Преглед на свободностоящи съдомиялни Bosch 60 см

свободностоящ PMM Bosch 60 смИстинска класика на съдомиялното оборудване е 60 см свободностояща съдомиялна машина на Bosch. Днес популярността им леко е намаляла, до голяма степен поради появата на вградени уреди, но въпреки това около една четвърт от купувачите на съдомиялни предпочитат пълноразмерни свободностоящи модели. Защо се случва това и каква моделна гама предлага Bosch на своите потребители днес? Нека разберем всичко това.

Критерии за избор на съдомиялна машина

Броят на съвременните модели съдомиялни машини Bosch е главозамайващ. Изглежда, че всички перални са еднакви и няма голяма разлика между тях. Изкушаващо е да изберем първата класическа съдомиялна машина, която ни подхожда за цената, но в никакъв случай не трябва да го правим. Специалистите съветват преди да отидете в магазин, където продавач-консултантите могат веднага да ви атакуват, разгледайте офертата на онлайн магазините.

У дома, в спокойна среда, информацията се усвоява по-добре, а онлайн магазините имат описания на всяка съдомиялна машина. На някои места тези описания са много подробни; ако ги прочетете внимателно, можете да подчертаете критериите, на които по-късно ще разчитате, когато избирате най-добрия „домашен помощник“. Какви могат да бъдат тези критерии?

 1. Дизайн на корпуса. По-голямата част от купувачите на класически съдомиялни машини Bosch са жени. Много често те гледат преди всичко външния вид на оборудването и слушат какво им казва сърцето. За тях е много важно как машината се вписва в интериора на кухнята, така че дори и да е супер изискана отвътре, но дизайнът отвън да е семпъл, няма да привлече внимание. Особено внимание на цвета. Някакъв сребрист металик вече не е приемлив; предпочитат бял или екзотичен черен модел.
 2. Капацитет.Научени от реклами, купувачите първо питат продавачите за капацитета на машината и те гордо ви казват колко комплекта ястия могат да бъдат включени в определен модел. Всъщност броят на комплектите, посочени в паспорта, не означава нищо. Капацитетът на машината зависи от конфигурацията на кошниците и техния дизайн.

За да намерите съдомиялна машина с подходящ капацитет, трябва да отворите вратите на моделите, които харесвате и да прегледате кошниците им. Визуално си представете как поставяте вашите тенджери, тигани, чинии в тези кошници и веднага ще ви стане ясно колко просторен всъщност е този или онзи модел.

 1. Ефективност при изпълнение на основната си функция. Може да се извлече повече или по-малко точна информация за това как съдомиялната машина мие чинии прегледи на съдомиялни машини Bosch. За съжаление, по-надеждни източници на информация за това не са ни достъпни.
 2. Брой и състав на програмите. Отново, благодарение на рекламната информация, която „замърсява мозъка“, купувачите обръщат повече внимание на моделите съдомиялни с голям брой програми. Моделите, които имат не повече от 4 програми, не получават внимание и напълно напразно. Това, което наистина има значение, не е броят, а съставът на програмите и колко ефективно работят. За съжаление е невъзможно да проверите това, докато сте в магазина, но можете да прочетете отзиви от собствениците предварително.PMM Bosch 60см
 3. Икономичен. Много хора се интересуват колко вода, електричество и почистващи препарати консумира машината, защото всичко това заедно може да спести много пари. Веднага можем да кажем: съвременните стандартни машини на Bosch са доста икономични, така че дори не е нужно тревожи се за това. Експертите не съветват да избирате твърде икономични модели, тъй като ниските разходи за вода и препарат могат да повлияят на качеството на миенето на съдове, независимо какво казват рекламодателите.
 4. Удобство и лекота на управление. Домакините не харесват перални с изискани контролни панели, с индикатори като звезди в небето.Те предпочитат перални с прости панели и няколко бутона. Сензорната технология с дисплей също набира популярност.
 5. Наличие на полезни функции. Те се опитват да натъпчат възможно най-много различни функции в съвременните перални машини, но наистина полезните са рядкост сред тях. Потребителите наистина харесват функциите: заключване за деца, звуков сигнал в края на прането, двойно изплакване, половин товар и отложен старт на програмата.

Основни плюсове и минуси

Да предположим, че сте избрали критериите за избор на стандартна съдомиялна машина Bosch, но това не е всичко. Трябва да анализирате предимствата и недостатъците на машините от този тип; може да се окаже, че такова оборудване ще бъде бреме за вашето домакинство. Да започнем с позитивите.

 • Една тясна или компактна съдомиялна машина съдържа средно от 6 до 9 сервиза. Стандартна съдомиялна Bosch с ширина 60 см ще побере поне 12 комплекта.

Тези машини имат достатъчно големи кошници, за да поберат дори големи съдове и кухненски прибори.

 • Чрез свободно подреждане на чинии, тави за печене, тигани, тенджери и прибори за хранене можете да подобрите качеството на измиване на съдовете. В тесните съдомиялни свободното пространство е лукс.
 • Свободностоящите съдомиялни машини Bosch 60 см са самодостатъчни уреди. Не е необходимо да поръчвате кухненски мебели с ниши или мебелни фронтове за тях: инсталирайте ги, свържете ги и можете да започнете работа.
 • Такива машини не са скрити в интериорни предмети; самите те могат да станат част от дизайна на кухнята, ако монтажът им се извърши правилно.

Основният недостатък на стандартната машина на Bosch е нейният размер. В малките кухни тези машини са редки гости, тъй като просто няма къде да ги поставите, но ако кухнята е голяма, този минус няма значение. Освен това, ако промените интериорния състав на кухнята, ще трябва да продадете машината, тъй като тя може просто да не се вписва в новия дизайн. Уредите за вграждане са напълно лишени от този недостатък, поради което напоследък са толкова често избирани.

Топ 10 на най-добрите перални машини

Нека да преминем към рейтинга на съдомиялните машини Bosch 60 cm, който е съставен от нашите експерти, като се вземат предвид мненията на голяма група потребители. Най-популярните модели не винаги заемат почетно място в нашата класация, но нека не изпреварваме себе си.

Bosch Серия 6 SMS 40L08. Този модел събра максимален брой точки и единодушно беше присъден на първо място в нашия рейтинг. Машината е със стилен дизайн, побира 12 комплекта съдове и работи доста тихо. Разполага с дисплей, 4 програми за пране, защита от деца, режим на половин зареждане и отложен старт. Моделът е напълно защитен от протичане, а кошниците му идеално побират нестандартни съдове. Вярваме, че тази машина наистина си заслужава да се разгледа по-отблизо, особено след като цената й не надхвърля 650 долара.

Bosch SMS 53N18. Друга много достойна машина, твърдо стъпила на второ място. Има капацитет от 13 комплекта съдове и изразходва не повече от 10 литра на цикъл на измиване. Издава шум по време на работа от не повече от 46 dB, което е почти рекорд. Пере перфектно, има 5 програми за пране и отличен набор от функции, който има всичко необходимо във всяко нормално домакинство. Специалистите отбелязват специално изключително удобните кошници. Цената на модела е малко висока - $915, но монтажът е просто отличен. Тази техника ще продължи десетилетия.

Bosch Серия 6 SMS 69M78. Премиална съдомиялна машина с много прилични технически характеристики беше на трето място. Може да измие 14 комплекта чинии с едно зареждане, използвайки не повече от 10 литра вода. Икономията на енергия и перилни препарати също е впечатляваща. Средно машината харчи 1,5 пъти по-малко ресурси от бюджетните модели на „домашни асистенти“. Тази техника почти не създава шум по време на работа. При изпомпване на вода произвежда 42 dB, което е доста малко.Машината разполага с всички възможни функции в арсенала си, включително дори сензор за чистота на водата, а повърхността на тялото е направена така, че да няма пръстови отпечатъци по нея. Цената на модела е 1330 долара.

PMM Bosch

Bosch Серия 2 SMS 40D02. Този модел беше на 4-то място поради високи оценки на потребителите. Това е бюджетна машина, която може да побере 12 сервиза и има електронно управление. Дръжката за превключване на програмата е разположена отвън, което е много удобно, тъй като потребителят винаги може да контролира напредъка на програмата. Машината разпознава продукти 3 в 1, показва наличието на сол и препарат за изплакване и измива много добре, въпреки че има само 4 програми. Можете да закупите този модел за $470.

Bosch Серия 2 SMS 24AW01R. Отлична бюджетна кола, която поради недоразумение е едва на пето място. Някои от нашите специалисти настояха да й дадат 4-то място, но мнозинството не се вслушаха в мнението им. Машината е добре изградена и струва по-малко от $400. Има дисплей, измива до 12 комплекта съдове и консумира по-малко от 12 литра вода на цикъл на измиване.

Въпреки факта, че моделът е бюджетен, той има: половин товар, отложен старт до 24 часа, пълна защита срещу течове и сензор за натоварване. Машината дори разпознава продукти 3 в 1 и има кошници с регулируема височина.

Bosch Серия 4 SMS 44GI00R. Този модел не може да се нарече изключителен, но не напразно получи шестото си място. Машината има необичаен дизайн. Дисплеят му е разположен на предната стена на съдомиялната точно над дръжката на вратата в средата. Моделът се отличава с високо качество на пране, удобна работа и добър набор от функции, включително половин товар и отложен старт. Корпусът на машината е необичаен, защото пръстите не остават на повърхността му. Дори ако кутията не се избърсва дълго време, тя изглежда доста спретната. Можете да закупите машината само за $680.

PMM Bosch 60см

Bosch SMS 24AW01 E.На седмо място имаме проста машина, която вече втора година се оценява адекватно от потребителите. Единственият сериозен недостатък на машината е нейният шум. По документи шумът не надвишава 50 dB, нашите измервания показаха, че произвежда до 58 dB. Машината мие добре, побира 12 комплекта съдове, има отложен старт до 9 часа и е напълно защитена от протичане. Копчето за управление с бутони също е разположено на предната стена. Контролите са много прости, всеки може да ги овладее. Цената на Bosch SMS 24AW01 E е $490.

Bosch SMS 24AW00 E. Този модел в много отношения е подобен на описания по-горе, но е още по-шумен, така че експертите го поставят само на осмо място. Като цяло машината показва добро качество на измиване, нормален капацитет от 12 комплекта ( поради конфигурацията на кошниците) и нормално ниво на консумация на енергия. Не можете значително да спестите ресурси с този модел, но и няма да харчите твърде много. Моделът разполага със сензор за зареждане, който ви позволява да определяте степента на напълване на кошниците на машината. Моделът се продава за $490.

Bosch Serie 4 SMS 44GW00 R. Девето място заеха съдомиялните машини от среден клас с много добри характеристики. Моделът можеше да заеме пето място, но експертите откриха доста технически уязвимости в него, така че той зае едва 9-то място. Машината побира 12 комплекта съдове, включително и нестандартни. Разполага с дисплей, защита от деца и половина товароносимост. Освен това има икономична програма за леко замърсени съдове, която позволява бързо измиване. Можете да закупите тази машина за $640.

Съдомиялни Bosch 60 см

Bosch SMS 45EW01 E. Съдейки по характеристиките и бързия преглед на специалистите, този модел е много достоен, но все още остава „тъмен кон“ за потребителите, поради което заема само 10-то място.Възможно е в следващата класация нашите експерти да го поставят на по-висока позиция, тъй като той: побира 13 комплекта съдове, консумира невероятно малко вода, препарати и електричество, има 5 добре подбрани програми за измиване и дори „Екстра сушене“ режим. Моделът е напълно защитен от течове чрез системата Aquastop, така че потребителят може да работи с него напълно спокойно. Средната цена на модела е $780.

В заключение бихме искали да избегнем недвусмислени заключения. Съставихме най-обективната според нас класация, като взехме предвид много нюанси, но крайният избор е ваш. Надяваме се, че сме успели да ви предадем информацията в лесна за възприемане форма и ако така че определено ще ви бъде полезно. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня