Рейтинг на бюджетни съдомиялни машини

капацитет на съдомиялна машина 60 смЕкспертите съветват съдомиялните да се сменят на всеки 5 години, веднага след изтичане на препоръчителния срок на експлоатация. Много семейства обаче не следват тази препоръка поради факта, че съдомиялната машина е доста голям разход за семейния бюджет. Днес ще ви разкажем за най-добрите евтини съдомиялни машини, които са подходящи за подмяна на всеки 5 години. Тези машини работят перфектно за посочения период, не се развалят и не струват твърде много, така че такава покупка няма да бъде значителна за бюджета.

Кой PMM се счита за бюджетен?

През последните години руските жители са изправени пред факта, че цените се покачват за абсолютно всички категории стоки, включително съдомиялни машини. Преди време съдомиялна машина, която можеше да бъде закупена за 180 долара, се смяташе за бюджетен модел. Днес реалността е, че е много трудно да се намери прилична машина за по-малко от $230.Съдомиялната машина не пести пари

Въпреки това, в днешната класация на най-добрите евтини съдомиялни машини ще говорим за три модела, струващи до $230. Нека кажем веднага, че в списъка няма компактни модели, защото сме избрали само пълноразмерни и тесни устройства. Компактните версии бяха изключени от списъка поради факта, че търсенето им е много по-ниско, отколкото за обикновените перални машини. Освен това евтините компактни съдомиялни машини не се намират толкова трудно, колкото бюджетните пълноразмерни машини.

До известна степен съдомиялните машини в пълен размер на ниски цени са лесни за намиране, но сред тях има твърде много модели с ниско качество, така че основната трудност не е в намирането на евтин вариант, а в намирането на евтино, но висококачествено оборудване.

ТОП 3 евтини съдомиялни машини

Нашият ТОП включва само 3 модела, но всички опции са най-добрите в своя ценови сегмент. Тези машини бяха оценени не само от експерти, но и от милиони семейства по целия свят.

Нека започнем класацията със съдомиялната машина Weissgauff DW 6035, чиято препоръчителна цена е 229 долара. Това е пълноразмерна свободностояща машина, но има подвижен горен капак, така че можете да инсталирате машината под плот и да спестите място в дома си. Нека изброим характеристиките на модела.

 • Впечатляващ капацитет - в един цикъл на измиване може да почисти 14 комплекта съдове наведнъж. В същото време, докато чиниите и тенджерите се мият в две различни кошници, приборите са в чекмедже.

Няма проблем, ако сте забравили да сложите нещо – удобна функция за презареждане ви позволява да спрете процеса и да добавите забравените ястия.

 • 6 програми за измиване за различна степен на замърсяване на съдовете, включително и за мазни тенджери и тигани, както и 7 различни температурни настройки.Weissgauff BDW 6062 D
 • Икономичен режим, който ви позволява да пестите електроенергия и вода - консумацията му на вода ще бъде само 11 литра за 1 цикъл на работа.
 • Специален режим “Стъкло” за чупливи чаши и съдове.
 • Възможност за отложен старт на прането - процедурата може да се отложи веднага за 24 часа.
 • Стандартната операция отнема 190 минути.
 • Ниско ниво на шум - само 49 dB.
 • Клас на енергопотребление – A++.

Това е най-скъпият вариант сред бюджетните модели съдомиялни машини. Средната оценка на Yandex.Market е 4,8 точки от 5. В същото време това е и най-добрият избор, тъй като по отношение на богатия си набор от функции машината се доближава до премиум сегмента оборудване.

На второ място поставяме Candy CDPN 1L390PW-08, чиято цена е $199. Този модел е позициониран от производителя като интелигентна съдомиялна машина, която може да се похвали с редица иновативни решения и модерни технологии. Защо е „по-умен“ от много конкуренти?Candy CDPN 1L390PW-08

 • Има невероятно бърз цикъл на пране и сушене от само 39 минути, което е най-добрият резултат на пазара.
 • В същото време обичайната програма за пране не може да се похвали с особена скорост - до 205 минути.

Може би най-умният модел на пазара, който може да се похвали с икономичен режим на разход на електроенергия и препарати, самодиагностика, дистанционен контрол на достъпа и гласов асистент.

 • Обновен дизайн на вътрешното пространство, снабден с кошници с ергономични дръжки. Капацитет – 13 комплекта съдове.
 • 5 програми за измиване и 3 температурни настройки за различна степен на замърсяване на съдовете.
 • Нивото на шума е средно – 54 dB.
 • Консумацията на вода за една редовна сесия на пране е 12 литра.
 • Таймер за отложен старт.
 • Енергиен клас – А.

Ако имате нужда от истински интелигентен асистент, тогава можете да изберете тази машина. Потребителите бяха доволни от модела на компанията Candy - средната оценка на Yandex беше фиксирана на 4,5.

Нашият ТОП се допълва от съдомиялната за вграждане Beko DIS25010. Можете да закупите този домашен помощник за $193. Освен компактните си размери (само 45 сантиметра ширина), моделът се отличава със следното:Beko DIS25010

 • 5 програми за пране и 5 температурни настройки;
 • таймер за отложен старт, максимално време – 24 часа;
 • ниско ниво на шум – 48 dB;
 • ниска консумация на вода - само 10,5 литра.

Една от най-икономичните и безопасни опции на пазара, предвид наличието на функции за пестене на вода, както и специална защита срещу течове, което го прави безопасно да го оставите да работи през нощта.

 • добър капацитет за напълно вградена машина - 10 комплекта съдове;
 • бърз режим на измиване за 30 минути;
 • Клас на енергийна ефективност A+.

Този вграден модел е малко по-нисък по характеристики от предишните два варианта, но е по-евтин. Освен това в рейтингите на Yandex.Market той е на второ място след Weissgauff DW 6035. Потребителите оцениха Beko DIS25010 с 4,7 точки от 5.

Всичките 3 модела заслужават вашето внимание, тъй като нито един от тях не получи оценка по-ниска от 4,5 на агрегатора Yandex, всички ви позволяват да спестите пари и да предоставите много допълнителни функции и всеки от тях има експлоатационен живот от 5 години.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня