Преглед на съдомиялната машина MMU 2000

PMM MMU 2000Най-големите заведения за обществено хранене се нуждаят от специално оборудване за миене на съдове и такова оборудване съществува на руския пазар. Днес ще говорим за супер ефективната съдомиялна машина MMU 2000. Как се различава от предишните модели от серията MMU? Какви са неговите характеристики и защо големците в ресторантьорския бизнес тихомълком го предпочитат? Със сигурност ще получите отговор на тези въпроси.

Възможности на машината

Защо конвейерната съдомиялна машина MMU 2000 се нарича суперпродуктивна? Да, защото може да измие 2800 чинии за един час, докато е търсен и продуктивен съдомиялна MMU 1000M измива само 1600 чинии. Това е истинска мини фабрика за непрекъснато „преобразуване“ на мръсни съдове в чисти. Има много места, където е изключително необходимо в нашата страна: столове на гигантски предприятия, най-големите ресторанти за бързо хранене, огромни международни хотели и др.

Машината може да мие голямо разнообразие от съдове, но е по-добре да издържа на агресивна среда, тъй като измиването става при температура 850В. Препоръчва се да се използват съдове от стъкло, керамика и метал с антикорозионно покритие, основното е, че те могат да издържат на разтвор на препарат и вряща вода. MMU 2000 е оборудван с касети 530x325 mm, което означава, че съдовете трябва да съвпадат по размер.

MMU 2000 може да бъде свързан както към топла, така и към студена вода. При свързване към захранване с топла вода могат да се постигнат значителни икономии на енергия, но нагревателните елементи се повреждат около 1,5 пъти по-често. Тази съдомиялна машина може:

 • автоматично почиства съдовете от остатъци от храна;
 • напръскайте касетата със съдове с миещ разтвор под налягане;
 • извършете предварително изплакване;
 • извършете вторично изплакване с гореща вода.

MMU 2000 не може да се използва в помещения, където температурата на въздуха пада под +150СЪС.

кратко описание на

Какви са основните технически характеристики на MMU 2000? Вече посочихме теоретичната производителност, тя е 2800 плочи на час. Машината консумира около 64 kW/h електроенергия. Връзката се осъществява към индустриална електрозахранваща мрежа 380 V, честота 50 Hz. При интензивна работа MMU 2000 изразходва около 400 литра топла вода. Има функция за загряване на почистващия разтвор до температура 400C. За изплакване и пране машината загрява водата до температура 850СЪС.

MMU 2000 е с дължина 4850 мм, ширина 1100 мм, височина 1350 мм. Общото тегло на съдомиялната с цялото оборудване е 665 кг. Очакваният срок на експлоатация на MMU 2000 е най-малко 8 години. След основен ремонт отново може да функционира нормално. Рутинната диагностика трябва да се извършва на всеки 2 години.

Как е структуриран?

MMU 2000 е мощен индустриален агрегат с доста сложен дизайн. Няма да го описваме напълно, цялата необходима информация е в паспорта на домакинските уреди (по-правилно в паспорта на промишленото оборудване), ще се докоснем само до основните елементи. Машината се състои от три специални секции: зареждане, миене и разтоварване, а тези секции от своя страна се състоят от няколко части.

 1. Рамки.
 2. Опъващ вал.
 3. Винтове за регулиране на напрежението.
 4. Облицовъчни колани
 5. Резервоар за препарат.
 6. Събиране на остатъци от храна.
 7. Тави за контрол на преливането.
 8. Колекторът е съборен.
 9. Помпи.
  съдомиялна MMU 2000
 10. Измиващ колектор.
 11. Изплакващ колектор.
 12. Повторно изплакване на колектора.
 13. Бугеля.
 14. Измивна секция вани.
 15. Нагревателни елементи.
 16. Врати, покриващи технологични отвори.
 17. Клапани.
 18. Санитарни маркучи.
 19. Входящи и предпазни клапани.
 20. Електронен модул, светодиоди и други електрически компоненти.

Как да го използваме правилно?

Преди да включите съдомиялната машина MMU 2000, трябва да проверите всички основни компоненти. Електричеството трябва да работи правилно и дренажът не трябва да е запушен с остатъци от храна. След като подготвите машината за стартиране, е необходимо да оборудвате поне няколко десетки касети с мръсни чинии. Съдовете са плътно опаковани. Чашите се поставят с главата надолу, чиниите се поставят настрани, кухненските прибори се поставят така, че дръжките и другите изпъкнали части да не пречат на преминаването на касетите по конвейера.

Когато поставяте мръсни съдове в касетите, е необходимо да отстраните много големи остатъци от храна; машината сама ще отстрани малките остатъци. Напълваме резервоара с препарат, монтираме касетите в зоната за зареждане и пускаме съдомиялната машина. В края на работата на машината трябва да извадите касетите с чисти съдове от зоната за разтоварване и да проверите дали цялата отпадъчна вода отива в канала.

И така, MMU 2000 е мощна и евтина индустриална единица, която ще се превърне в мощна подкрепа дори за големи предприятия. Средната цена на модела е 9700 долара, докато подобни машини, произведени в Западна Европа, струват около 19 000 долара. Почувствай разликата!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня