Байпас UBL пералня

Байпас UBL пералняУстройството за заключване на люка е един от ключовите елементи на координираната работа на пералната машина. Ако вратата не е заключена, измиването просто няма да започне, но какво да правите, когато устройството се повреди? Замяната му изисква пари и време, но може би е възможно по някакъв начин да заобиколите UBL на пералнята и да измиете без него? Опитни потребители твърдят, че това е напълно възможно, всичко, което трябва да направите, е да го научите.

Премахване на блокиращото устройство

За да заобиколите блокиращото устройство, трябва да затворите контактите му и това изисква демонтиране на частта. Има два начина за премахване на UBL: през горния капак на корпуса и през маншета на люка. Няма да разглеждаме втория метод, тъй като при липса на умения съществува риск от неправилно инсталиране на маншета на място, което може да доведе до течове. Как да премахнете UBL през горната част на кутията?

 1. Отворете вратата на люка доколкото е възможно.отвори вратата на люка
 2. Погледнете страната на пералнята, където вратата се затваря с кука, намерете отвора за ключалката.
 3. Има два винта, завинтени до ключалката, които трябва да бъдат премахнати.развийте винтовете UBL
 4. Сега отидете до задната стена на шайбата и развийте двата болта, държащи горната стена на кутията. Плъзнете капака към задната част на машината и той ще се свали.свалете горния капак
 5. Поставете ръката си вътре в пералнята (покрай задната страна на предния панел на машината) и напипайте заключващото устройство с пръсти. Внимателно отстранете чипа с жиците.
 6. Сега леко дръпнете и издърпайте UBL.издърпайте UBL

Както можете да видите, демонтажът не изисква специални умения. Основното нещо е да вземете предпазни мерки и да действате възможно най-внимателно, за да не навредите на себе си или на машината.

Затваряме необходимите контакти

За да стартирате машината, заобикаляйки UBL, трябва да накарате устройството да мисли, че всичко е наред и ключалката работи. Номерът на модула е да затвори някои контакти на неработещото устройство в заключено положение. Това може да стане без затруднения, ако разберете спецификата на работата на елемента и се опитате да го възпроизведете изкуствено.затворете UBL контактите

Основното устройство за заключване на люка има три контакта. Към първите два контакта N и L се прилага напрежение, поради което се нагрява специална термична намотка. Термичната бобина от своя страна след няколко секунди загрява биметалната пластина, свързваща контактите L и C (средни и външни) и съответно ги затваря. Затварянето на средния и външния контакт е сигнал към модула, че люкът е заключен и измиването може да започне. Следователно трябва да затворите контактите L и C с джъмпер.

внимание! След ръчно затваряне, машината ще отнеме до няколко минути, за да започне прането, заобикаляйки UBL.

Собствениците на модерни модели започнаха да се сблъскват с факта, че е невъзможно да затворите UBL ръчно. Пералнята показва само код за грешка на дисплея и не стартира. Това се дължи на факта, че някои производители са разработили нова система за защита и диагностика на SM. Въпреки това, този проблем все още е рядък, така че все пак си струва да се опитате да заобиколите UBL.

   

10 читателски коментара

 1. Граватар Саша Саша:

  При мен не се получи, скъсих го, но пак издава този код.

 2. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Не ми се получи и в Атланта.

 3. Граватар Олег Олег:

  L и C – това отговаря ли на 4 и 5????

 4. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Всичко се получи страхотно и работи чудесно!

 5. Граватар Роман Роман:

  Има различни видове брави. Авторът трябваше да предупреди хората за това. При мен например L и C са външните контакти, а нулата е централната жица

 6. Граватар Виталий Виталий:

  Разбира се, можете да го заобиколите, но това е изпълнено с последствия. Ако люкът се отвори по време на миене или някой случайно го отвори, тогава цялата вода ще се озове на пода. И това е здравей на съседите отдолу и на вашия портфейл.

 7. Граватар Нафаня Нафаня:

  Черното изолира, а бялото и синьото затварят, така че мозъкът плува. Гледайте кабелите по цвят, а не по чип.

 8. Граватар Василий босилек:

  И при мен не се получи.

 9. Граватар Андрей Андрей:

  Какво ще стане, ако по време на цикъла на центрофуга дете отвори люка и пъхне ръцете или главата си в центрофугата? Замъкът е там не само за да избегне наводненията на съседите.

 10. Граватар Юра Юра:

  Така че следващия път няма да го направи

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня