Стартов комплект за съдомиялна машина

стартов комплект за съдомиялна машинаМного често, когато купувате съдомиялна машина, продавачът препоръчва закупуването на стартов комплект за съдомиялна машина, като обяснява, че той включва всички инструменти, необходими за стартиране на машината и миене на съдове. Понякога можете да получите такъв комплект като подарък при закупуване на съдомиялна машина. Какво е включено в този комплект, независимо дали трябва да го купите или не, нека да го разберем заедно.

Комплект съдържание

Комплектът за съдомиялна машина се нарича "стартов" комплект, за да привлече неопитния купувач. Това е един вид маркетингов трик. Производителите предлагат в този комплект всичко необходимо, за да започнете работа със съдомиялната машина, да я стартирате за първи път и кратки инструкции за работа. Всъщност повечето стартови комплекти включват обичайните препарати за миене на съдове и самата машина, а именно:

 • комбинирани или прости таблетки;
 • специална регенерираща сол;
 • препарат за изплакване на съдове.

За ваша информация! Някои комплекти съдържат прах за съдомиялна машина вместо таблетки.

В допълнение към трите основни препарата, комплектът може да включва още:аромати за съдомиялни машини

 • Препарат за почистване на съдомиялна машина за отстраняване на мазнини и отлагания;
 • средство за първо пускане на машината;
 • овкусител

Наистина комплектът включва всичко необходимо за използване на съдомиялна машина. Комплектът е удобен, защото всички продукти се продават заедно и човекът, който пуска пералнята за първи път, няма да забрави нищо, което може да му е необходимо. Комплектът е удобен, когато тепърва започвате да използвате съдомиялната, това е още една причина да се нарича стартов комплект. Консумацията на всички средства е различна, което означава, че честотата на закупуването им също ще бъде различна. Таблетките и прахът се изразходват най-бързо, а солта е най-малко вероятно да се добави.

Възможно ли е да се замени този комплект?

Разглеждайки състава, възниква въпросът: може ли стартовият комплект да бъде заменен, наистина ли е необходимо? Включените в комплекта таблетки са основният продукт, предназначен за миене на съдове.Те се справят с мръсотия и отлагания по съдовете. Препаратът за изплакване придава на съдовете блясък. А солта е необходима за работата на йонообменника на съдомиялната машина, който е отговорен за омекотяването на водата. Всички тези продукти могат да бъдат закупени поотделно и в най-удобната за вас опаковка.

По отношение на специалните средства за първо използване на съдомиялната машина Bosch, Candy, Flavia и други, тогава това не е нищо повече от прах за миене на съдове и следователно няма нужда да купувате стартов комплект само защото съдържа такъв продукт. В допълнение към праха трябва да добавите сол по време на пробно пускане. Специални почистващи продукти за съдомиялната се продават и отделно и изборът им е доста голям.

Въпреки факта, че всички продукти се продават отделно, стартовият комплект има своите предимства:

 • няма нужда да търсите всички средства, в крайна сметка, за да започнете да използвате машината, по един или друг начин ще трябва да купите сол, прах и препарат за изплакване; не можете да минете само с таблети;
 • Комплектът съдържа продукти от един и същи производител, които взаимно се допълват, което дава най-добър ефект при пране;
 • Понякога набор от препарати за съдомиялна машина е малко по-евтин от всички същите продукти, закупени отделно.

важно! Не използвайте обикновени прахове, сапуни или препарати за ръчно миене на съдове в съдомиялната машина. Това може да доведе до прекомерно образуване на пяна и спиране на машината.

Преглед на комплекти съдомиялни

Ето кратък преглед на стартовите комплекти за съдомиялни машини от известни производители.

 • Комплект от Filtero - комплект от Германия, подходящ за всички видове съдомиялни машини, включително Bosch и Siemens. Съдържа 16 таблетки за миене на съдове 7 в 1, сол, първо стартиране и препарат за отстраняване на мазнини и котлен камък. Това е един от малкото комплекти, който включва инструмент за стартиране на машината за първи път. Състои се от специален прах, който идеално разтваря техническо масло, което е върху частите на нова съдомиялна машина. Средна цена: $13.
 • Комплектът TOPPERR 3304 е друг немски комплект. Подходящ за съдомиялни машини Bosch, Neff и други. Включва 16 таблетки 10 в 1, бутилка от половин литър вода за уста и пакет от 1,5 килограма специална сол. Средната цена е $10.
 • Стартов комплект от Top House. Комплекти под тази марка се произвеждат в Белгия, Германия и Дания. Включва: комбинирани таблетки 3 в 1 (16 бр.), препарат за изплакване (0,5 л), който придава блясък на съдовете, предотвратява образуването на ивици и ускорява сушенето, както и едра сол (1,5 кг). Средна цена: $13.
  стартов комплект за съдомиялна машина
 • Стартовият комплект на Finish също включва три продукта. Това са многофункционални таблетки All in one в количество от 14 броя, почистващ препарат Finish, който премахва мазнините и отлаганията в камерата на съдомиялната машина и дезодорант за премахване на миризми в съдомиялната машина, предназначен за 60 измивания. Средна цена: $16.
 • Стартов комплект Power Dish, препоръчва се за съдомиялни машини на Hotpoint, Indesit, Bosch и др. Комплектът включва таблетки “5 в 1”, специална сол и аромат “Портокал”. Средната цена е $10.
  стартов комплект за съдомиялна машина

По този начин, за да използвате съдомиялна машина, трябва да закупите всеки стартов комплект или да закупите отделно сол, прах (таблетки) и препарат за изплакване. Що се отнася до аромати, почистващи препарати и други препарати, можете да ги закупите според нуждите. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня