Преглед на свободностоящи съдомиялни Bosch 45 см

Свободностоящи машини Bosch 45смМного е трудно да си представим кухня без домакински уреди. Хладилникът, микровълновата печка и пералнята са станали незаменими помощници. Запълването на толкова малко пространство в кухнята с подобни уреди обаче става все по-трудно. Къде да поставите съдомиялна машина, ако нейните размери са доста впечатляващи. Ето защо трябва да разгледате по-отблизо тесните модели, за да имате възможност да закупите съдомиялна машина. Нека прегледаме свободностоящите съдомиялни машини Bosch 45 cm и разберем техните практични характеристики и недостатъци.

Ние оценяваме характеристиките

Никой не иска да пилее пари. Точно това може да се случи, ако изберете съдомиялна машина спонтанно, така да се каже, вземете първия модел, който харесвате. Все пак ви препоръчваме да отделите време и да оцените характеристиките на свободностоящите съдомиялни машини; на първо място, ние разглеждаме:

 • размери. Разберете точния размер на машината и го сравнете с измерванията на наличното пространство в кухнята. Ще бъде жалко, ако машината не се побере между шкафа и стената на хладилника. Въпреки факта, че такъв модел машина може да бъде поставен навсякъде, малко вероятно е в малка кухня да се намери такова пространство;
 • капацитет на камерата за измиване. Повечето производители посочват в инструкциите капацитета на 9 или 10 комплекта стандартни ястия. Има машини с капацитет 11 комплекта. На практика обаче не е толкова просто. Броят на артикулите, които можете да поставите в камерата за пране, ще зависи от формата на кошниците и възможността за тяхната трансформация.

Много потребители отбелязват, че издърпващата се табла за прибори е много по-удобна от кошницата за лъжици и вилици, която заема много полезно пространство за чинии.

 • Консумация на енергия. Съвременните PMM имат клас на енергопотребление от A++ до A, който е в диапазона 0,68 - 0,92 kW/h. Това е съвсем нормално, дори икономично;
 • контролен тип. Повечето модели имат електронно управление, което е интуитивно за всеки. В същото време има перални машини, както с дисплей, така и без него. Според нас това е въпрос на вкус и навик. Ако обаче няма дисплей, можете да спестите малко;свободностоящ PMM
 • консумация на вода. Този параметър е не по-малко важен, но в сравнение с ръчното измиване, дори и най-лакомите съдомиялни машини ще използват по-малко. Ако сте от тези, които пестят от всичко, то моделите с разход от 8 литра вода ще са за предпочитане за вас. Повечето PMM консумират 10 литра на цикъл на пране;
 • програми. Основните програми, необходими за измиване на всякакви съдове са: основно измиване, бързо, за леко замърсени съдове, накисване или предмиене, както и интензивен режим. Това е стандартен набор от програми. Всички допълнителни програми, като хипоалергенно пране, чупливо стъкло и други, ще бъдат отразени в цената. Затова помислете внимателно колко често ще включвате машината и какво да перете; може би изобщо не се нуждаете от такива режими;
 • допълнителни функции. Помислете внимателно дали искате да видите „лъч на пода“, различни индикатори и сензори. Системата Aquastop за пълна защита срещу течове може да бъде полезна; не бива да пестите от него. Въпреки че не е 100% гаранция срещу течове на вода, може да ви спаси от наводнение и следователно от потенциално високи разходи за ремонт.

За малко семейство опцията за половин товар ще бъде много полезна.

 • връзка и аксесоари. Когато купувате, не забравяйте да погледнете как е свързана машината и дали има всичко за нея. Също така е възможно маркучите за оттичане и подаване на вода да са къси и ще трябва да ги закупите отделно;
 • тип сушене. Свободностоящите машини имат кондензационно сушене. Турбо сушене, макар и по-ефективно, такива PMM с турбо сушене в момента не се предлагат в продажба;
 • дизайн. Тези характеристики са субективни.Можете да изберете каквото ви харесва, особено след като пазарът предлага не само сребристи или класически бели модели. Има дори черни съдомиялни.

При избора на оборудване много купувачи се интересуват от качеството на миене на съдове. Но този параметър не може да бъде оценен задочно. Каквото и да ви каже вашият любезен продавач-консултант, има много фактори, от които ще зависи чистотата на съдовете. И проблемът може изобщо да не е в пералнята, а в перилния препарат или правилната работа на оборудването. Те могат да помогнат с този проблем клиентски отзиви и моя собствен опит.

Предимства и недостатъци на PMM 45 см

Тесните съдомиялни машини с ширина 45 см имат свои собствени характеристики и предимства пред останалото оборудване от тази категория. Тези машини са много популярни сред потребителите поради следните предимства:

 • те са сравнително малки по размер, което позволява поставянето на оборудване в малка стая;
 • свободностоящият PMM не е необходимо да се крие под фасадите; идеално се вписва в дизайна на стаята;
 • някои модели имат подвижен горен капак, което означава, че при желание можете да инсталирате оборудването под стандартен плот;
 • Тесните PMM се справят също толкова добре с ястия пълноразмерни перални 60см, измивайки всичко до скърцане и блясък, като същевременно изразходвате по-малко вода и енергия;
 • се произвеждат от много производители в различни ценови категории.

Що се отнася до недостатъците, те могат да се появят по време на работа:

 • ако с течение на времето вашето семейство расте, тогава е очевидно, че капацитетът на тясна машина няма да бъде достатъчен;
 • не всички PMM от тази категория могат лесно да бъдат поставени под плота, въпреки че не са предназначени за това;
 • Не всички тави за печене и големи тенджери се побират в такива съдомиялни машини, което означава, че някои от съдовете ще трябва да се мият на ръка;
 • Няма съдомиялни с турбо сушилни.

Съдомиялни Bosch

Най-голямо е търсенето на съдомиялни машини от известната марка Bosch, която се е доказала на пазара. Ще започнем с преглед на тези машини.

Bosch Serie 6 SPS 53M52 е съдомиялна машина с класически бял дизайн за 9 комплекта. Работи тихо, консумира само 9 литра вода и 0,78 kW/h енергия. Има оптимален брой програми и режими, пълна защита срещу течове, а индикаторите за сол и препарат за изплакване правят управлението удобно и разбираемо. Отпред на вратата има дисплей. Потребителите реагират положително на него.

Bosch Serie 2 SPS 40E42 е бюджетен модел, с порядък по-евтин от предишния, но по отношение на функционалността е малко по-нисък от него. Тази машина няма дисплей и нивото на шума е малко по-високо. Налице са основните програми, има 3 температурни режима. Точно както в предишния модел, има половин товар. Този модел събра много отзиви в интернет, повечето от които са положителни.

съдомиялни бош 45

Bosch Серия 6 SPS 53M58. Този модел PMM е подходящ за любителите на високите технологии, тъй като корпусът му е в цвят металик, а в предната част на вратата има стилен дисплей. Машината използва вода много икономично, само 6 литра на цикъл. Пет режима на пране, половин товар, защита и дори отложен старт до 24 часа - този модел има всичко.

Bosch Serie 6 SPS66XW11R е съдомиялна машина на висока цена. Привлича с капацитет от 10 комплекта и ниско ниво на шум от само 43 dB. Кошниците на този модел са обмислени до най-малкия детайл; има отделна тава за прибори и поставки за чаши. За разлика от моделите, разгледани по-горе, този има функцията да използва продукти 3 в 1, тоест таблетки, което е важно. В допълнение, производителят е добавил нощен режим и режим "Hygiene Plus", които майките на малки деца със сигурност ще оценят. Внимавайте, този модел няма половин товар.

На какви други марки трябва да обърнете внимание?

В допълнение към съдомиялните машини Bosch има прилични уреди от други производители. Разгледайте тези модели, може да ви харесат.

Candy CDP 4709 е една от най-евтините съдомиялни машини с положителни отзиви и добра производителност. Камерата за миене побира 9 комплекта съдове, но губи 13 литра вода. Шумът е в нормални граници - 49 dB. 7 програми за пране, включително BIO режим. С цена от само $170, това е добър вариант, който ще ви спаси от робство в кухнята.

Hansa ZWM 416 WH - този PMM се отличава с клас на енергийна консумация A++, само 0,69 kW/h. По ниво на шум и капацитет не се различава от пералнята на Kandy. 6 програми за пране, налични са половин зареждане. Машината е бюджетна, няма защита срещу деца, но има защита срещу течове. На вратата има малък параван. И най-важното, можете да използвате продукти 3 в 1.

Свободностоящ PMM 45 см

Candy CDP 2D1149 W. В тази машина можете да измиете 11 комплекта стандартни съдове в един цикъл, както твърди производителят, изразходвайки само 8 литра вода. Това е впечатляващо. Машината има 7 вградени режима, плюс “super ECO” и пълна защита срещу течове. Можете да използвате таблетки за измиване. Добри характеристики за разумни пари. Колко добре се използва машината и какво е качеството на компонентите зависи от потребителите да решат.

Smeg D4B-1 е невграден скъп немски PMM в черно. Приличен набор от програми, включително 10 режима на пране, 7 температурни настройки, половин товар. Във всички отношения машината е икономична и има защита. Необичайният цвят го прави специален и уникален.

След като направихме преглед, можем да заключим, че най-голямата гама от свободностоящи PMM е представена от марката Bosch. Можете да изберете оборудване с добро качество и характеристики за сравнително малко пари. Ние не правим реклама, изборът е ваш. Решете сами дали си струва да плащате допълнително за функции, марка и други характеристики.Успех с избора!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня