Икони на пералня Siemens

Икони на пералня SiemensНа панела на пералня Siemens можете да намерите много символи и надписи, не всички от които са разбираеми за рускоезичния потребител. Но трябва да признаете, че е невъзможно да използвате пералнята в най-голяма степен, без да знаете половината от това, за което отговарят бутоните на контролния панел. И така, нека да разберем какви са иконите на пералня Siemens и какви функции са свързани с тях.

Знаци, появяващи се на "екрана"

Дисплеят на всяка перална машина е предназначен да показва на потребителя етапите и параметрите на избраната програма за пране. И като правило, при SM от Siemens на екрана можете да видите информация за избраната скорост на центрофугиране, оставащото време до края на цикъла, максималното натоварване на барабана за избрания режим, както и данни за конкретния етап на цикъла и ключалката на вратата. Пералната машина показва на дисплея данни за блокиране и етап на цикъл, като използва символи. Как се дешифрират?

 • Ако иконата на ключ светне на дисплея, това означава, че люкът е заключен. За да активирате блокирането или, обратно, да го отмените, трябва да задържите бутона „Старт/Пауза“ и да го задържите за около 5 секунди.икони на дисплея на машина Siemens
 • Сега относно етапите на измиване. Ако видите на дисплея изображение на леген с пързалка отгоре, това означава самия процес на измиване. Изображението на контейнер, пълен с вода, представлява изплакване, а символът на спиралата представлява предене.
 • Някои модели на Siemens имат и функция за презареждане на пране в барабана. Ако видите изображение на отворена врата на люка и надпис ДА до нея, тогава в този момент можете да отворите вратата и да върнете забравените неща.Ако снимката на вратата на люка е придружена от надпис НЕ, това означава, че на този етап от цикъла вече не е възможно да се добави пране.

SM показва информация за центрофуга, време до края на прането и максимално натоварване в цифри.

Знаци за режим на пране

Сега нека се обърнем директно към изображенията на контролния панел, които символизират различните режими на пране.

 • Картината „Тениска и панталони“ представлява програма, известна широко като „Памук“, която ви позволява да перете широка гама от ежедневни дрехи и да настроите температурата на водата от студена до много гореща.
 • Изображението на контейнер с вертикална ивица показва режима на предпране или, с други думи, режим на накисване за силно замърсени дрехи (температурата на водата е 60 градуса).
 • Иконата на тениска с три ивици показва интензивната програма за пране на текстил.
 • Картината на закачалка с риза символизира програмата за пране на смесени тъкани (памук + синтетика) при температура 40 градуса.
 • Изображението на топка традиционно показва режима на пране за вълнени изделия или продукти, в които вълната има голям дял.

важно! Понякога на машините на Siemens програмата за пране на „вълна“ се обозначава не с топка, а с леген с вода и поставена там длан.

 • Изображението на закачалка без риза показва пране на синтетични тъкани с избор на температури от 30 до 40 градуса.
 • Дизайнът на черната тениска символизира програмата за пране „Тъмни предмети“.
 • Картината с часовник показва експресна програма, чиято продължителност сама по себе си е 30 минути, но при използване на допълнителната функция SpeedPerfect може да бъде намалена до 15.знаци на контролния панел Siemens SM
 • Картината с изображението на луната и надпис Night е измислена, за да активира ултра-безшумния режим на пране (предназначен за използване през нощта). В същото време програмата не осигурява предене, тогава ще трябва сами да стартирате функцията за предене!
 • Изображението, което прилича на лента с кръстосани краища, показва деликатен цикъл на пране, предназначен за коприна, сатен и сатен.
 • Моделът на спирала и контейнер със стрелка, сочеща надолу, символизира опцията за екстремно завъртане.
 • Картината на контейнер, пълен с вода, показва допълнителна програма за изплакване, която задължително е последвана от автоматично центрофугиране.

За избор на желаната програма пералните машини Siemens разполагат с въртящ се в двете посоки цилиндричен селектор с маркировка. За да зададете режима, който харесвате, трябва да превъртите селектора, така че знакът да е срещу обозначението на желаната програма.

Помощни ключове

Разбира се, в пералня Siemens няма толкова много допълнителни функции, колкото има режими на пране, а именно 5 от тях.

 • Бутонът, който наричахме просто „Старт/Пауза“ и който е обозначен с диамант с вертикална линия вътре, изпълнява и редица други функции. Например, той ви позволява да спрете работещ режим, за да презаредите прането или да спрете напълно програмата.
 • Програмата, обозначена със спираловидна икона, регулира всичко, свързано с цикъла на центрофугиране. Позволява ви да промените скоростта, показана на дисплея, или да отмените центрофугирането изцяло. Не забравяйте обаче, че максималната скорост се регулира от програмата.
 • Бутонът за набиране предлага възможност за забавяне на края на цикъла с часови интервали до един ден.
 • Картината на звъненето на алармата означава функцията SpeedPerfect, която вече беше спомената по-горе. Намалява наполовина времето на цикъла.
 • Изображението на мивка със стрелка, сочеща нагоре, показва активирането на друг цикъл на изплакване с повече вода. Може да бъде придружено с писмена бележка „Вода Плюс“.

Забележка! Максималното натоварване на барабана също се намалява, когато функцията SpeedPerfect е активирана.

Веднага след като свържете една от допълнителните опции, съответният индикатор на предния панел ще светне. Преди да използвате пералнята, по-добре е отново да проверите всички изображения на панела с ръководството за потребителя.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня