Кои перални са по-надеждни?

Надеждни перални машиниАвтоматичната пералня отдавна и уверено навлезе в ежедневието ни и заема почти най-важното място в него сред другите видове домакински уреди. Почти всеки собственик започва подреждането на дома си с покупката на пералня. И абсолютно всеки мечтае за неговата издръжливост, ефективност, безупречен дизайн и високо качество.

И така, най-надеждната пералня е мечтата на всеки. Но как можете да сбъднете тази мечта?

Първото нещо, което трябва да направите, за да разрешите този проблем, е да разберете: кои перални машини са най-надеждни?
За да направите това, ще трябва да анализирате най-популярните оферти в този пазарен сегмент, отзивите на клиентите, да вземете предвид собствения си житейски опит и практическия опит на специалисти, майстори, които обслужват перални машини.

Нека се опитаме да разберем някои аспекти на проблема с избора на правилната пералня.

Производител: сравнителен рейтинг

Производители на перални машиниИзборът на производителя на пералната машина играе почти основна роля за много купувачи. И първото нещо, на което купувачът обръща внимание, е каква марка перални машини са представени пред него.

Информацията за производителя ще помогне в началния етап да се направят някои предварителни заключения относно качеството на продукта, неговия експлоатационен живот и сложността на поддръжката. И в повечето случаи те ще се окажат верни.

Модерната пералня е доста сложна електронно-механична единица, така че при избора й е по-добре да се доверите на онези производители, които вече са се доказали положително в производството на електрически уреди и оборудване със софтуер.

руски пазар

Днес на руския пазар са широко представени марки перални машини не само от Русия, но и от Германия, Италия, Южна Корея, Америка и Турция.

 • Сред немските са перални SIEMENS, BOSN, AEG. Сред италианските са агрегатите ARDO, INDESIT, ZANUSSI.
 • Сред американските са машините FRIGIDAIRE и WHIRLPOOL.
 • Сред южнокорейските са моделите на SAMSUNG и LG.
 • От турските: VESTEL. Сред домашните: Vyatka-automatic и EVGO.
 • Европейските компании също успяха да спечелят популярност: REESON, GORENJE, ASKO, ELECTROLUX.

Много е трудно да се даде категоричен отговор коя марка перални е по-добре да използвате. Почти всеки има плюсове и минуси. И само купувачът може да избере: с какво е готов да се примири и какво абсолютно не желае да приеме. Когато избирате модел, трябва да се съсредоточите както върху вашите нужди, така и върху материалните възможности.

Ако имате ограничени средства за закупуване на автоматична машина в рамките на 300-350 долара, трябва да изберете бюджетни модели.

Като бюджетен вариант, пералните машини от ARISTON, SAMSUNG, LG, INDESIT, ARDO, BEKO, CANDY ще бъдат доста приемливи. Такива модели ще зарадват собствениците с безупречната си работа в продължение на 4-5 години без никакви проблеми.

Техните разумни цени се дължат на използването на по-евтини материали за производството на механизми, прост софтуер, автоматизиран монтаж и евтин труд.

Продуктите на корейските компании LG и SAMSUNG заслужават специално внимание в тази категория. Тези компании непрекъснато работят за подобряване на качеството и добавяне на нови функции към своите модели. Малко купувачи не са привлечени от цената на продуктите на BEKO. Такива единици са доста достъпни и с добро качество.

Ако се интересувате от най-надеждната пералня с бюджет до $650, трябва да се насочите към компании, които инвестират повече средства в производството на своите модели. Тези фирми са BOSN, GORENJE, SIEMENS, ZANUSSI, KAISER, ELECTROLUX, WHIRLPOOL. Техните продукти са оборудвани с висококачествени и издръжливи компоненти, издръжлив и модерен софтуер.Такива машини се отличават с широка гама от програми, лекота на работа и по-добро качество на измиване.

Трябва да се отбележи, че почти всеки модел от тези производители има своя акцент, който ги отличава от останалите. Например GORENJE разполага с душ система за намокряне на дрехи, ELECTROLUX има гласово меню и контролен панел.

Измиващите агрегати от тези компании обикновено издържат 5-6 години без проблеми.

Ако няма бюджетни ограничения за закупуване на пералня, тогава можете спокойно да насочите вниманието си към скъпите модели AMANA, MIELE, FRIGIDAIRE, AEG. Качеството им е проверено в продължение на много години и днес няма съмнение. Тези опции най-често се предлагат като най-надеждни, издръжливи и висококачествени.

Производството им използва ръчен монтаж и най-строг електронен контрол. Срокът на експлоатация на този тип оборудване обикновено надвишава 15-20 години. Такива модели се характеризират с високо ниво на шумоизолация, защита срещу течове, широка гама от програми и гъвкавост. Те минимизират човешкото участие в процеса на пране, работят абсолютно безшумно и не създават никакви проблеми при поддръжката.

Богат избор на перални

Размери, размери, видове, товарни обеми: кои да изберете

Трябва да се помни, че само собствениците на големи площи могат да си позволят големи перални единици. В противен случай, когато избирате, трябва ясно да вземете предвид наличното пространство за пералнята.

Съвременният пазар предлага доста богат избор от малки перални машини, включително така наречените миниатюрни перални машини. Трябва да се отбележи, че малките губят от по-големите си „конкуренти“ само в обема на прането; по отношение на качеството на измиване те по нищо не им отстъпват. Ето защо те често се превръщат в идеален вариант за малки пространства.

Има два вида натоварване: вертикално и хоризонтално. Предният е по-популярен сред купувачите.Тя ви позволява хармонично да поставите машината сред други предмети от интериора и да използвате горната й част като плот или допълнителен рафт. Предимствата на горното зареждане включват възможността за добавяне на пране или перилен препарат дори след като прането е започнало. За да направите това, просто отворете горния капак.

Трябва да се обърне необходимото внимание и на размера на прането. За чести и големи измивания е по-добре да изберете модификации с възможно най-голямо натоварване.

Когато избирате надеждна пералня, трябва да вземете предвид класа на консумация на енергия, параметрите на центрофугата, шума и вибрациите. По-добре е тези показатели да са възможно най-близо до клас А.

   

52 читателски коментара

 1. Граватар Светлана Светлана:

  Информацията в статията е много обща, вече позната на всички, без особено практическо приложение. Бих искал да видя тук информация за типовете задвижвания, както и „разкриващ“ преглед на марките производители, за да се ориентирам по-добре в избора. Известно е, че издръжливостта и непрекъснатата работа значително зависят от качеството на монтажа - в тази връзка бих искал да видя информация за конкретни производители в духа на „този монтаж на тази марка ще работи, но не и друг монтаж“. Благодаря ти.

 2. Граватар Валя Валя:

  По стечение на обстоятелствата купувам вносни машини с горно зареждане. Руското събрание е шумно. Захранвам машината през стабилизатор, защото скача напрежението и гасне електронното управление. Пера всеки ден. Електролукс.

  • Граватар Дейвид Дейвид:

   Electrolux е сила. Моите работиха 16 години и през 2012 бях уморен завинаги. Беше добре. Въпросът е как го събират сега.

 3. Gravatar Love любов:

  Не купувайте Indesit! Купихме го през 2011 г. за много пари, ръждясваше много бързо, въпреки че работи без повреди 6 години.

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Индезит ми почина днес. Работил 25 години!!!

 4. Граватар Валя Валя:

  Съгласен съм с последния коментар - не купувайте Indesit!!! За 6 години работа - 5 пъти!!!! Чупеше се... постоянно нещо отскачаше и ръждясваше след 3 години.

 5. Граватар Ирина Ирина:

  И Indesit работи за мен 10 години - това е добра машина! И никога не се счупи...

 6. Граватар Олга Олга:

  Не купувайте нов Electrolux, работи 5 години, лагерът е паднал и резервоарът не се сваля. Ще трябва да го изхвърлите, тъй като закупуването на нов резервоар не е изгодно. Освен това цялото тяло беше ръждясало. Няма сравнение с пералните, които се продаваха преди 15 години, това е пълна глупост.

  • Gravatar на Яна Яна:

   Напълно съм съгласен. Нашият се развали за 3,5 години, боята се отлепи на парчета от капака, а лагерът изпълни всичко.

 7. Граватар за Свети Валентин Валентина:

  Вярвате или не, моят Indesit служи вярно 19 години. Пералнята е стара.

  • Gravatar UncleDi Чичо Ди:

   ще го повярвам Повече от 20 години... Днес е ден на траур ((

  • Граватар Наташа Наташа:

   Разбира се, сглобява се в Италия, моят Indesit също работи 19 години...

 8. Граватар Егор Егор:

  Indesit 663W закупен 1995 г. Сглобен в Италия. Днес се развали лагерът на барабана, смяната му не е проблем, резервоарът е разглобяем и емайлиран. Смени и давай напред!!!

 9. Граватар Денис Денис:

  Indesit WISL 85 EX беше закупен през 2007 г., след 4 години нагревателният елемент беше сменен, тази година коланът се скъса поради факта, че валът имаше луфт, резервоарът не е разглобяем - отиде на депото.

 10. Граватар Алевтина Алевтина:

  Gorenye работи за мен повече от 20 години, без никакви излишни...

 11. Pixi gravatar Пикси:

  Electrolux EWS 1046, закупен 2001 г....дай Боже да оре (т-т-т)! По време на цикъла на въртене започна да свири, но това е всичко... Обичам те много.

  • Граватар Вова Вова:

   Проверете четките на мотора

 12. Граватар Вова Вова:

  Купих Electrolux през 2006 г. с вертикално натоварване, след 2 години двигателят на водната помпа се повреди. В началото на 2017 г. паднаха стойките на барабаните, електрониката бъгна ужасно!

 13. Граватар Александър Александър:

  машина Бош. Над 5 години експлоатация: след 3 месеца лагерът се повреди, бакът беше сменен гаранционно. След 3 години лагерите отново започнаха да издават шум и след това се разпаднаха.

  • Граватар Татяна Татяна:

   Е, казват, че това е една от най-добрите марки! Пълна халтура. Това е добра хранилка за услугата, те винаги ще имат пари. И купувачът е изправен пред проблеми и разходи.

 14. Граватар Андрей Андрей:

  Вчера го пуснах за първи път след ремонт на Indesit. Сам си смених лагера. Танкът не е разглобяем, трябваше да бъде нарязан, ремонтиран и сглобен. Планина от пране се е натрупала, докато машината е била неактивна, работи почти цял ден, тестът преминава успешно. Спестяване на ~$45

 15. Граватар Наталия Наталия:

  My Candy, произведен в Италия, работи от 21 години; Закупен е септември 1996 г.

 16. Граватар Кирил Кирил:

  Атлант почина днес, 10 години работа, не без провали!

 17. Граватар Сергей Сергей:

  Candy, произведен в Италия, ми работи от 20 години. Но е време за промяна. Навсякъде около Китай и Русия.

 18. Граватар Татяна Татяна:

  Ардо италианско производство ми работи 19 години. Вероятно можеше да продължи да работи, но гуменото уплътнение на вратата се счупи.Майсторите казаха, че вече не правят такива и всяка друга гумена лента няма да работи. Всъщност старата ми дама почина. Въпросът е кой да купя? Бях клонил към Electrolux, но след като прочетох ревютата тук се усъмних... какво препоръчвате, добри хора?

  • Граватар Елена Елена:

   Немски сглобен Bosch е скъп, но надежден. Проверен.

   • Граватар Сергей Сергей:

    Елена, кажи ми къде да го намеря? Навсякъде не е Германия, а Азия и др.

 19. Граватар Витек Витек:

  Индианците с неотделяеми танкове са просто глупости.

 20. Граватар Лия Лия:

  Имам Indesit от 25 години. Измива, не се оплаквам, не мисля, че ще го взема отново. Жалко, сега трябва да купя пералня за селската си къща - проблемът е, че не можах да избера?

 21. Граватар Евгений Юджийн:

  Това е третият Атлант за 11 години. Първият почина след 7 години. Второто е почти 4. Лагер. Третият още работи. Няма да го взема отново за нищо!

 22. Граватар на Рая Рая:

  Имам Whirlpool на 11 години. Просто страхотно! Франция.

 23. Граватар Марина Марина:

  Прехваленият AEG. След 4 години лагерът се повреди, резервоарът не се сваля, цената на ремонта е същата като на нова пералня в средната ценова категория!

 24. Граватар Елена Елена:

  Имам LG, дъщеря ми има, майка ми има. На майка ми работи вече 5 години без никакви оплаквания. Имам дъщеря на 3,5г. Нямах късмет: 3 месеца. Смених обратно лагера - 3500 рубли. Днес нещо избухна силно. Разходи. Сварих прането по стария начин и го изпрах на ръце. Ако тя е прецакана, ще взема друга компания. По-евтино. Всичко май е китайско. Поне за 12 хиляди, поне за 50. И поне няма да е срамно да го смените след 5 години.

 25. Граватар Валя Валя:

  Имам машина ZANUSSI.Работи от 1990 г., но за съжаление изпълни целта си. Наистина съжалявам. Беше добър модел.

 26. Граватар Юрий Юрий:

  Моят 838 Indesit оре от 26 години. Лагера го смених преди две години. Без оплаквания. Мога да го заменя за нов LG (2в1). AEG не се предлага.

  • Граватар Елена Елена:

   Какво не е наред с AEG? Мисля да си купя.

 27. Граватар Инна Ина:

  Машина Samsung, закупена 2003 г. Чука с всичка сила. Прилича на лагер. Инструкциите казват, че гарантираният срок на експлоатация е 7 години. Оказва се, че е работила 15 години. Сега го мием, но ще купуваме нов. Благодарение на нея :)

 28. Граватар Ирина Ирина:

  Имам Ардо италианско производство. Работи от 20 години, сменен е само лагера. Пералнята е супер!

 29. Граватар Анонимен Анонимен:

  Indesit работи при мен от 13 години. Единственото нещо е, че започна да ръждясва.

 30. Граватар Анонимен Анонимен:

  Имам машина на Bosch от 19 години. Никога не се е чупел и все още се използва. Много се радвам за това.

 31. Граватар Анонимен Анонимен:

  Моята машина Indesit работи вече 23 години. Веднъж се развали сериозно. Нагревателният елемент излетя. Майсторът похвали монтажа на машината.

 32. Граватар Сергей Сергей:

  Ariston hotpoint работи 3 години. Бягайки, лагерът полетя. Мисля да взема Samsung, кой какво ще каже?

 33. Граватар Аноли Аноли:

  ВЕКО работи при мен 19 години в интензивен режим. Никога не се счупи. Но преди седмица тя „ми нареди да живея дълго“. Сега трябва да си купя нов и си мисля...

 34. Граватар Михаил Майкъл:

  11 годишен руски EVGO автоматик. Няма проблеми днес. Работи като часовник. Перем 3-4 пъти седмично, 2-4 зареждания.

 35. Граватар Наталия Наталия:

  Имам AEG! Пералнята е супер! Работи повече от 20 години и едва след това започнаха дребни повреди, почти на 30 е, донесен е от Германия, работи, но е време да го смените...

 36. Граватар Анна Анна:

  Нашият Samsung не издържа дори 5 години. Дъската изгоря 🙁 Сега пак мъката с избора.

 37. Граватар Витя Витя:

  Момчета, купете Haier 3 години гаранция, A+++

 38. Граватар Олег Олег:

  Ардо е на 18 години. Веднъж смених релето. Вчера го минах в метал. Съжалявам до сълзи. Заредиха го - изглеждаше като от магазин, чисто нов.

 39. Граватар Андрей Андрей:

  Къде е местният производител?

 40. Граватар за Свети Валентин Валентина:

  Баба има нужда от пералня. Моля за съвет кой да купя?

  • Граватар Александър Александър:

   Всичко опира до цена и поддръжка. Марката е почти без значение. Сега пералните са до 300-350 долара. предназначени за 5-6 години работа.

 41. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Имам Вятка, купена през 2003 г. Все още работи. Но шумно.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня