Преглед на съдомиялна 500F

съдомиялна 500FСобствениците на малки ресторанти, кафенета, снек барове и барове нямат икономически смисъл да купуват продуктивна промишлена съдомиялна машина. В същото време, поради ограничения експлоатационен живот, няма причина да купувате домакинска съдомиялна машина. Какво да правя? Купете скъпо италианско оборудване с ниска производителност? Струва си да се обърне внимание на произведената в страната съдомиялна машина 500F. Именно на нея посветихме днешния ни преглед.

Предназначение

Но това наистина е проблем. Намерете добра нискоефективна търговска съдомиялна машина за малки заведения за хранене. На пазара има много модели, произведени в Европа, но цените са впечатляващи. Но практически няма домашно оборудване от този клас. Какво остава? Купете по-продуктивен съдомиялна машина MPU 700?

Предлагаме ви да разгледате произведената в страната съдомиялна машина 500F. Тази техника е създадена специално за малкия бизнес от чебоксарското предприятие Abat. Машината е идеална за измиване на всякакви съдове за многократна употреба, чиито размери не надвишават размерите на касетата 500x500 мм. Можете да миете чинии, купи за салата, чаши, прибори за хранене, чаши, подноси и др. Производителността на машината е не повече от 500 плочи на час. Машината може да се използва дори при липса на захранване с топла вода, а средният й експлоатационен живот достига 10 години.

500F е специално проектиран за нуждите на малки заведения за обществено хранене. Той е непретенциозен и лесен за използване.

Работата на съдомиялна машина 500F е много подобна на работата на конвенционална кухненска съдомиялна машина.Единствената разлика е, че вместо кошници за съдове се използват специални касети, а измиването е много по-бързо и ефективно. На една напълно заредена касета машината харчи не повече от 3 минути.

Компоненти

Предната съдомиялна машина 500F се отличава със своята простота и надеждност. Корпусът му е изработен от висококачествена стомана, а камерата за измиване е от дебели неръждаеми листове. Всички компоненти, използвани за създаването на машината, са устойчиви на износване и проектирани за дълъг експлоатационен живот. Моделът се състои от следните елементи:

 • врати на камерата за миене;съдомиялна 500F
 • пулверизатор за измиване;
 • спрей за изплакване;
 • контролен панел;
 • помпа за изпомпване на почистващ разтвор;
 • котел;
 • маркуч за подаване на вода за изплакване на пръскачки;
 • водопроводни тръби към миещи пръскачки;
 • дренажен маркуч;
 • всмукателен клапан;
 • бани;
 • нагревателен елемент;
 • преливни тръби;
 • дозатори за изплакване и перилни препарати.

Електричеството на съдомиялната машина 500F е представено от контролер, термопревключватели за баня и бойлер, автоматичен превключвател, стартер KM1, релета K1, K2, PTT.

Подготовка за работа и пускане в експлоатация

Преди да започнете да миете съдове, трябва да напълните машината с препарат и да я стартирате, така че да поеме вода и да я загрее до зададената температура. По това време можете да поставите мръсни съдове в касети и да ги подготвите за зареждане в камерата за миене. Взимаме касета с мръсни съдове и я „поставяме“ в камерата за миене по протежение на водачите. Затворете вратата и стартирайте програмата за пране.

Машината има две програми за пране в паметта си. Първата програма работи за 120 секунди, като миенето продължава 102 секунди, паузата 8 секунди, изплакването 10 секунди.Втората програма е предназначена за по-мръсни съдове. Издържа 180 секунди, като 160 секунди пране, 8 секунди пауза и 12 секунди изплакване. След приключване на изплакването, касетата с вече чисти съдове се изважда от камерата за миене и на нейно място се поставя нова касета с мръсни съдове и програмата се повтаря.

Нюансите на използването на касети

Техническите характеристики на машината 500F изискват използването на касети 500х500 мм. Вътрешните размери на касетата са 460x460 мм, този факт трябва да се вземе предвид при избора на съдове за кафене, столова или малък ресторант. Всеки тип съдове за готвене има своя собствена касета.

Касетата за чинии е оборудвана със специални щифтове, които улесняват монтирането на купи и чинии. Щифтовете образуват два коридора: в широкия могат да се поставят купи, а в тесния - чинии. Така касетката включва 18 чинии и 12 купи. Касетата за чинии е удобна и за съхранение на тави, тави за печене, гастроконтейнери и др.

Неутралната касета няма никакви щифтове. Трябва да инсталирате чаши, чаши или чаши в него. Съдовете просто се поставят с главата надолу и се изпращат в мивката. Тенджери, черпаци, черпаци и други прибори се поставят в неутрална касетка. Приборите за хранене също трябва да се мият в неутрална касета, но за целта касетата е покрита отгоре със специална метална мрежа, така че приборите да не излитат от контейнера по време на измиване.

И така, домашната промишлена съдомиялна машина 500F се превърна в надежда за предприемачи, които отварят бизнес, свързан с общественото хранене. Тази техника е много евтина. Цената му е около 1070 долара, докато чуждестранните аналози струват поне един и половина пъти повече.На ниска цена, 500F е надежден „помощник“, който се справя перфектно със задачите си.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня