Преглед на съдомиялни машини за 12 комплекта

PMM за 12 комплектаНай-често в домовете на съвременните граждани можете да намерите съдомиялни машини за 12 комплекта чинии. Това е пълноразмерен уред, който може да измие наведнъж всички съдове, които са се образували след шумен празник. Именно защото тази техника във всеки случай няма да ви принуди да миете чинии на ръка, домакините я обичат. Решихме да посветим днешната статия на тези прекрасни съдомиялни машини. Лъвският пай от публикацията ще бъде зает от преглед на най-популярните машини с 12 комплекта, не го пропускайте!

Предимства на пълноразмерните модели

Днес пазарът е пренаситен с уреди за миене на съдове. Очите на потребителя буквално полудяват от изобилието от модели от различни производители. Машините се различават една от друга по функционалност и качество, но потребителите често обръщат внимание на оборудване, чиито кошници могат да поберат 12 комплекта чинии, защо?

 1. Пълноразмерната машина може да мие съдове с различни размери. Разбира се, че можете да купитесъдомиялна за 4 комплекта чинии, но каква е ползата от тях? В него не можете да измиете тава, нито голяма тенджера, а ако сте натрупали много чинии, ще трябва да го измиете на 2-3 стъпки. Това е недопустимо от гледна точка на време, вода и препарати.
 2. По-голямата машина спестява по-добре ресурси. Средната консумация на вода на машина за 4 комплекта е 11 литра, въпреки че има модели, които харчат 13 и дори 15 литра. Сред пълноразмерните перални има екземпляри, които харчат само 8,5 - 9 литра. Тя не само мие три пъти повече чинии, но и използва по-малко вода.
 3. Пълноразмерните машини мият най-добре съдовете. Въпреки че тесните модели се „катерят по петите“, те все още не достигат нивото на стандартните модели. Дори не е нужно да мислите за компактни и миниатюрни модели съдомиялни машини; чистят по-зле.
 4. Всички усъвършенствани технологии за миене на съдове първо се въвеждат в пълноразмерни модели и едва след това във всички останали.

Технологиите VarioSpeed ​​​​, подовата греда и други, се появиха за първи път в стандартните съдомиялни машини.

Това води до очевидно заключение: големите съдомиялни машини, въпреки че рядко струват повече от тесните модели, са много по-функционални и икономични. Ако размерът на кухнята позволява на купувача, той неизменно ще избере стандартна съдомиялна машина.

Bosch Серия 6 SMS 40L08

Една от най-популярните свободностоящи пълноразмерни съдомиялни машини. Сега той активно се заменя от вградени конкуренти, но все още е в най-добрия си вид. Има дисплей, отлично, интуитивно електронно управление, а също така мие перфектно съдове. В средната ценова категория той няма равен по този параметър. За да измие кошница, пълна със съдове, й трябват 12 литра вода - по 1 литър на комплект. За сравнение: миниатюрните перални машини изразходват повече от 3 литра вода за 1 комплект.

Потребителите отбелязват перфектна защита от намесата на малки деца, ограничен режим на зареждане на кошници и много добре подбрани режими на пране. За тези, които започват да мият съдове през нощта, има полезен режим, който ви позволява да отложите стартирането на програмата за дълго време, ако е необходимо, до един ден. Bosch Serie 6 SMS 40L08 е напълно защитен от риск от изтичане на вода; не само самата машина е защитена, но и нейните маркучи. Специален сензор помага да се поддържа водата идеално чиста, а специално покритие против пръстови отпечатъци поддържа тялото чисто. Можете да "лапате" тялото колкото искате, но по него няма да останат следи.

Bosch Серия 6 SMS 40L08

Ако машината внезапно свърши препарата за изплакване и евентуално солта, специални светлинни индикатори ще мигат и ще подскажат на потребителя, че е време да попълни резерва. Свикнали ли сте да използвате удобни таблети 3 в 1? Е, този модел ги разпознава идеално и напълно ги разтваря. Кошниците са много удобни, защото вътрешното им пространство е трансформируемо и могат да се местят на височина. Ако миете много големи съдове, някои кошници могат да се разточат и да се оставят настрана за известно време.

Kuppersberg GLA 689

Капацитетът на кошницата на тази машина е точно същият като този на Bosch Serie 6 SMS 40L08, но е невъзможно да се каже, че са сходни. Kuppersberg GLA 689 също има дисплей, но той не е разположен на предната стена на кутията, а в края на вратата. Машината работи по-тихо от Bosch, но харчи с 1 литър повече вода - 13 литра. Разполага с цели 8 програми за пране и цели 7 режима за контрол на температурата. Това ви позволява да настроите фино режима на пране преди да започнете.

Kuppersberg GLA 689

Има защита срещу изтичане на вода и е пълна, въпреки че някои експерти имат оплаквания относно чувствителността на сензора за изтичане, който се намира в тигана. Машината приема всякакви таблетки и капсули; в някоя от многобройните програми ги разтваря на 100%. Kuppersberg GLA 689 разполага с табла за лъжици/вилици и поставка за чаши, вътрешната камера е от неръждаема стомана, а кошничките могат да се регулират на височина.

Интензивната програма за миене на съдомиялна машина Kuppersberg GLA 689 се справя и с най-сериозните петна.

Indesit DIF 14

Бюджетна, но далеч не лоша, съдомиялната машина Indesit DIF 14 спечели доверието на значителен брой клиенти. Камерата му за миене може да побере чинии за 12 души, точно като моделите, описани по-горе, но струва порядък по-малко. Текущата цена на модела е около $315. Измива добре чинии, въпреки че има само 3 автоматични програми в паметта си и няма дисплей. Според нас дисплеят само ще навреди на тази машина, тъй като работата с нея е лесна като черупка на круши.

Indesit DIF 14

Този модел не е подходящ за любителите на тишината, тъй като по време на работа е в състояние да произвежда шум до 53 dB. Машината не е много добре защитена от течове на вода.Има специален датчик само в корпуса, въпреки че работи добре. Тестовете показват, че от 10 случая на активиране на сензора, само 1 случай е неактивен. Кошниците на машината са с регулируема височина, а държачите за чинии са сгъваеми.

Hansa ZIM 615 H

Сред съдомиялните машини, представени в нашия преглед, това е истинска звезда. На абсолютно невероятна цена от $265, машината има впечатляваща производителност при миене на съдове. Тя не отстъпваше, а в някои случаи превъзхождаше първокласните съдомиялни, измивайки напълно чудовищно замърсени с мазнина тава за печене и тиган за патета.

Машината Hansa ZIM 615 H е доста проста. Няма дисплей, но има система от индикатори, които ще подскажат на потребителя какво се случва в момента със съдомиялната. Няма режим за непълно зареждане на кошници, но е тих и харчи само 8,5 литра вода. Нашите занаятчии бяха много впечатлени. Такива ниски разходи за ресурси и толкова високи резултати са рядкост.

Hansa ZIM 615 H

Паметта на контролния модул съдържа само 5 автоматични програми, но това е достатъчно за ежедневна употреба. Машината е напълно защитена от протичане и може да издава звуков сигнал, когато съдовете се сушат. Hansa ZIM 615 H има минимум сензори и сензори; дори не разпознава таблети 3 в 1. Това, разбира се, е недостатък, но малък недостатък, особено за такава цена.

Neff S513G40X0R

Най-накрая стигнахме до най-скъпата съдомиялна машина в нашия преглед днес, Neff S513G40X0R. Цената му е близо 740 долара. Какво ще получат купувачите за тези не толкова скромни пари?

 1. Висококачествен монтаж от най-добрите части.
 2. Най-модерно електронно управление и дисплей.
 3. Мощен проточен бойлер, който ви позволява бързо да затоплите водата до определена температура.
 4. Средно ниво на шум по време на работа.
 5. Ниска консумация на вода - около 12 литра.
 6. 4 програми за пране и режим на частично зареждане.
 7. Най-добрата защита срещу течове на вода.
 8. Възможност за отлагане на старта на програмата за пране до 24 часа.
 9. Индикатор, който проектира лъч върху пода.
 10. Специална кутия за таблети 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1.
 11. Мелодия в края на прането.
 12. Икономичен и издръжлив двигател EcoSilence Drive.
 13. Сензор, който определя броя на съдовете в кошниците.
 14. Накрайник за измиване на тави за печене и специален държач за чаши.

NEFF S513G40X0R

Все още не сме разгледали регулируеми кошници, специални пръскачки и различни полезни индикатори. Машината си заслужава парите и ще си изкара живота без проблеми и може да работи дълго време - 10-15 години без проблем!

И така, в нашия преглед сме представили няколко интересни съдомиялни машини. Ние не ви насърчаваме да ги купувате и със сигурност не рекламираме. Нашата цел е да разширим хоризонтите ви по отношение на стандартните домакински съдомиялни и се надяваме да успеем. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня