Преглед на съдомиялна машина MMU 1000M

PMM MMU 1000MГолеми столове, хотели, ресторанти за бързо хранене с огромен трафик се нуждаят от надеждна и ефективна съдомиялна машина. В този случай се нуждаете от оборудване, което може да измие не по-малко от 1500 плочи на час и такова оборудване се произвежда в Гродноския завод за търговска техника. Днес ще говорим за съдомиялната машина MMU 1000M, чийто преглед сме подготвили за вас.

Предназначение на машината

Много е мощен съдомиялна машина конвейерен тип, способен да измие до 1600 чинии на час. Предназначена е за големи заведения за обществено хранене с над 300 места MMU 1000M е оборудвана с два вида касети, които ви позволяват да миете както стандартни, така и нестандартни съдове, кухненски прибори и прибори. Оборудването може да бъде свързано към топла или студена вода.

Когато свързваме машината към студена вода, намаляваме живота на нагревателните елементи.

MMU 1000M се обслужва от двама кухненски работници. Единият се занимава със зареждане и монтиране на касети с мръсни съдове, другият вади чисти съдове от касетите и ги поставя в складови помещения. По време на работа машината може да:

 • предпране;
 • третиране на мръсни съдове с миещ разтвор;
 • предварително изплакнете с много гореща вода, загрята до 850СЪС;
 • последно изплакване с вода без нагряване.

Основни характеристики

Какви са техническите характеристики на най-доброто дете на компанията GRODTORGMASH? Вече казахме за производителността на MMU 1000M, 1600 плочи на час. Но това е така нареченото теоретично изпълнение.В кухнята, в допълнение към стандартните чинии, има купи, чаши, черпаци, дъски за рязане, тави за печене, тави и много други.

Производителността на машината за конкретно ястие може да се изчисли само експериментално. Въпреки това компаниите, които използват машини MMU 1000M, говорят много високо за тях, потвърждавайки тяхната надеждност и висока производителност. Отбелязваме, че размерът на съдовете не трябва да бъде по-голям от 530x325 мм, в противен случай те няма да се поберат в касетата и ще бъде невъзможно автоматичното им измиване. И така, характеристиките.

 1. Машината е изработена от най-висококачествена неръждаема стомана.
 2. При използване на студена вода машината консумира 32,8 kW/h, при използване на топла вода 24 kW/h.
 3. Свързва се към промишлено захранване 380 V.
 4. При непрекъсната работа машината изразходва средно 200 литра топла вода.
 5. Размери на машината Ш x Д x В – 1050 x 3700 x 1300 мм.
 6. Масата на MMU 1000M с всички агрегати е 525 кг.
 7. Очакваният срок на експлоатация е 8 години.

Компоненти

Универсалната съдомиялна машина MMU 1000M е доста сложна единица. Машината се състои от много части, които й осигуряват ненадмината функционалност. MMU 1000M се състои от редица елементи, като се започне от товарната секция и се стигне до вентилационната тръба, но не благодарение на тези елементи машината превъзхожда най-близките си конкуренти, а благодарение на електричеството. Уникалната електрическа верига на машината се състои от няколко части.

 1. Температурни сензори тип 03.03.300 в количество 3 бр.съдомиялна MMU 1000M
 2. Има 3 кондензатора.
 3. Тръбни нагревателни елементи за 3000 W222 в количество от 3 броя.
 4. Тръбни нагревателни елементи за 4000 W212 в количество от 6 броя.
 5. Две стопяеми връзки.
 6. Лампи полупроводникови 3 бр.
 7. Релета и контактори – 13 бр.
 8. Двигатели – 3 бр.
 9. Електрическа помпа с пусков кондензатор.
 10. Две дозаторни помпи.
 11. Триполюсен прекъсвач.
 12. 11 превключвателя различни видове.
 13. Резистори, пренапрежения – 14 бр.
 14. Термоключ и термостат.
 15. Сензори за ниво – 8 бр.
 16. Два микропревключвателя.
 17. Трансформатор.
 18. Триак VT B08-600BW
 19. Два електромагнитни клапана и клемен блок.

Използване

Преди да стартирате съдомиялната машина MMU 1000M, е необходимо правилно да оборудвате касетите с мръсни съдове. Сините касетки са за очила. Те имат специални продълговати клетки. Зелените касети са по-универсални. Те дори могат да се използват за миене на прибори за хранене. Съдовете прилягат плътно. Касетите с прибори за хранене трябва да бъдат покрити със специална мрежа.

Изсипваме препарата в специален резервоар, монтираме касетата на конвейера и стартираме съдомиялната машина. Преминавайки през тунелната част, съдовете се измиват напълно и изплакват. Остава само да вземете касетата от конвейера на изхода. Не се допуска работа на машината без натоварване за повече от 10 минути.

Така че на руския пазар е трудно да се намери съдомиялна машина, която да победи съдомиялната машина MMU 1000M по отношение на характеристиките и цената. Между другото, той струва само $7500, докато най-близкият му конкурент е $2000 по-скъп. Струва си да се замислим.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня