зона“. Машината има и невероятна кутия Multiflex Premium, която може да се разгъва. Почиства идеално приборите за хранене.

Asko D 5896 XL

Тази скъпа съдомиялна машина впечатлява със своята производителност. Първото нещо, което хваща окото ви е, че нивото на произведения шум е само 42 dB. За пълноразмерен уред за вграждане това е много тихо. Що се отнася до консумацията на вода, стандартното измиване на 14 комплекта съдове използва 10 литра вода и се изразходва само 0,83 kWh енергия. Както можете да видите, във всичко има спестяване, за което ще трябва да платите около $2280.

Продължителността на една стандартна програма за миене на съдове е малко повече от 3 часа или по-точно 210 минути.Но от 13-те вградени програми можете да изберете по-кратък цикъл.

Asko D 5896 XL

Този модел разполага не само с модерни автоматични програми за миене на съдове, но и с турбо сушене. Не е нужно да мислите как да се отървете от неизсъхнали капки; когато духате горещ въздух, този проблем няма да възникне. Потребителят също така ще оцени наличието на:

 • пълна защита срещу течове,
 • автоматична настройка на твърдостта на водата и други показатели,
 • стъклени държачи;
 • Поставки за вази и бутилки;
 • забавяне на включването до 24 часа;
 • вътрешно осветление;
 • функция за загряване на съдове и хигиена.

Bosch Серия 8 SMV87TX01R

Този пълноразмерен „домашен асистент“ е по-нисък по функционалност от предишната машина, въпреки че не струва много по-малко, около 1930 долара. Въпреки че произвежда шум в рамките на 44 dB, той изразходва само 9,5 литра вода за измиване на 14 стандартни комплекта съдове. Тази съдомиялна машина има наполовина по-малко режими, само 7, според нас, дори те са напълно достатъчни за измиване на голямо разнообразие от съдове.

Сушенето в тази машина е само кондензационно, така че ще трябва да изчакате още малко, докато всички съдове изсъхнат. Енергийните разходи са 1,01 kWh, което не е много за пълноразмерна пералня. Оборудването също така осигурява защита срещу течове, индикатори, отложен старт и табла за таблет 3 в 1, но все още няма автоматична настройка на твърдостта на водата.

Bosch Серия 8 SMV87TX01R

Освен кошници за съдове, пакетът включва: кошница за лъжици и вилици, плюс стъклена поставка. Моля, имайте предвид, че самата машина, при същите размери, тежи 39 кг, в сравнение с оборудването на Asco, което тежи 52 кг, това е съвсем нормално. Благодарение на заключването на вратата машината ще бъде защитена от деца, а наличието на допълнителна функция „Хигиена“ ще ви предпази от алергии, което също е важно. Като цяло, висококачественият немски монтаж е очевиден.

Siemens iQ700 SN 678X51 TR

И това е още едно дете на известния немски концерн Siemens iQ700 SN 678X51 TR. Тази луксозна съдомиялна машина може да бъде закупена за $1789.Капацитетът му е доста голям, но не впечатляващ, около 13 комплекта. Има защита от деца, стилен дисплей, но това дори не е това, което отличава машината. Това, което го отличава, е неговият стилен дизайн, въпреки факта, че е модел за пълно вграждане. Не е нужно да мислите за закрепване на предната част към съдомиялната машина, тъй като идва с много стилна фабрична предна врата.

Siemens iQ700 SN 678X51 TR

Siemens iQ700 работи „по-тихо от водата, по-ниско от тревата“. Дори когато сте в кухнята с нея, не винаги можете да чуете как работи. Паметта на контролния модул съдържа 8 програми за измиване и всички те са отлични, справят се със задачата си на 5+. Моделът има доста точен сензор за зареждане, който ще каже на потребителя кога все още е възможно да се заредят мръсни съдове в машината и кога това е достатъчно. Режимът Night Wash ще ви помогне да направите машината още по-тиха, ако спите леко и предпочитате да миете чинии през нощта. Допълнителните функции са доста стандартни:

 • можете да отложите старта на програмата за период от 1 до 24 часа;
 • машината е защитена от течове на вода от различен характер;
 • има сензор, който следи чистотата на водата, изпомпвана в системата;
 • има специална кутия, в която можете да поставите различни таблетки и капсули с различни компоненти;
 • Има красиво вътрешно осветление на камерата за пране, различни регулируеми кошници, държач за чаши, функции VarioSpeed ​​​​Plus, както и Shine & Dry.

С това бихме искали да завършим нашия преглед. Разбира се, не всеки може да си позволи оборудването, което представихме, но ако решите да платите повече, изберете наистина най-доброто. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня