Преглед на съдомиялни машини с плот

плот съдомиялнаСъдомиялните за плот са една от разновидностите на малките съдомиялни, наричани още компактни. Те са в добро търсене сред тези, които не знаят къде да поставят машината в ограниченото пространство на малка кухня. И както подсказва името, можете да го поставите направо на масата, някъде в ъгъла, така че да не ви пречи. Това не е единствената характеристика на такива съдомиялни машини и затова ще направим подробен преглед на тях.

Възможности и размери на настолен PMM

По отношение на размерите съдомиялните машини за плот се считат за най-малките от всички компактни модели. Външните им размери съответно на височина, ширина и дълбочина са 55, 45, 55 см. Но в момента модели с този размер временно не са налични за продажба. Основно моделната гама е представена от съдомиялни машини с ширина най-малко 55 см, височина 45 и дълбочина от 50 до 55 см.

С всичко това такива машини имат капацитет до 6 стандартни комплекта, което е доста добро за 1-2 души. Това е достатъчно, за да измиете съдовете, събрани през деня. По-големите семейства ще трябва да пускат тази пералня по-често.

Що се отнася до функционалността, те обикновено имат вградени 5-6 режима на пране, които включват следното:

  • интензивен за много замърсени съдове (мие се на 700СЪС);
  • нормална програма (или нормална - мие съдове на 60-650СЪС);
  • експресен режим (бърз при 40-450СЪС);
  • икономичен (пере на 500СЪС);
  • накисване и предварително изплакване.

Някои модели (измежду немските на Bosch) имат деликатен режим, подходящ за измиване на всякакви стъкла и кристали.

Колко и колко струва – има ли спестявания?

плот съдомиялнаНека започнем с консумацията на вода, съдомиялната машина с плот може да е малка, но в сравнение с някои по-големи машини използва същото количество вода. Консумацията на вода в такива машини не надвишава 9 литра, обикновено консумират 7-8 литра, но има и машини, които консумират 6 литра вода.

С тази консумация, дори и при най-консервативните изчисления, машината помага да се спестят до 8 кубически метра топла вода, плюс спестяване на студена вода.

Средната консумация на електроенергия варира от 0,61 kW/h до 0,8 kW/h, но има няколко примера, като компактната съдомиялна Exiteq EXDW-T501, която консумира само 0,25 kW/h. Разходите за електроенергия ще бъдат средно около 70 kW на година, което не е много. Въпреки това, вие също ще трябва да харчите пари за препарати за миене на съдове и сол. Колко скъпо ще бъде работата на съдомиялна машина ще зависи главно от това колко скъпи са вашите препарати. Но дори и с тези разходи ще се радвате, че не вие ​​ще миете чиниите, а вашата малка съдомиялна машина.

Сигурност и технологии

Безопасността на съдомиялната машина зависи от това дали има система за защита срещу изтичане на вода или не. Такава система за защита, например Aqua Stop или Waterproof, се счита за пълна, но Има съдомиялни с частична защита; за съжаление те са най-често срещаните сред настолните.

Друга важна опция е наличието на заключваща брава, която ще предпази пералнята от деца и децата от пералнята. За съжаление, не всички компактни съдомиялни машини имат тази функция. Освен това в съвременните модели се въвеждат различни технологии, например система от сензори, които определят степента на замърсяване на водата. В съответствие с индикатора машината избира режима и температурата на пране, като намалява консумацията на вода и почистващи препарати.

Много модели имат сензор за откриване на перилен препарат, което направи възможно създаването на функцията „3 в 1“. Компактна съдомиялна машина с тази функция разпознава вида препарат и настройва програмата.Наличието на отложен старт прави работата още по-удобна, тъй като тогава машината може да се включва през нощта.

Отделно трябва да се каже за технологията за намаляване на шума на съдомиялната машина; тя се състои от използване на двигатели от инверторен тип EcoSilence Drive. С тази технология нивото на шума варира от 39 до 47 dB. Шумните съдомиялни машини имат ниво на шум от 47-55 dB.

Известни модели

Несъмнено най-популярни са компактните съдомиялни машини на Bosch, които предлагат около 10 настолни модела.

Bosch SKS 62E22

Компактна съдомиялна в класически бял цвят. Ще се впише във всеки кухненски интериор. Тази машина, с малките си размери от 55 см ширина и 45 см височина, може да измие около 6 стандартни комплекта съдове. Шест програми за измиване ви позволяват да измиете и най-деликатните кристални съдове. Този модел съдомиялна машина от Bosch е високо оценен, както се потвърждава от множество положителни отзиви.

Bosch SKS 62E22

Съдомиялната машина Bosch SKS 62E22 работи тихо, нивото на шума е около 48 dB. Можете да миете съдове с всякакъв препарат, включително таблетки 3 в 1. А сензорът за разпознаване на чистотата на водата ще ви позволи да изберете оптималния режим на измиване. С много добри характеристики, пералнята струва 36 хиляди рубли.

Bosch SKS 40E22

Тази компактна съдомиялна машина е по-ниска по производителност от предишния модел. Има само 4 програми за пране и нито една от тях не е деликатна. В допълнение, тази пералня не може да се нарече тиха, тъй като шумът е 54 dB - това е нейният значителен недостатък. Друг недостатък на модела е, че няма отделение за продукти 3 в 1, а защитата е само частична. Но дори и с тези недостатъци, тази съдомиялна машина Bosch може да се справи с измиването на 6 комплекта, изразходвайки 8 литра вода. В същото време струва 26 хиляди рубли.

За ваша информация! Настолни съдомиялни машини с ширина 55 см и височина 45 см често са скрити под мивката в мивката.Поради малкия си размер, те се вписват добре там и не заемат полезно място на масата.

Bosch SKS40E22

Bosch SKS 51E11

Съдомиялна машина с ярък и атрактивен дизайн. Ярко червеният цвят ще украси необичайна кухня. Тази серия включва и съдомиялни в черно, бяло и сребристо. Проектиран за 6 стандартни комплекта, той се справя с всякакви, дори деликатни ястия. Тази машина разполага с отделение за таблети 3 в 1 с ширина 55 см и височина само 45 см. Единственият недостатък е системата за частична защита. Цена от 21 хиляди рубли.

Bosch SKS 51E11

Electrolux ESF 2400 OH

Необичайна компактна съдомиялна машина с ширина 55 см от Electrolux, направена в червено. С право може да се нарече икономичен, защото консумацията на вода е само 6,5 литра, а електричеството е 0,61 kW/h. Контролният модул има вградени 6 режима на измиване, включително за деликатни съдове. Машината не е лишена от недостатъци, един от тях е частична защита срещу течове, а вторият е липсата на отделение за таблети. Цена около 27 хиляди рубли. Моделът Electrolux ESF 2400 OW е подобен по всички характеристики на него, но цветът е бял и цената е 19 хиляди рубли.

Electrolux ESF 2400 OH

Midea MCFD-0606

Компактна съдомиялна машина с широчина 55 см, произведена в Китай. Тази машина има впечатляващи технически характеристики. Работи доста тихо (49 dB) и измива 6 стандартни комплекта съдове за 120 минути. Доволен съм от наличието на деликатна програма и отделение за таблетки. В допълнение, консумацията на вода не надвишава 7 литра на цикъл. За такава функционалност трябва да платите само около 14 хиляди рубли, може би това е най-евтината съдомиялна машина, която сме срещали в онлайн магазините.

Midea MCFD-0606

Така че настолните съдомиялни машини са добър вариант за тези, които не трябва да разчитат на голяма съдомиялна машина. Ще спаси ергените и е подходящ за хора, които се местят често. Като цяло тези машини са намерили своята ниша, въпреки недостатъците си.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня